Huomenlahjakuvat ovat intiimi ja seksikäs lahja puolisolle

Huomenlahjakuvat ovat intiimi ja seksikäs lahja puolisolle

Perinteisesti huomenlahjan antaa mies tuoreelle vaimolleen hääyön jälkeen. Aivan viime vuosina muotiin on tullut, että myös tuorevaimo antaa lahjan puolisolleen. Yhä useammin tuo lahja on huomenlahjakuva.

– Tein ensimmäiset huomenlahjakuvaukset noin viisi vuotta sitten. Muutaman viime vuoden sisällä kysyntä on kasvanut aika paljon. Huomenlahjakuvaus on vähän muotia nyt. Netin foorumeilla on paljon puhetta, ja suhtautuminen asiaan on varsin positiivista. Toisinaan kyllä törmää myös siihen, että toiset pitävät näitä kuvia vähän pornahtavina, tamperelainen valokuvaaja Irina Kolomijets kuvailee.

Huomenlahjakuvissa morsian esiintyy ylellisissä alusvaatteissa tai kokonaan alasti. Silti kuvat ovat aina enemmän vihjailua kuin revittelyä. Huomenlahjakuvausta tekevät kuvaajat korostavat, että huomenlahjakuvat ovat aina sensuelleja kuvia naiskauneudesta ja viehkeydestä.

– Huomenlahjakuvauksessa otetaan kauniita kuvia, joissa nimenomaan etsitään naisvartalosta kauneimpia piirteitä. Kuvat eivät ole missään nimessä riettaita tai pornahtavia, korostaa valokuvaaja Ulla Hellstén.

Huomenlahjakuvat ovat intiimi ja seksikäs lahja puolisolle

Perinteisesti huomenlahjakuvat otetaan häävalmisteluiden yhteydessä, ja kuvat annetaan sulhaselle hääyön jälkeen. Skaala on kuitenkin laajentunut viime vuosina huomattavasti.  

– Sensuellit alusvaatekuvat voi otattaa itsestään vaikka hääpäivälahjaksi puolisolle. Huomenlahja ei ole ainoa vaihtoehto tai syy tulla kuvattavaksi, vinkkaa Irina Kolomijets.

Huomenlahjakuvat ja masuamakkarat

Omaa ujouttaan tai epätäydellistä vartaloaan ei tarvitse miettiä.

– Kuvat otetaan aina kuvattavan morsiamen lähtökohdista. Haluan aina kokeilla kaikkea, ja löytää sen mikä tuntuu kuvattavasta mukavimmalta ja rennoimmalta. Sitä kautta kuvista tulee myös hyviä. Uskon, että jokainen nainen on kaunis. Hänet vain täytyy löytää, valokuvaaja Mari Lehtisalo kertoo.

Kuvanmuokkausmahdollisuudet nousee tuon tuosta myös esiin huomenlahjakuvia tehtäessä.

– Kokemukseni mukaan kuvanmuokkauksen tarve unohtuu aika nopeasti kun kuvaus lähtee käyntiin. Tuntuu, että useimmat leikillään sanovat, että minulla nyt on vähän noita makkaroita. Valokuvaajan ammattitaitoon kuuluu, että kuvattava asetellaan niin, ettei vatsa pömpötä. Ja niitä parhaita puolia etsitään ja korostetaan. Mutta tietysti mustelmat tai muut sellaiset poistetaan jälkikäteen, jos tarvetta on, Ulla Hellstén vakuuttaa.

– Huomenlahjakuvat otetaan aika usein koemeikkipäivänä, ja kun on laitettu meikki ja tukka viimeisen päälle, ujous ei ole enää ongelma. Meikki on lohtu, ja suhtautuminen ei ole tiukka kun on kaksi naista tekemässä, Mari Lehtisalo summaa kokemuksiaan.

Suurin osa huomenlahjakuvausta tekevistä valokuvaajista on naisia.
 

Huomenlahjakuvat ovat intiimi ja seksikäs lahja puolisolle

Yhtä monenlaista huomenlahjakuvaa kuin valokuvaajaakin

Huomenlahjakuvien tyyli vaihtelee paljon valokuvaajasta riippuen. Toiset kuvaavat vain studiossa, toiset käyttävät rekvisiittaa, kolmas luottaa roolileikkeihin. Kun huomanlahjakuvaajaa etsii, kannattaa selvittää ennakkoon kuvaajan tyyliä, ja miettiä mikä on itselle tärkeää.

Irina Kolomijets kuvaa useimmiten studiossa.
– Toki miljöössäkin on mahdollista kuvata, mutta minulle ei ole vielä sellaista mahdollisuutta tullut. Intimiteetin säilyttäminen voi kuitenkin olla haasteellista luonnossa kuvatessa.

Mari Lehtisalo puolestaan ei juurikaan kuvaa studiossa.
– Tosi mieluusti lähden kuvattavan kotiin. Oma koti on turvapaikka, jossa on helppo rentoutua. Kotona tehtävät kuvaukset ovat oma suosikkini. Eikä minua varten tarvitse siivota, sillä rajausta muuttamalla saadaan sotkut piiloon. Mari Lehtisalo nauraa.

– Minun kuvani ovat tarinallisia, ainakin kuvausvaihessa. Kuvaustilanteessa on helpppo tuntea itsensä jännityneeksi, koska poseerataan kameralle ja ollaan mahdollisesti vieraassa paikassa. Siksi rooli ja tarina ovat tärkeitä. Me suomalaiset olemme helposti hieman sulkeutuneita, mutta uusi rooli antaa luvan heittäytyä helpommin. Asiat, jotka eivät kuulu normaalisti kuvattavan elämään, helpottavat leikkittelemään heittäytymistä, ja kuviin saadaan täysin erilaisia fliiliksiä, Mari Lehtisalo luonnehtii tekemisen tapaansa.

Hieman ehkä yllättäen Ulla Hellsten kertoo, että hän kuvauksistaan useimmat tehdään polttariohjelmanumerona.

– Tunnelma rentoituu helposti kun on 2-3 likkakaveria mukana. Kuvattava morsian uskaltaa heittäytyä ja saadaan hyviä ilmeitä, kun kuvausporukassa on rentotunnelma. Polttariporukasta on oikeastaan yllättävän paljon apua.

Valokuvaajan neuvot huomenlahjakuvaan tulevalle

Ulla Hellstén: Reipasta mieltä ja rohkeutta mukaan roimasti!

Mari Lehtisalo: On hyvä ottaa mukaan asusteita ja rekvisiittaa, jotain joka ei kuulu arkeen. Vaatteiden pois ottaminen ei ole huomanlahjakuvauksen juttu. Kuvissa voi olla arkivaateissa, pyyhkeessä, aamutakissa tai vaikka villasukissa. Rekvisiitta voi olla myös parfyymi tai lasi shampanjaa. Ja muista varaa mukaan hyvää musiikkia. Sillä saa itsensä helposti tiettyyn mieletilaan.

Irina Kolomijets: Alatonkuvissa on hyvä muistaa laittaa löysät vaatteet päälle ennen kuvausta, ettei ihoon tule painaumia. 


Kuvat Irina Kolomijets ja Ulla Hellstén
 

Huomenlahjakuvat ovat intiimi ja seksikäs lahja puolisolle

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääkuvausHääyö