Kuinka juhlia häiden vuosipäivää?

kuohuviini pullo auton penkillä

Kuva Katri Tamminen

Häiden vuosipäivät ovat hyvä syy irtautua hetkeksi arjesta ja juhlistaa suhdetta – ihan joka vuosi.

Häiden jälkeen ensimmäinen hääpäivä koittaa yllättävän pian. Silloin kaivellaan hääpäiväkalentereita esille ja pohditaan, ovatko nämä nyt paperi- vai pumpulihäät ja miten niitä tulisi juhlistaa. Toisilla taas ensimmäiset hääpäivät hujahtavat ohi huomaamatta ja jossain vaiheessa tarkistetaan sormuksen kaiverruksesta, monesko vuosi olikaan menossa.

Eniten juhlittuja vuosipäiviä ovat hopeahäät 25-vuotishääpäivänä ja kultahäät 50-vuotishääpäivänä, jolloin juhliin osallistuvat ystävät ja sukulaisetkin. Hopeahääpäivän järjestää perinteisesti hopeahääpari itse, ja miehellä on tuolloin tapana muistaa vaimoaan korulla. Kultahääpäivän järjestävät ja kustantavat kultahääparin lapset, jotka antavat korun äidilleen.

Yhdessä vietettyjen aviovuosien juhlimista ei kuitenkaan kannata säästää hopea- tai kultahäihin saakka, sillä vuosipäivät ovat aina hyvä syy kahdenkeskiseen irtiottoon arjesta. Siinä missä perinteisesti mies on muistanut vaimoaan vuosipäivinä yhtä monella kukalla kuin on kertyneitä aviovuosiakin, voi jokainen pari tehdä vuosijuhlaperinteestä näköisensä. Perinteistä ei kannata tehdä liian vaativia, vaan ruuhkavuosina päivää voidaan juhlistaa hellillä pusuilla ja kun hetki on oikea, toteutetaan se kauan haaveiltu ulkomaanmatka.

Pidempään naimisissa olleet korostavat, että vuosilahjoista arvokkain on yhteinen aika ja toisen huomioiminen. Omaa rakastaan voi muistaa vaikkapa sänkyyn tuodulla aamiaisella, hieronnalla, hyvällä ruualla tai kylpyläreissulla. Puolison voi viedä yllätyksenä sinne, missä on ensi kerran tavattu tai tälle voi muuten vain pysähtyä kertomaan rakkaudestaan sanoin tai sävelin. Tärkeintä on olla läsnä. Hyvä idea voi olla ideoida jo vaikka häitä seuraavana päivänä, miten tulevia vuosipäiviä muistetaan.

pariskunta kalliorannalla sylinkkäin

Kuva Emilia Hoisko / VisitFinland

 Romanttinen miniloma on täydellinen hääpäivälahja

Järjestä rakkaallesi ikimuistoinen hääpäivä hankkimalla yllätykseksi kiireetön hemmotteluloma yhteiseksi elämykseksi. Luksusta huokuva romanttinen viikonloppu tai miniloma keskellä viikkoa kotimaan luonnossa vie kauas arjesta, hellii mieltä ja saa parisuhteen pirskahtelemaan. Traveldeepin valmiiksi paketoitujen minilomien valikoimasta – investointi yhteisen sävelen ylläpitämiseen ei koskaan mene hukkaan.

Kahdenkeskinen kiireetön viikonloppu on täydellinen aineeton lahja, josta puhutaan ja jota muistellaan pitkään. Yöpyminen lasi-iglussa kimmeltävän tähtitaivaan alla, tynnyrisauna ja lämmin palju joen rannassa, kuohuviinin kuplinta, suussa sulava loimulohi-illallinen valmistettuna vain teille kahdelle ja aamiainen toimitettuna suoraan yöpaikkaanne. Voiko romanttinen lahja tästä enää parantua?

Voi toki, jos suosikkisi on romanttinen mökki tai hotellihuone, mahdollisesti poreammeella varustettuna, sisältäen muun muassa lounaat ja illalliset korkeatasoisissa ravintoloissa – ja paljon muuta. Kuulostaako hyvältä?

Huoleton loma Suomessa voi viedä jalat alta tehokkaammin kuin viikonloppu Pariisissa. Kotimaassa voit nimittäin jättää kaiken matkan järjestämiseen ja itse matkantekoon liittyvän stressin jo valmiiksi kotiin. Ja Traveldeepin kanssa sinun ei tarvitse stressata mistään minilomanne järjestelyistä, vaan voitte keskittyä olennaiseen – toisiinne.

Koe ihanat Traveldeep minilomat! Tutki vaihtoehtoja romanttiseksi viikonloppuksi tai staycation minilomaksi kahdelle Suomessa Traveldeepin verkkosivuilta >>

Miten me juhlimme?

Häät.fin kävijät kertovat, millainen on paras vuosipäivälahja. Nappaa parhaat ideat omaan käyttöösi.

”Lomamatka etelän lämpöön ja siellä hemmotteluhoitoja.” – Ossi

”Vietimme hääpäivää ystävänpäivänä. Aamulla kävimme uimassa ja illalla mieheni vei minut syömään sushia ja minä vein mieheni katsomaan stand upia. Tämän jälkeen jatkoimme vielä juhlimista yömyöhään. Mielestäni yhteinen mukava päivä on paras vuosipäivälahja.” – Sanni

”Juhlimme vuosipäivää aina esimerkiksi kylpyläreissulla ja kunnollisen ravintolaruuan äärellä. Meillä on tarpeeksi tavaraa, joten elämyksiä ja yhteistä aikaa kun on antaa toiselle, on se paras lahja hektisen arjen keskellä.” – Eveliina

”Kirjoitin miehelleni runokirjan, joka oli omistettu henkilökohtaisin rakkausrunoin sekä kuvin ja leivoin suklaakakun. Mies oli kovin otettu.” – Mira

”Vuosien varrella olen kuunnellut vaimon juttuja sillä ajatuksella, että siellä saattaa vilahdella toiveita ja unelmia. Niitä olen sitten itselleni kirjoitellut ylös. Aika ajoin, ei mitenkään säännöllisesti vuosipäivinä, olen sitten toteuttanut niin isompia kuin pienempiä muisti­kirjan asioita.” – Karri

”Paras vuosipäivälahja olen minä, uusissa hörhelöissä.” – Ulla

”Kerron jollain itselle ominaisella tavalla, että viime vuosi on ollut elämäni parasta ja onnellisinta aikaa.” – Riku

”Tietenkin paras lahja on aina se, mitä toinen oikeasti haluaa. Kysy niin tiedät!” – Kati

Teksti Miia Kärnä

Hopea-, kulta- ja timanttihääpäivä? Paperi- vai tinahäät? Tarkista Häät.fistä mikä hääpäivä on kyseessä.

Traveldeep logo

Traveldeep

Irtiotto tavanomaisesta
Helpot kotimaan matkapaketit ja romanttiset minilomat

Sähköposti contact@traveldeep.fi

Puhelin 050 568 5725 (puhelin, WhatsApp)

www Traveldeep.fi/


Instagram @traveldeep

Facebook @traveldeep

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä TRAVELDEEP

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HäästressiHäiden jälkeen