Rustiikkisen boheemit häät

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Auringonkukkia hääjuhlassa

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Bohohenkiset ja tunteilla ladattu hääjuhla saa Pinjan ja Leon muistojen valtaan ikuisesti. Heille rakkaus toisiaan kohtaan on aina ollut elämän kantavin voima.

– Aluksi se oli sitä, että makasimme päiväkausia sängyllä ja tuijotimme toisiamme silmiin, Leo kuvailee hänen ja Pinjan rakkauden ensihuumaa syksyllä viisi vuotta sitten.

Toiveena vauva

Pinja oli niihin aikoihin muuttanut kesän ajan jatkuneen tapailun jälkeen Leon yksiöön Jyväskylään silloisesta kotikaupungistaan Tampereelta. Naisen mukana asuntoon muuttivat koira ja kaksi kissaa. Myöhemmin lemmikkien määrä kasvoi vielä toisella koiralla. Vanhemman koiran nukkuessa pois, Leo totesi lauman olevan nyt hyvä näin. Molempien suurin haave sen sijaan on, että perhe kasvaisi vauvalla.

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Rakkaus puolisoa kohtaan voittaa esteet

Pinja ja Leo ovat oppineet, etteivät kaikki asiat välttämättä tapahdu sormia napsauttamalla.
– Leo on kallioni, Pinja kuvailee miehensä antamaa tukea ja jatkaa, että häntä ärsyttää siipassaan vain se, ettei mies siivoa tarpeeksi.

– Olen yrittänyt parantaa tapojani! Leo puolustelee nauraen.

Molemmat sanovat, että lopulta arjen kinastelulla ei ole niin suurta merkitystä. He ovat kuitenkin selvinneet yhdessä vuosista, joina haave vauvasta ei ole käynyt toteen. He lisäävät olevansa vielä nuoria ja pitävänsä toivoa lapsen saamisesta yllä.
– Ja viihdymme hyvin kahdestaankin.

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Naimisiin maistraatissa

Pinjalle ja Leolle oli alusta saakka selvää, että he haluavat naimisiin, mutta kaikki asiaan liittyvät käytännön toimet etenivät erittäin spontaanisti. Esimerkiksi kosimista Leo ei ollut suunnitellut etukäteen, vaan mies polvistui pariskunnan eteisessä hetken päähänpistosta.

Vihkiminen maistraatissa puolestaan tapahtui, kun Pinjan piti mennä uusimaan passia.

– Ajattelimme, että olisi kätevää hoitaa homma samalla. Emme kertoneet vihkimisestä kenellekään muulle paitsi tilaisuuteen todistajiksi kutsumillemme kaasoille, Pinja kertoo.

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Festarihenkiset häät

Vieraita riemastuttaneen puheen jälkeen iloisuudesta ja rennosta meiningistä pidettiin kiinni. Häissä oli kesäfestarihenkeä, sillä siellä esiintyi illan aikana kaksi eri bändiä. Ainoa asia minkä pariskunta koki hankalaksi häihin liittyen, oli vieraslistan pitäminen lyhyenä. He päätyivät kutsumaan vain sellaiset ystävät ja sukulaiset, joiden kanssa molemmat ovat olleet tekemisissä.
– Onneksi kummankaan sukulaisilta ei tullut mitään paineita tähän liittyen, Leo sanoo.

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Vieraita voi kutsua kahdessa osassa häihin

Mutta sitten oli vielä ystäviä, jotka haluttiin mukaan juhlimaan ja kuulemaan bändejä. Pinja ja Leo ratkaisivat asian niin, että he kutsuivat osan ystävistä mukaan häähumuun vasta silloin, kun ensimmäinen bändi alkoi soittaa. Siinä vaiheessa osa ikääntyneimmistä vieraista oli puolestaan jo lähtenyt juhlista.

Ilon lisäksi hääjuhlassa koettiin muitakin syviä tunteita. Sulhasen puhe morsiamelle siitä, kuinka he ovat käyneet vaikeita aikoja yhdessä läpi, oli niin riipaiseva, että moni vieraista itki.
– Leo kertoi puheessaan hyvin koskettavasti, kuinka ylpeä on minusta ja meistä yhdessä, Pinja muistelee.

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Tyylin avaimet

PINJA

Mekko Sis Idman Alexia, Morsiusateljee Katariina

Kengät lainattu ystävältä

Sormus Kultajousi

Kampaus ja meikki Loihtimo

Kimppu Kukkahuone Helmi

 

LEO

Puku Turo Tailor
Kengät Topman
Sormus Kultajousi

Valokuvaus Anrietta Kuosku
Catering Villa Jääskelä
Hääkakku Minna Bakes
Bändit Sulhasen ystävistä koostuva bändi & Lost Society
Hääbudjetti noin 8 000 e

 

 

pinjaleo

Kuva Anrietta Kuosku

Teksti Tiina Katriina Tikkanen  Kuvat Anrietta Kuosku

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/20. Voit osaa lehden näköisversion itsellesi TÄÄLTÄ.

Muokattu: 2.6.2022