Häävalokuvaaja Oka Morikawa taltioi tärkeät hetket

oka

Valokuvaaja Oka Morikawa syttyy ilmeiden tarkkailemisesta ja kiteyttää kuvansa täyteen tarinaa.

Valokuvaajan kiehtova kasvutarina

Jos vanhemmat kohtaavat lentokoneessa, syntyy Yhdysvalloissa, päätyy erinäisten sattumusten myötä Japanin kautta Helsinkiin, juurtuu kivuliaasti Suomen kallioperään ja oppii työn tekemisen arkkitehti-isän luotsaamassa perheyrityksessä jo lapsena, kasvaa teräväsilmäiseksi tarkkailijaksi.

oka

Kuva Oka Morikawa

Hääkuvaaja Oka Morikawa kiteyttää yhteen kuvaan sykähdyttäviä tunteita

Kansainvälisen uran tavoitteekseen asettanut valokuvaaja Oka Morikawa nousi muutamassa vuodessa suomalaisten hääkuvaajien kärkikaartiin. Menestys avasi ovia kuvaamaan toinen toistaan eksklusiivisem­ pia häitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Morikawa on työskennellyt New Yorkin parhaiden kuvaajien rin­nalla, kuvannut miljoonahäitä ja nähnyt, minkälainen bisnes häiden ympärille Yhdysvalloissa kytkeytyy. Valokuvauksen lumo ei kuitenkaan ole ollut avautuvi­ ssa ovissa vaan juuri oikeaan aikaan räpsähtävässä sulkimessa - häiden koosta tai budjetista riippumatta.

Ikimuistoiset hääkuvat

 – Valokuvan magia on siinä, että yksittäisessä kuvassa voi kiteytyä valtavasti asioita. Otos voi kulkea suvun mukana satoja vuosia ja kantaa mukanaan oleellista tietoa perheen tarinasta, Morikawa sanoo.

oka

Kuva Oka Morikawa

Tunne edellä - dokumentaarinen hääkuvaus

Dokumentaariseen hää- ja henkilökuvaukseen erikois­tuneen kuvaajan vahvuus on ennen kaikkea aitojen tunteiden ja yksityiskohtien vangitsemisessa. Tyyliään hän luonnehtii klassiseksi ja ajattomaksi.

– Pyrin aina kuvaamaan pelkästään merkityksellisiä kuvia. Yksittäinen otos, joka vangitsee hetken tunnel­man käsin kosketeltavasti, on kiistatta arvokkaampi kuin valtava määrä tavanomaisia kuvia samasta tilan­teesta, Morikawa sanoo.

– Olen loputtoman kiinnostunut ilmeiden nyansseista ja rakennan kuvauksen aina niiden varaan. Pidän erityisesti mustavalkokuvista, koska niissä tunne ja yksityiskohdat saavat ansaitusti pääroolin .

oka

Kuva Oka Morikawa

Oka Morikawa kuvaa häät hienovaraisen taitavasti

Oka Morikawalle on kunnia-asia toimia juhlan ja juhlijoi­den ehdoilla.

– Häiden avaintapahtumat on saatava talteen, mutta mikään kuva ei ole ottamisen arvoinen, jos valokuvaa­ja pilaa samalla hääparin vanhemmilta ainutlaatuisen hetken. Kaikkiin tilanteisiin ei myöskään voi eikä kan­nata mennä, Morikawa sanoo.

– Hääparin ja vieraiden täytyy pystyä luottamaan kuvaajan tilannetajuun, ja juhlissa tulee voida keskit­tyä hääparin rakkauden juhlimiseen. Parhaat muistot syntyvät aidoista juhlista ja parhaat kuvat aitojen het­kien taltioimisesta.

Työpari

Hääsuunnittelija Pertti Huhti­lainen on Oka Morikawalle mieleinen työpari. – Kun ta­pahtuman puitteet on suunni­teltu tarkoin, valokuvaaminen on erityisen nautinnollista, Morikawa sanoo.

Lue Häät.fistä juttu Pertti Huhtilaisesta.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/21.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä OKAMORIKAWA.COM

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus