Kuva Anssi Koskinen Photography
Pöytiintarjoilu, buffet vai jotain muuta? Ruokailu on monen mielestä yksi hääjuhlan tärkeimmistä kohdista, ja häämenun halutaan olevan hääparin näköistä.
Vaikka kaikki eivät olekaan buffet-faneja, niin niille on paikkansa. Häät on ehdottomasti niitä hetkiä, joissa noutopöytä puolustaa paikkaansa. Markus ja Sonja valitsivat hääjuhlaansa rennon tyylikkään noutopöydän.
Kuva Anssi Koskinen Photography
Sonjan ja Markuksen häiden makupaletissa päästiin parin suosikkiruokien äärelle.
– Suunnittelu oli helppoa, kiitos valitun cateringyrityksen yhteyshenkilön Aapon, Sonja kehuu.
– Hän kyseli mistä pidämme ja rakensi menun tämän pohjalta. Oli kiva, että Aapo osasi ehdotella sopivia ruokia, Markus mainitsee.
Noutopöytäratkaisu oli tyylikkäästi toteutettu ja äärimmäisen kauniin näköinen. Erikoisruokavaliot otettiin hienosti huomioon ja varmistettiin, että kaikille on syötävää. Jälkiruokana oli vadelmapassion-britakakku, kolmensuklaan brownieta sekä vadelma-valkosuklaablondieita.
– Emme tekisi mitään toisin, ihan totta! Kaikki sujui mielestämme hyvin ja meillä oli kova luotto HOX!:n henkilökuntaan. Parasta oli se, kun vieraat kehuivat ruokia ja juomia, Markus toteaa.
Kuva Anssi Korkinen Photography
Vierasmäärä 130
Menun tyyli Buffet
Juhlien sijainti Jyväskylä
Catering Ravintola HOX!
Jälkiruoat Kahvila Miriam´s
Iltapala Hotdogit kokkiystävän hoitamana
Hinta 7 150 €
Leipäjuureen valmistettua leipää, voita ja oliivitapenadea
Raikas vihersalaatti ja talon vinaigrette
Kurpitsa-minttusalaattia ja manchegoa
Seesamipaahdettua parsakaalia ja minttujogurttia
Lohipastramia ja piparjuurta
Confattua ankkaa & kirkasta varhaisperunasalaattia sekä aiolia
Mozzarella-tomaattipastasalaattia & rucolapestoa balsamicosiirapilla
Lihavaihtoehto: Häränfilettä, fenkolijuureksia (halloumia joukkoon paahdettuna, sis. bataattia) ja paahdettua valkosipuli-punaviinikastiketta
Kasvisvaihtoehto: Mie De Pain -kuorrutettua tofua, fenkolijuureksia & tomaattihummusta
Kuva Anssi Koskinen Photography
Jälkiruokapöytä oli toteutettu kauniin graafisesti ja makuina oli ainakin perinteistä britakakkua hieman poikkeavin mauin vadelmalla ja passionilla.
Lonkero
Olut
Siideri
Puna- ja valkoviini
Aperol Spritz
Hugo
Juhlapaikkaan sai viedä omat alkoholit ja ne tilattiinkin Virosta. Parin ystävät pitivät baaria ja rahaa kului juomiin noin 3 000 euroa. Kuumana päivänä oli tarjolla myös alkoholittomia virvokkeita, jotka laitettiin tarjolle muun muassa hanallisiin lasiastioihin.
Markuksen ja Sonjan rennon tyylikkäät juhlat kruunattiin häiden fiilikseen sopivalla ruoalla.
– Menussa kannattaakin miettiä myös juhlien luonnetta ja sijaintia omien mieltymysten lisäksi, Markus ja Sonja vinkaavat.
Teksti Tanja Hakala
Kuva Anssi Koskinen Photography
Neljä paria kertoi Häät-lehdelle omien juhlien ruokavalinnoista kustannuksineen. Laita lehdestä talteen tärkeät vinkit, joilla häiden menupohdinta helpottuu välittömästi.
Häät-lehti 2/2022 Lehtipisteissä 5.10.2022 alkaen ja digitaalinen näköislehti Issuu.comissa.
Jaa juttu