Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Sotkiko koronavirus hääsuunnitelmat? Ida ja Toni eivät antaneet periksi

korona

Kuva Heikki Hassinen

Perutaanko häät?

Lukuisat hääparit saivat kylmää kyytiä juhlasuunnitelmilleen koronaviruksen vuoksi. Yksi näistä pareista, Ida ja Toni olivat melkein mahdottoman edessä. Heidän hääpäivänsä piti olla 21.3.2020.

– Aloimme pohtia asiaa sekavin tuntein, kun korona alkoi levitä. Päätimme odottaa maanantain 16.3 tiedotustilaisuuteen asti, jotta kuulisimme tilanteesta lisää. Sinä iltana haikein mielin ja itku kurkussa päätimme perua juhlat.

Naimisiin joka tapauksessa

Alle viikko varoaikaa oli surullisen vähän. Pari ilmoitti vieraille viestein ja soitoin.

– Fiilis oli tosi surullinen, vihainen ja pettynyt. Päätimme silti heti, että vihkiminen järjestetään lähimpien ihmisten kesken, jos se vain olisi mahdollista.

korona

Kuva Heikki Hassinen

"Tärkeintä on me kaksi"

Järkytys vaihtui pian odotuksen tunnelmiin. Pappi ilmoitti vihkivänsä parin joka tapauksessa ja juhlapaikan kanssa saatiin sovittua siirrosta marraskuulle.

– Rauhoituimme ja aloimme pohtia, että juhlahan on ihana lisä sille, että me kaksi saamme toisemme. Ajattelimme, että ihan hyvin voimme juhlia myöhemminkin!

Perjantai-iltana ajatus naimisiinmenosta kutkutti mahanpohjassa jo ihanasti.

– Tuo fiilis vei mennessään viimeisetkin pettymyksen tunteet ja surun. Mitä sitten, jos päivä ei mene nyt niin, kuten olimme suunnitelleet. Me olemme tässä yhdessä.

korona

Kuva Heikki Hassinen

Sittenkin täydellinen hääpäivä

Vaikka hääjuhla peruuntui, tunnelma vihkimisessä oli täynnä lämpöä ja rakkautta. Molempien perheet olivat paikalla ja runsaat kakkukahvit ruokineen nautittiin kotona.

– En olisi ikinä uskonut, että hääpäivä tuntuisi kaiken jälkeen täydelliseltä. Minä laitoin itse hiukseni ja tein meikin, veljeni nyöritti mekkoni kiinni YouTube-videon avulla ja mieheni haki lisää ripsitupsuja kaupungilta! Olemme Tonin kanssa ikuisesti kiitollisia perheillemme heidän tuestaan.

Älä luovuta, ole luova!

Ida ja Toni tsemppaavat muita pareja pelon ja epätoivon keskellä.

– Ei kannata luovuttaa, vaikka nyt tuntuu siltä, että kaikki kaatuu päälle. Asiat loksahtavat yllättävällä tavalla paikoilleen, kun katsoo asioita vähän eri tavalla.

korona

Kuva Heikki Hassinen

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Kuvat Heikki Hassinen

Muokattu: 9.8.2022