Hääperinteitä uusiksi – Anna lähipiirin yllättää

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääperinteitä uusiksi – Anna lähipiirin yllättää

morsian valkoisissa

Kuva Viespire app / Unsplash.com

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä. Entäpä jos et itse päättäisikään, mitä nuo vanhan perinteen mukaiset asiat häissänne ovat?

Perinteet elävät häissä edelleen tietyin osin, ja jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä -sanonta on vuodesta toiseen morsianten suosikki. Usein näiden juttujen miettiminen jää viime metreille, jopa hääaamuun asti. Lähipiiristä joku saattaa tarjota lainaksi jotain, ja uutena ostettu häämekko tai kengät saavat omalta osaltaan ilmentää perinnettä. Mikäli haluat panostaa asiaan enemmän ja miettiä sen olevan osa ikimuistoista kokonaisuutta, ja kenties rakastat yllätyksiä, tee asia ihan uudella tavalla!

Tärkeimpien valinta

Sanonnan mukaiset asiat voi antaa lähimpien ihmisten pohdittavaksi ja hoidettavaksi. Ihmiset ovat yleensä hyvin mielellään jollain tapaa mukana juhlien järjestelyissä. He tuntevat tuolloin itsensä arvostetuiksi ja ovat otettuja saadessaan olla osa muistojen ketjua.

Kaaso voi hankkia jotain sinistä, lapsuudenystävä lainata jotain ja omille vanhemmille voisi antaa keksittäväksi jotain vanhaa. Näin saat hoidettua yhden osa-alueen juhlien järjestämisestä, ja tästä ideasta tulee kaikille takuulla hyvä mieli.

Mikä perinne?

Sanonta on peräisin viktoriaanisesta Englannista, kuten moni muukin vanha hääperinne, joita nykyhäissä noudatetaan. ”Jotain vanhaa” symboloi vanhoja perhesiteitä ja elämää ennen avioliittoa. ”Jotain uutta” edustaa tulevaisuutta ja uutta elämää avioliitossa. Luottamusta symboloi tapa "lainata" jotakin arvokasta ja palauttaa se häiden jälkeen. ”Jotain sinistä” morsian puolestaan pukimpäälleen, ettei tulisi huonoa onnea tai epäonnista avioliittoa.

Teksti Tanja Hakala

Pysyykö perinneloru mukana nykyhäissä? Lue 9 morsiamen valinnat Häät.fistä!

Muokattu: 23.1.2023