5 yllättävää häämatkakohdetta – unohda Thaimaa ja Rooma

5 yllättävää häämatkakohdetta – unohda Thaimaa ja Rooma

Seychellien sadat pienet trooppiset saaret ovat romanttisia ja hurmaavia.

Monen tulevan hääparin unelmissa siintää luksusloma puhtaanvalkoisella hiekkarannalla tai ylellinen kaupunkiloma maailman romanttisimmissa kohteissa. Kuherruskuukautta vietetäänkin useimmiten Thaimaan, Malediivien ja Mauritiuksen lisäksi Euroopan klassisissa romanssikohteissa, Pariisissa, Roomassa tai Venetsiassa. Perinteitä kaihtavat, seikkailunhaluiset parit kaipaavat kuitenkin jotain aivan uutta.

Matkahakukone momondo.fi listasi viisi yllättävää häämatkakohdetta, joita kannattaa kokeilla, jos haet jotain ihan muuta. 

häämatkalla Singaporeen

Kuva Jay Ang / Unsplash.com

Paratiisi Singaporessa

Yhdistä ylellinen ranta- ja kaupunkiloma yli viiden miljoonan asukkaan kaupunkivaltio Singaporessa. Leijonakaupunki kokoaa yhteen kaikki huippuloman elementit. Missä muualla voit saman kaupungin sisällä siirtyä sykkivän metropolin ostosmahdollisuuksien ja maailmankuulujen ravintoloiden ääreltä ylellisiin rantakohteisiin tai viidakkosafarille tiikereitä tapaamaan?

Singapore sopii erinomaisesti omatoimimatkailijoille, sillä kaupunkivaltiossa pärjää mainiosti englannilla. Singaporen miellyttävä ilmasto houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden.

Sentosan saari on kaupunkivaltion kupeessa sijaitseva paratiisi, jolla sijaitsee useita ylellisiä hotelleja, seikkailupuistoja, maailman suurin meriakvaario sekä perhospuisto, jossa voi nähdä jopa 50 erilaista perhoslajia.

Singaporessa pääsee myös safarille, sillä kaupungissa sijaitsee useita palkittuja eläinpuistoja, joissa lajien runsaudesta voi nauttia vaikka yöllä!

Kapkaupunkiin häämatkalle

Kuva Kyle from the North / Unsplash.com

Herkuttelua Kapkaupungissa

Toinen kaupunki- ja rantalomaa yhdistävä kohde on vuoden 2014 designpääkaupunki Kapkaupunki. Tämä Etelä-Afrikan helmi tarjoaa sopivassa suhteessa aktiivista seikkailua ja elämästä nauttimista. Adrenaliininnälkäiset voivat uida haiden kanssa tai matkata riippuhissillä Pöytävuoren laelle ja laskeutua alas köyden varassa.

Herkkusuut voivat puolestaan uppoutua yhteen maailman kiinnostavimmista gastronomisista kohteista. Kapkaupunki kokoaa Afrikan kiinnostavimmat keittiöt ja vaikutteet eri puolilta maailmaa.

Kapkaupungin ulkopuolella avautuu Cape Valleyn viinintuotantoalue, jolla sijaitsee useita Etelä-Afrikan arvostetuimmista viinitiloista. Viinitilakierroksen päätteeksi onkin aika istua lasilliselle perieteläafrikkalaisesta braai-grilliruoasta ja auringonlaskusta nauttien.

Kapkaupunki on myös loistava tukikohta erilaisten retkien tekemiseen. Ulottuvilla ovat Etelä-Afrikan parhaat rannat niin lekotteluun kuin pingviinien bongailuun sekä kiinnostavat safarikohteet.

Napa Valley California häämatka

Kuva Daniel Salgado / Unsplash.com

Luksusta Pohjois-Kaliforniassa

Vähän erilaisella Amerikan-lomalla ei mittailla suurkaupunkien katuja, vaan suunnataan länsirannikon luksuskohteisiin. Ensin nautitaan laskettelusta Lake Tahoen luksushiihtokeskuksessa. Rinnepäivien jälkeen after skille suunnataan Napa Valleyn kuuluisille viinitiloille.

Kalifornian ja Nevadan rajalla sijaitseva Lake Tahoe tarjoaa ainekset ylelliseen aktiivilomailuun. Sierra Nevadan vuoristo houkuttelee talvisin nauttimaan rinteistä ja hiihtokeskusten ravintola- ja kylpylätarjonnasta sekä aktiivisesta yöelämästä. Kesäaikaan upea luontokohde vetää puoleensa patikoijia ja vesiurheilusta kiinnostuneita.

Viinitilat, gastronomiset helmet ja ylelliset ekolomailukohteet kutsuvat nauttimaan elämästä Pohjois-Kalifornian lempeän auringon alla. Parin tunnin ajomatkan päässä Lake Tahoesta sijaitsee Napa Valleyn viinintuotantoalue, joka on ruoka- ja viinimatkailijoiden mekka.

Alueelta löytyy jopa seitsemän Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa – kolmen tähden ravintoloita joukkoon mahtuu kaksi. Kuulu kokkikoulu Culinary Institute of America järjestää Napassa kursseja, jotka opastavat viinin ja ruoan saloihin. Voit matkustaa pittoreskin laakson halki museojunalla, joka pysähtyy lähellä alueen merkittävimpiä viinitiloja.

Laatutietoisia häämatkalaisia kiehtoo Yountvillen pikkukaupungissa sijaitseva Bardessono Hotel and Spa, joka on äänestetty yhdeksi Yhdysvaltain parhaista ja romanttisimmista hotelleista.

5 yllättävää häämatkakohdetta – unohda Thaimaa ja Rooma

Karibian rytmejä Belizessä

Karibianmeren eksotiikkaa kaipaaville seikkailijoille Belize on oiva kohde. Tämä tuntemattomampi Väli-Amerikan helmi tarjoaa karibialaiseen tapaan ystävällisen ilmapiirin ja trooppisen ilmaston sekä koskematonta luontoa.

Ylellisyyttä ja rentoutumista kaipaavat voivat suunnata Placencian niemimaan kultaisille hiekkarannoille nauttimaan kiireettömästä karibialaistunnelmasta. Belizen rannikko on suuren koralliriutan ansiosta myös ihanteellinen snorklauksesta ja sukeltamisesta kiinnostuneille: yksi maailman upeimmista sukelluskohteista, Great Blue Hole eli suuri sininen reikä sijaitseekin Belizen rannikolla.

Jos haluat kokea seikkailun mieluummin maalla kuin vedessä, suuntaa Belizen vehreään viidakkoon patikoiden tai ratsain. Viidakossa pääset tutustumaan eksoottisen maiseman lisäksi villieläimiin esimerkiksi Cockscomb Basin Wildlife Sanctuaryssä, liitämään halki viidakon köysirataa pitkin tai tutkimaan upeita luolia, kuten kuusi vesiputousta sisältävää Ian Andersonin Waterfall Cavea.

Vahva osa Belizen historiaa ovat Maya-intiaanit, joiden muinaisiin temppeleihin voit törmätä ympäri maata. Belizessä pärjää hyvin englannilla, sillä se on maan virallinen kieli.

5 yllättävää häämatkakohdetta – unohda Thaimaa ja Rooma

Hemmottelua ja luonnon voimaa Islannissa

Jos tropiikin lämmön sijaan unelmoitte häämatkasta ennemminkin karunkauniiden maisemien ja omaleimaisen luonnon keskelle, Islanti on matkakohteenne.

Kuumat lähteet, äärettömiltä tuntuvat jäätiköt sekä maaseudulla vapaana laiduntavat islanninhevoset ovat vain osa Islannin viehätystä – ja jokainen löytää oman suosikkinsa vain saarella vierailemalla.

Islanti on aktiivisesta häämatkasta haaveilevien unelmakohde. Maalle ominaista tulen ja jään taistoa pääsee ihailemaan esimerkiksi Euroopan suurimman luonnonpuiston Vatnajökullin reunamilla.

Pientä seikkailua kaipaaville on tarjolla koskenlaskua, kiertoajelua jäätiköllä tai vaikkapa sukellusta kirkkaissa Thingvellirin luonnonpuiston vesissä. Rannikolla on useita valaiden ja hylkeiden bongaukseen tarkoitettuja paikkoja.

Rentoutumista ja hemmottelua voi kokea Reykjavikin lähistöllä maailmankuulussa Blue Lagoon -kylpylässä, jonka ulkoilma-altaan utuisen sininen vesi on ihanan lämmintä ympäri vuoden. Kylpylä tarjoaa rentouttavan pulahduksen lisäksi myös hemmotteluhoitoja, luksusta ja herkullista ruokaa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka