Lainakengissä on vuoden paras dokumentaarinen hääkuva

Lainakengissä on vuoden paras dokumentaarinen hääkuva

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Vanhan sanonnan todistaa taas kerran oikeaksi Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailussa Dokumentaaristen hääkuvien sarjan voittajakuva Lainakengissä. Pienen tytön tunnelmaa tihkuvan hetken tallensi kuvaaja Johanna Kempf.

VUODEN HÄÄKUVA 2016

Dokumentaarinen hääkuva

1. SIJA
LAINAKENGISSÄ

KUVAAJA JOHANNA KEMPF
JOHANNA KEMPF PHOTOGRAPHY, ESPOO

Hääpäivänä otetut tilannekuvat tarjoavat mielenkiintoisen kurkistusaukon hääpäivän hetkiin, joita kuvaajat ovat taitavasti vanginneet. Dokumentaarisen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Tämä näkyy myös teosten laadun huimana nousuna, josta yleisöäänestykseen nostetun finalistikymmenikön taso myös kertoo.

Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailuun ilmoitetun dokumentaarisen hääkuvan tulee olla hääpäivän aikana hääparista, morsiamesta tai sulhasesta yksin, hääseurueesta tai häävieraista Suomessa otettu kuva. Tässä sarjassa olennaisinta on luonnollisen tapahtuman, tilanteen tai tunnelman vangitseminen. Kuvaaja voi käsitellä kuvaa kuvankäsittelytekniikalla, mutta kuvaan ei saa tuoda muita elementtejä esimerkiksi muista kuvista. Kuvista näkyy ohikiitävän hetken tunnelma.

Sarjavoittajan lisäksi raati nosti esille kaksi kunniamaininnalla palkittavaa kuvaa.

Lainakengissä on vuoden paras dokumentaarinen hääkuva

KUNNIAMAININTA
TYYLI VAPAA

KUVAAJA RENÉ GARMIDER
RENÉ GARMIDER PHOTOGRAPHY, TURKU

Lainakengissä on vuoden paras dokumentaarinen hääkuva

KUNNIAMAININTA
ALWAYS YOUR LITTLE GIRL

KUVAAJA PINJA BRUUN
PIENI PALA UNELMAA, HELSINKI

Myös Häät.fi lukijat saivat äänestää oman suosikkinsa 10 raadin valitseman sarjan finalistin joukosta. Näet finalistit täällä. Yleisön suosikiksi valikoitui kuva The First Dance.

Lainakengissä on vuoden paras dokumentaarinen hääkuva

YLEISÖN SUOSIKKI
THE FIRST DANCE

KUVAAJA JANNE HEINONEN
VALOKUVAAJANNE.FI, HÄMEENLINNA

 

Yhteistyössä

Vuoden Hääkuva -kilpailun järjestävät Häät-lehti ja Häät.fi, Rajala Pro Shop ja Color-Kolmio sekä yhteistyökumppanina Suomen Ammattivalokuvaajat ry. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaisen hääkuvauksen kehitystä ja tehdä alan taitavimpien ammattilaisten työtä tunnetuksi suomalaiselle yleisölle.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus