Jotain sinistä -ideoita kanssamorsiamilta

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Jotain sinistä -ideoita kanssamorsiamilta

Jotain sinistä -ideoita kanssamorsiamilta

Maailman vanhimpiin kuuluva hääloru on "Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä". Se on peräisin viktoriaanisen ajan Englannista. Aivan kuten monet muutkin hääperinteet, joita nykyhäissä noudatetaan. Mm. sormustyyny, valkoisen hääpuvun käyttäminen ja vaikka häämarssit ovat näitä.

”Jotain vanhaa” symboloi vanhoja perhesiteitä ja elämää ennen avioliittoa. ”Jotain uutta” edustaa tulevaisuutta ja uutta elämää avioliitossa. Luottamusta symboloi tapa lainata jotakin arvokasta ja palauttaa se häiden jälkeen. ”Jotain sinistä” morsian puolestaan puki päälleen, ettei tulisi huonoa onnea tai epäonnista avioliittoa.

Oletko miettimässä, mitä asioita sinä valitsisit häätyyliisi vanhan sanonnan mukaan? 9 morsianta kertoo omista valinnoistaan.

– Minun loruni tulee mahtumaan kokonaan kukkakimppuuni. Virkkaan itselleni kestokimpun ja koristelen sen rock-tyyliin niiteillä. Kukat olen virkannut tätä kimppua varten - jotain uutta. Kukkien keskustoissa on 13 vuotta vanhan niittivyöni rottaniittejä - jotain vanhaa. Olen joskus vuosia sitten "ikuisuuslainannut" mieheni kartioniittistä vyötä, jonka niitit koristavat nyt kimpun vartta - jotain lainattua. Osa kukista on sinisiä, eli jotain sinistä! En aio heittää kimppua, mutta aion luovuttaa sen kiitoksena kaasolleni, jonka toivon avioituvan seuraavaksi.

Katri

Jotain sinistä -ideoita kanssamorsiamilta

– Meillä jotain sinistä näkyy korussani. Lainattua on hiuskoristeeni, jotain vanhaa on toiselta morsiammelta ostettu hääpukuni ja uutta ovat ihanat punaiset kenkäni.

Mandi

Minulta löytyy vanha puku jonka löysin tori.fin kautta jota olen ommellut uuteen uskoon hieman. Vanhan, sinisen ja lainatun virkaa hoitaa sukkanauha joka on ollut oman anoppini häissä liki 20 vuotta sitten. Uutta löytyy toinen tilattu heittosukkanauha.

Vilma


Jotain sinistä on sukkanauhassa ja pienet siniset timantit kengän pohjassa. Jotain uutta mekko, kengät, kaulakoru... niitä on paljon. Jotain vanhaa on äidin-äidin-äidin kultainen rannekoru. Jotain lainattua on vielä vähän arvoitus. Penniä kengässä harkitsen.

Elina


Vanhana minulla toimi nilkkakoru, jonka olen saanut ensimmäisenä yhteisenä joulunamme mieheltäni. Uutta oli tietenkin itse hääpuku. Sinistä löytyi toisesta korvasta, minulla on toisessa korvassa kaksi korviksen reikää, niin toiseen pääsi sitten pieni sininen strassikorvis varsinaisten hääkorviksien rinnalle. Lainattua oli hääpuvun alla ollut vannehame, jonka siskoni lainasi minulle kun oli omista häistään sen säästänyt.

Heini

Jotain sinistä -ideoita kanssamorsiamilta

– Oma jotain sinistä on kengät! En ole löytänyt kivoja tai itselle sopivia valkoisia kenkiä ja kenkäfriikkinä ja blingblingiä rakastavana en voinut välttyä näiltä ihanuuksilta! Vannehame on lainattu siskon vanhojen mekosta, jotain vanhaa on lahjaksi saatu Tammi-korun orkidea ja jotain uutta verukkeella sain ostaa saman sarjan korvakorut!

Anni V

Minulta löytyy uutena tietysti mekko. Vanhaa olivat hiuspinnit, vanhaa sekä lainattua olivat isoäidin aidot helmikorut ja sinisenä olivat uudet siniset korkokengät.

Sannu

Minulle tulee vanhana isoäitini vanha helminauha, jonka hän on saanut lahjaksi isoisältäni kymmeniä vuosia sitten. Uutta ovat mieheni ostamat helmikorvakorut. Sinistä tulee olemaan hääkenkäni, sinistä satiinia olevat korkokengät. Lainattua ystävättäreltäni helmirannekorut. Lisäksi minulle tulee vielä tuosta englanninkielisestä alkuperäisestä runosta se vähän harvinaisempi osa, eli sixpence in her shoe, Englannista tilattu sixpence-kolikko, jonka laitan kuumaliimalla kengänpohjaan kiinni.

Noora

Äidin rippilahjaksi saama hopeinen rannekoru. Siinä on kolme sinistä kiveä, joten on minun jotain sinistä, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

Anni L

Lisää häiden perinteisistä onnea tuottavista uskomuksista voit lukea Häät.fistä

Muokattu: 2.12.2022