Kesähäitä juhlitaan kuin Bridgertonin kartanossa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kesähäitä juhlitaan kuin Bridgertonin kartanossa

Häät kuin Bridgertonin kartanossa

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Historiallinen romantiikka kiehtoo ihmisiä nyt enemmän kuin koskaan. Häät on täydellinen syy inspiroitua menneistä ajoista ja viktoriaanisen ajan ylellisyydestä.

Netflix-hittisarja Bridgertonin inspiroimana Häät-lehti leikitteli myös pukuloistolla, näyttävillä kampauksilla, tanssiaistunnelmalla ja ihanilla pastelliväreillä. Inspiroidu sinäkin Bridgerton-tunnelmaa tihkuvista hääjuhlista.

Bridgeton teemaiset häät herrojen asut

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Kaikki Bridgertonin inspiroimat miesten juhla-asut löydät Miesten Pukuhuoneelta vuokralle tai omaksi.

Hatut ja asusteet

Bridgerton häissä keskeisessä roolissa ovat tietenkin hatut! Mitä näyttävämpi ja koristeellisempi hattu, hatuke tai hiuskoriste, sitä parempi. Teemaan kuuluu tietysti myös muut asusteet. Käsineet, hansikkaat ja huivit naisilla, herroilla liivit, plastronit ja kävelykepit.

Vieraita voi kannustaa halutessaan sonnustautumaan teeman mukaisesti hattuun tai hiuskoristeeseen ja herroja juhlavasti silinteriin ja kävelykeppiin.

Mustahöyhen tarjoaa juhlavieraalle näyttävän valikoiman erilaisia asusteita. Kristina Dragomirin vaalea hatuke on tuttu malli monista kuninkaallisista juhlista. Art deco -henkiset korut ovat ranskalaisen Dominique Denaiven. Herroille valittiin tyylikkäät Pasottin kävelykepit, jotka kruunaavat asun juhlatilaisuuksissa. Italialainen Pasotti valmistaa myös ylellisiä päivänvarjoja ja sateenvarjoja, jotka sopivat myös Bridgerton-teemaan.

Bridgerton teemaiset haat haapari photoMarinaRotkus

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Morsiamen romanttinen hääpuku löytyi italialaisen Daniela di Marinon uudesta Incanta-mallistosta, mallinumero 6341. Käsivarsia ja helmaa peittävä pilkullinen pehmeä tylli vie ajatukset menneille vuosisadoilla, ja herkät pitsit vivahtavat trendikkääseen boho-tyyliin. Mekon suositushinta on 1190 euroa. Puvun, hunnun ja tiaran löydät Morsiuspukuliike Josefiinasta.

Hääpuku ja häätyyli

Runsas ja näyttävä ball gown -tyylinen hääpuku on omiaan Bridgerton häissä. Kerroksellisia runsaita helmoja, muhkeita ja koristeellisia hihoja sekä runsaasti pitsisiä yksityiskohtia. Tyylin voi viimeistellä näyttävillä hiuskoruilla ja tiaroilla. Pitkä ja näyttävä huntu täydentää ehdottomasti tyylin.

Josefiinan valikoimista löydät myös toisen italialaisen Monica Loretti -malliston sekä monia muita kansainvälisiä huippumerkkejä kuten Badgley Mischka Bride, Pronovias, Atelier Pronovias, Justin Alexander Signature, Enzoani ja Élycée. Josefiina on pelkästään hääpukuihin erikoistunut ylellinen liike, jossa jokaiselle morsiamelle seurueineen varataan yksityinen ja kiireetön sovitusaika. Kaikki istuvuuskorjaukset tehdään huolellisesti liikkeen omien vaattureiden toimesta lähellä hääpäivää, jotta lopputulos on täydellinen.

Bridgerton teemaiset häät hääkakku

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Näyttävän empire-henkisen hääkakun Bridgertonin sukuhäihin loihti Frangipani Bakery.

Tarjoilut

Bridgerton teemaa näkyy myös ruoka- ja juomatarjoiluissa. Avainsanat ovat värikkyys ja näyttävyys. Teemaan sopivat loistavasti hienostuneet kuppikakut, macaronsit ja konvehdit, jotka tarjoillaan kerroksellisilta kerrosvadeilta. Tee ja kahvi tarjoillaan suloisista posliinipannuista ja hääkakkukin on näyttävästi kuorrutettu kultakoristein.

Vanhankaupungin Suklaa on kauniin ja herkullisen suklaan koti. Saatte huolella ja rakkaudella käsityönä pienissä erissä valmistetut suklaat aina henkilökohtaisen palvelun kera. Olivatpa hääjuhlanne minkä kokoiset vain, voitte ideoida tarjoiluihin tai vaikkapa vieraslahjoiksi ikimuistoiset suklaat.

Roseeprosecco Corvezzo Organic

Kuva Marina Rotkus / MR Photto

Bestman kaataa laseihin Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry -roseeproseccoa Corvezzon perhetilalta Italiasta. Tyylikäs timanttipullo sisältää kuivan ja raikkaan kuohuviinin, jossa on täydellinen yhdistelmä pirteää omenaisuutta, päärynäisyyttä ja vadelmaisuutta. Viini on luomua ja sopii vegaaneille. Corvezzon kohtuuhintainen roseeprosecco on näyttävä ja omiaan juhliin ja seurusteluun. Saatavilla Alkosta.

Hääkattaus ja somistus

Bridgertonin kartanon kattauksessa ja muussa somistuksessa yhdistyy pastellisävyt, metallivärit ja kukkarunsaus. Korkeat kynttilänjalat ja näyttävät kukka-asetelmat tuovat loistoa kattaukseen. Koristeellisten astioiden rinnalle sopivat loistavasti kultaiset aterimet ja kristalliset juomalasit.

Siniset pionit siivittivät tämän juhlakoristelun kukkaloistoa. Kukkiin sopivat erityisen hyvin myös romanttiset ruusut.

Bridgerton häät hääpöytä hääkutsut

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Bridgerton-korttisarjan toteutti Calligraphen.

Morsiamen täydellisen päivän kruunaavat laadukkaat ja kotimaiset Keto-korumalliston sormukset, kaulakoru ja korvakorut. Keto-korujen värikkäät jalokivet ovat safiireita ja kirkkaat kivet timantteja, laatuluokka tw/vs. Keto-korut sopivat niin vihkikoruiksi kuin huomenlahjaksi tai vuosipäivälahjaksi. Kultaseppä Jussi Louesalmen, Au3 Kultasepät, suunnittelema mallisto on laaja sisältäen useita väriyhdistelmiä, jokaiselle jotakin!

Morsiamen hiushoitotuotteilla hääkampaus kuntoon Evo

Kuva Marina Rotkus / MR Photo

Kestävän hää- tai juhlakampauksen A ja O ovat hyvät tuotteet ja pohjatyöt, millä kampaus rakennetaan. EVO:n muotoilutuotteilla saat myös itse toteutettua ammattilaistasoisia hiusluomuksia, niin arkeen kuin juhlaan. Shape vixen -muotoiluvoide tuo kuohkeaa volyymiä hiuksiin ilman tahmaisuutta. Macgyver multi-use mousse on jesaria vastaavaa tuote hiuksille föönauksen alle, kun hiuksesi kaipaavat napakkaa pitoa, tuuheutta ja tekstuuria. Water killer -kuivashampoo freesaa arkena hiukset pesujen välissä, mutta voit hyödyntää sitä myös kampauksen teossa tuomaan tekstuuria ja kevyttä sitovuutta hiuksiin. Builder’s paradise working spray on jokaisen hiusluomuksien rakentajan ykköstuote, mutta sillä saat juhlavien kampausten lisäksi keskivahvan kiinnityksen arkilookkiisi. Valitse Love perpetua -kiiltotipat viimeistelyyn tuomaan hiuksiisi lumoavaa kiiltoa, tuote myös silottaa pörröisempääkin hiusta.

Koonnut Sari Yli-Salomäki 
Idea ja toteutus Sonja Wikström / Orchidea ja Tanja Lähdeaho / Floramore 
Kuvat Marina Rotkus / MR Photo 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Tyylin avaimet

Juhlatila Sannäsin Kartano
Pöytäkattaukset ja somisteet Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea
Kukat Floramore
Printit Calligraphen

Hääkakku Frangipani
Konvehdit Vanhankaupungin Suklaa
Viinit Vindirekt

Miesten ja poikien asut Miesten Pukuhuone
Naisten asusteet ja muotikorut sekä miesten hatut ja kepit Mustahöyhen
Sormukset ja korut Au3 Kultasepät
Hääpuku, huntu ja tiara Morsiuspukuliike Josefiina
Naisten juhla-asut Seremonia
Kampaukset Auline’s EVO-muotoilutuotteilla
Meikit Emilia Marttila Diego dalla Palma -kosmetiikalla

Mallit
Nellanoora Pulkkinen, morsian Daphne
Shane Flisher, sulhanen Simon
Vera-Matilda Konttinen, kaaso Eloise
Rudolf Westerholm, bestman Anthony
Pia Pulkkinen, Lady Bridgerton

Jutussa on osittain samaa sisältöä kuin Häät-lehdessä 2/2021 julkaistussa jutussa Bridgertonin kartanossa

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Muokattu: 24.5.2023