Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Aino-Majn ja Kimmon hääteema oli vanha jazz ja 20-luvun glamour

hääteemana 20-luku häävieraat ulkona

Kuva Mikko Pääkkönen

Aino-Majn ja Kimmon häiden vieraat ilahduttivat paria toistamalla juhlan teemaa asuissaan. Vanha glamour, komea miesten tyyli ja viehättävä naisten 20-luvun muoti heräsivät eloon.
 Häävieraat  innostuivat revittelemään täysillä juhlalookeissan.

hääpari Aino-Maj ja Kimmo hääauton takapenkillä

Kuva Mikko Pääkkönen

Vihkimisen jälkeen pari hehkui onnea.


Personal trainer Aino-Maj on työnsä vuoksi kiinnostunut lihaksista ja niiden muokkaamisesta, mutta vuonna 2010 kuntosaliohjaajakurssilla eräät komeat kyynärvarret kiinnittivät muutakin kuin Aino-Majn ammatillisen huomion. Viralliset ensitreffit sovittiin kamppailulajeihin kuten vapaaotteluun, potkunyrkkeilyyn ja thainyrkkeilyyn keskittyneen Fight Festivalin romanttisiin tunnelmiin.


Hääpaikka Vanha Viilatehdas Vantaa

Kuva Mikko Pääkkönen

Heinäkuussa 2015 Aino-Maj ja Kimmo sanoivat tahdon Myyrmäen kirkossa Vantaalla, ja tyylikkäitä 20-luvun henkeä huokuvia häitä juhlittiin Vanhalla Viilatehtaalla.

Tyylitietoinen pari halusi juhlia rennosti, mutta hienoissa puitteissa.– Emme halunneet, että juhlapaikan lattiaa koristavat koripallokentän rajaviivat ja vieraamme joutuvat istumaan pirttipöydissä. Halusin, että juhlillamme on teema ja myös, että miljöö sopii teemaan, Aino-Maj kertaa.

Pohdin, että pitäisikö minun vain astua syrjään, ottaa lasi punaviiniä ja antaa Kimmon hoitaa hommat.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Komea juhlatila koristeltiin yksinkertaisen tyylikkäästi. Rakennus ei kaivannut kuorrutukseksi liikaa koristetta.


Kimmolla oli valmis ehdotus teemaksi; vanhasta bluesista ja jazzista viehättynyt sulhanen ehdotti 20-lukua ja morsian innostui.– Levitimme tietoa häistä ja juhlan teemasta puskaradion kautta. Emme tienneet, miten vieraamme tulisivat teemaan suhtautumaan. Oli ihana ja iloinen yllätys, kun kesän alussa saimme innostuneita puheluita vierailtamme, jotka olivat sovittelemassa teemaan sopivia asuja pienissä erikoisliikkeissä ja pohtivat asujen sopivuutta.

 

Organisoituneelle morsiamelle oli luontevaa tehdä tarkat suunnitelmat ja tehtävälistat järjestelyistä. Askarteluissa vetovastuu siirtyi kuitenkin sulhaselle.


– Minulla oli tarkat mallit siitä, minkälaiset koristeet halusin, mutta toteutuksen kanssa epätoivo uhkasi iskeä. Silloin Kimmo komensi, että nyt sakset käteen ja menoksi! Lopulta hän leikkasi, liimasi ja konttaili lattialla pöytäliinaa muokkaamassa. Pohdin itse, että pitäisikö minun vain astua syrjään, ottaa lasi punaviiniä ja antaa Kimmon hoitaa hommat, Aino-Maj naurahtaa.

Aino-Maj ja Kimmo 20-lukuhäät morsian

Kuva Mikko Pääkkönen

Aino-Majlle oli alusta asti selvää, että hän tekisi itse häämeikkinsä ja -kampauksensa.


– Ammattimeikkaaja olisi varmasti osannut tehdä oikein hyvää jälkeä, mutta ajattelin, että jos teen meikkini itse, näytän enemmän omalta itseltäni. Halusin, että peilistä minua katsovat tutut kasvot tänä tärkeänä päivänäni. Tein muutaman harjoitusmeikin ja testailin kampaustakin etukäteen. Hääpäivänä kaikki sujuikin sitten kuin leikiten, ja meikistä ja kampauksesta tuli juuri sellaiset kuin halusin.


Hiuskoristekin syntyi omissa käsissä turhautumisen vallassa revityistä koruista.


– Minulla oli kolme erilaista halpiskoristetta, mutta mikään niistä ei tuntunut omalta. Turhauduin koristeisiin niin, että suutuspäissäni revin ne kaikki kappaleiksi. Katselin sitten niitä osia siinä pöydällä, ja pikkuhiljaa haluamani koriste alkoi hahmottua. Kaivoin palasia pöytäliinasta, rikoin lisää vanhoja koruja ja kasasin osista juuri täydellisen koristeen, Aino-Maj tunnustaa.


KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Hääperinteistä vain pönötys puuttui

Puitteet oli helppo saada parille mieluisaksi, mutta tärkeintä heille oli juhlan tunnelma. Pönötys haluttiin pois, ja tilalle rento ja välitön tunnelma. Perinteinen kättely korvattiin cocktailtilaisuudella, jossa vastavihitty pari tervehti vieraita halaten. – Odottelu, jonottelu ja muodollisuus olivat asioita, joilta halusimme vieraamme säästää. Perinteitä ei kuitenkaan hukattu, vaan juhlissa nähtiin ja kuultiin niin puheita kuin morsiamenryöstökin. Tärkeintä parille kuitenkin oli, että kaikki ohjelma oli suunniteltu siten, ettei yksikään vieraista vilkuilisi juhlan aikana kelloa turhautuneen odotuksen vallassa.


Sulhasen rakkaus jazziin ohjasi paria teemavalinnassa.

 

Halauksin käynnistynyt rakkaudentäyteinen juhlatunnelma sai vieraatkin vapautumaan. Pari osoitti rakkauttaan toisilleen pienin kosketuksin, halauksin ja suukoin, ja ilokseen he huomasivat läheisyyden leviävän myös vieraiden keskuudessa. Vanhemmatkin parit ottivat toisiaan kädestä kiinni, ja suukkoja vaihdettiin rakastunein katsein. Kimmolle rakastava tunnelma nousikin häiden kohokohdaksi.– Aino-Maj oli juhlan alussa vielä tiukassa organisaattoriroolissa, mutta kun sain hänet rentoutumaan, todellinen rakkaani tuli esiin, ja se rakkaus välillämme loisti varmasti vieraillekin.

20-luku teemahäät Aino-Maj ja Kimmo

Kuva Mikko Pääkkönen

Kokopitsinen puku oli morsiamen unelmavalinta.

Tyylin avaimet

AINO-MAJ
Puku Allure, Zazabella
Koru Glitter
Hiukset, hiuskoriste ja meikki tehty itse 


KIMMO
Puku ja kengät Niinatar

Vihkiminen Myyrmäen kirkossa
Hääjuhla Vanhalla Viilatehtaalla Vantaalla

Hääbudjetti 15 000 €

Viime hetken kommellukset 


Aino-Maj oli saanut kauniit helmet ystävältään, ja vaikka helmet olisivatkin istuneet teemaan kuin nakutettu, ne tuntuivat kuitenkin morsiamen kaulalla vierailta. Uudet korut piti löytää pari viikkoa ennen häitä, mutta epätoivon sijaan morsian pisti tuulemaan ja juuri sopiva koru löytyikin lopulta yllättävän helposti.

Sukkanauhaa ei häitä edeltävänä iltana löytynyt mistään, joten juhlahetkellä sinkkumiehet pääsivät tappelemaan kirkkaanpinkeistä stringeistä!

Isot ikkunat loivat upean kuvausmiljöön


Juhlapaikan kiviseinät ja isot ikkunat tekivät siitä kuvaajalle mieluisan ympäristön kuvata.

– Upeat, 20-luvun henkeä huokuvat asut ja asusteet pääsivät oikeuksiinsa, kun vieraat pääsivät poseeraaman photo booth -nurkkaukseen. Vieraiden kuvaukset oli aikataulutettu kahteen osaan, jolloin vältyimme ruuhkilta, ja sain kuvattua myös muuta juhlintaa.

– Pidin myös siitä, että Ainon ja Kimmon järjestelyjen ansiosta tunsin olevani yksi vieraista enkä suinkaan töissä juhlissa, kertoo valokuvaaja Mikko Pääkkönen.

 

Teksti Sonja Chauhan

Kuvat Mikko Pääkkönen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2016.

 

Lue Häät.fistä lisää hääteemana 1920-luku ja Art deco

Samppanjatorni on 1920-luvun tyylisten juhlien näyttävä ohjelmanumero. Lue kuinka voit rakentaa samppanjatornin omiin häihisi? Löydät Häät.fistä ohjeet >>

Lue myös juttu Ideavarkaissa somessa: Art deco häät Häät.fissä >>

Tutustu myös Luo persoonallinen häätunnelma yhdistelemällä art decoa ja vintagea -artikkeliin Häät.fissä >>

Muokattu: 24.8.2022