Uniikkeja häitä – Hyvin toteutettu tilaisuus on kuin täydellisesti istuva mittatilauspuku

hääsuunittelija Pertti Huhtilainen potretti

Kuva Janne Mikkilä

Hääsuunnittelija Pertti Huhtilainen on tapahtumasuunnittelun huippuammattilainen, jolle kädenlämpöisyys on myrkkyä.

Luova hullu. Tapahtumien ammattilainen. Suomen ainoa maksullinen bestman. Muun muassa näillä sanoilla hääsuunnittelija Pertti Huhtilainen kuvailee itseään. Ennen kaikkea hän kuitenkin näkee itsensä mahdollistajana.

– Hääsuunnittelija antaa pareille rohkeutta olla erilainen. Samalla hän auttaa näkemään häiden lukuisat mahdollisuudet: päivä on kuin puhdas canvas, jolle voidaan rakentaa ikimuistoinen tapahtuma, Huhtilainen sanoo.

– On tärkeää, että molemminpuolinen luottamus syntyy jo ensimmäisessä palaverissa. Yhteistä suuntaa on helppo hakea esimerkiksi ydinsanojen ja teeman määrittelyn avulla. On aina yhtä palkitsevaa nähdä, kun pari innostuu.

Ennen hääsuunnittelijan uraansa Huhtilainen toimi ravintola-alan päällikkötehtävissä, suunnitteli kansainvälisiä juhlaillallisia, johti tapahtumatuotantoja ja ehti järjestää yli 600 häät.

– Nyt luovuudellani on loputtomasti liikkumatilaa ja olen päässyt toteuttamaan omaa, melko modernia juttuani. Nautin erityisesti rajojen rikkomisesta ja erikoisempien häiden toteuttamisesta.

Sulhasten puolestapuhuja

Huhtilaiselle on tärkeää, että häät ovat pariskunnan yhteinen juhla.

– Olen kova sulhasten puolestapuhuja. Häät eivät saa olla vain morsiamen show. Esimerkiksi sulhasen asu on aivan yhtä tärkeä kuin morsiamenkin. Sulhaskierrokseni vievät kaupungin parhaisiin vaateliikkeisiin.

Yksi tärkeimmistä asioista onnistuneiden häiden kannalta on tilaisuuden sujuva eteneminen.

– Ravintola-alan kokemuksestani on valtavasti hyötyä: tiedän, miten aikataulu saadaan toimimaan ja kellotan alun todella tarkasti. Myös juontajan rooli on ratkaiseva. Toisin kuin muualla maailmassa, Suomessa häissä käytetään harvemmin ammattijuontajaa. Kaasoa tai bestmania tilanne saattaa kuitenkin hermostuttaa. Mikäli en juonna tilaisuutta itse, buukkaan toisen ammattijuontajan tai preppaan kaason ja bestmanin onnistumaan tehtävissään.

Näyttäviä ja ikimuistoisia häitä

Työssään Huhtilainen haluaa luoda ikimuistoisia hetkiä.

– Oli häiden teemana sitten steampunk tai kesäyön unelma, teen selkeälinjaista ja näyttävää jälkeä. Elämme 2020-lukua, joten nyt on viimeistään aika unohtaa kallis krääsä ja halpa tyyli. Piperrys ja kädenlämpöisyys ovat myrkkyä. Pitää olla rakkautta elämään ja se pitää näyttää.

Häitään suunnitteleville Huhtilaisella on yksi neuvo ylitse muiden:
– Valitse päämäärä ja kävele sitä kohti.

Työpari


Pertti Huhtilainen työskentelee mielellään valokuvaaja Oka Morikawan kanssa.
– Meitä yhdistää samanlainen tinkimättömyys ja arvomaailma. Luotan todella paljon siihen ihmiseen, Huhtilainen sanoo.

Lue Häät.fistä juttu Oka Morikawasta.


Kukat ylimmässä kuvassa La Reine, www.lareine.fi


Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/20.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä DIVINE.FI

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu