Näin toteutat ekologiset häät

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hurmaavat ekologiset häät - ideoita toteutukseen

ekohaat

Kuva Kaisu Ojansivu

Häiden järjestäminen ekologisesta näkökulmasta innoitti valokuvaaja Kaisu Ojansivun toteuttamaan kaunis stailattu kuvaus. Mukaan valittiin toimijoita, joille vastuullisuus ja ekologisuus on tärkeä asia.

Tässä hääjuhlassa hurmaavat pehmeät sävyt, luonnonmateriaalit ja yksilöllisyys.

ekologiset

Kuva Kaisu Ojansivu

Hääkattaus ja -kukat

Harmoninen kokonaisuus luotiin murretuilla luonnollisilla sävyillä ja erilaisten materiaalien yhdistelyllä. Kokonaisuuteen valittiin leikkokukkia, joita löytyi jo valmiina. Kukkia käytettiin vielä tilaisuuden jälkeenkin. Omiin häihin voi yhdessä floristin kanssa miettiä lajikkeita, joita voi käyttää uudelleen. Ammattilainen tietää myös, mistä saa unelmien kukat ja kasvit eettisin perustein tilattua.

Tuoreiden sesonkikukkien lisäksi tässä käytettiin kuivakukkia sekä itse kerättyjä ”talventörröttäjiä”. Kuivattu materiaali on käytännössä ikuinen ja siten myös kestävä, ekologinen vaihtoehto.

Morsiuskimppu sidottiin omin varsin ja installaatio tehtiin uudelleen käytettävään verkkopohjaan. Maljakot ja kynttilänjalat ovat Kukkaikkunan vuokratuotteita kuten kaikki asetelmat, kimput ja vieheet. Kysy kukkakauppiaaltasi mahdollisuutta vuokraukseen ja kartoita myös juhlatilan varustelu!

Kattauksen lautasliinat on leikattu kirpputorilta löytyneistä kankaista.

ekologiset

Kuva Kaisu Ojansivu

Häiden paperituotteet

Ekologiset paperituotteet pystyy valitsemaan lyhyen kartoituksen jälkeen. Suomalainen Havu ja Helmi hankkii tuotteisiinsa soveltuvat paperit enimmäkseen kotimaisina. Loput tilataan mahdollisimman läheltä ja varmistutaan siitä, että puu on peräisin vastuullisesti kasvatetuista metsistä.

ekologinen

Kuva Kaisu Ojansivu

Ekologinen hääpuku

Morsian pystyy valitsemaan häämekon ekologisin periaattein kohtuullisen helposti. Oman unelmien mekon voi ostaa kierrätettynä tai teettää kierrätysmateriaaleista. Tai käyttää äidiltä perittyä mekkoa. Tässä morsiamen päällä on Laura Hyvi Bridalin luomus. Malliston kaikkien pukujen pitsit ovat uusiokäytettyjä, vanhoja vintage-pitsejä. Kierrätettyjen pitsien lisäksi yritys käyttää käytetyistä muovipulloista valmistettuja kankaita.

ekologiset

Kuva Kaisu Ojansivu

ekologiset

Kuva Kaisu Ojansivu

Hääkakku

Helpoin tapa suosia ekologisuutta valitessaan hääkakkua, on suunnitella se juuri sopivan kokoiseksi. Näin vältetään kakkuhävikki! Kuvan kakun loihti Kakkusankarit.

ekologinen

Kuva Kaisu Ojansivu

Morsiamen meikki ja hääkampaus

Kun tahtoo kulkea vastuullista polkua myös kauneuden asioissa, voi valita luonnonkosmetiikkaa myös hääpäiväkseen.

– Tämän päivän kuluttaja arvostaa ekologisuutta. Moni morsian suosii luonnonkosmetiikkaa myös häämeikissä ja kampauksessa. Koen, että ekokampaajana voin tarjota asiakkailleni uuden ajan palvelua ja toteuttaa asiakkaan toiveet hänen arvojensa pohjalta. Onneksi luonnonkosmetiikan kampaus ja meikkaustuotteita on nykyisin hyvin saatavilla, parturi-kampaaja Pirjo Liukkonen kertoo.

Hääparin hiukset ja meikki toteutettiin puhtaasti luonnonkosmetiikalla. Kampaus tehtiin Green lips beautyn, Less is more -hiustuotteilla ja meikki UndGretel-meikkisarjalla. Ilmeen loihti Pirjo Liukkonen.

ekologinen

Kuva Kaisu Ojansivu

Eettinen vihkisormus

Morsiamen vihkisormus on valmistettu alusta loppuun Kätkökorun pajalla Helsingissä. Kulta on Reilun kaupan sertifioimaa 750 ‰ valkokultaa ja luonnonväriset, käsittelemättömät safiirit tulevat pienkaivokselta Madagascarilta. Sormuksen hinta on alkaen 2 800 e.

ekologinen

Kuva Kaisu Ojansivu

Sulhasen puku

Sulhasella on yllään Pukuvuokraamo Kavaljeerin vuokrapuku. Juhla-asua ei tarvitse aina ostaa itselleen omaksi. Nykyään vuokravalikoimat ovat runsaat ja omaan tyyliin löytyy takuulla sopiva puku. Vuokrapuvussa täyttyy myös hienosti ekologiset perusteet.

ekologinen

Kuva Kaisu Ojansivu

Juhlatilana Hatanpään Kartano

Muokattu: 6.3.2023