Rio De Janeiro, 15 takuuvarmaa vinkkiä ja kolme upeaa hotellia!

rio de janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

Jumalaisen kaunis luonto vie jalat alta ja lattarirytmit saavat kehon soimaan. Miltä kuulostaisi kaikkia aisteja hellivä häämatka Etelä-Amerikkaan?

Brasilian entinen pääkaupunki Rio De Janeiro sijaitsee Atlantin rannalla trooppisen ilmaston vaikutuksen alaisena. Matkustamaan tämän kohteen vuoksi vähän joutuu, sillä Suomesta ei ole suoria lentoja. Vaihtoajasta riippuen matka kestää noin 19 tuntia. Edullisimmillaan menopaluulipun sai 600 eurolla lokakuussa 2019. Kaiken matkustamisen vaivan väärti kohde takuulla on. Nappaa vinkit ja suunnittele unohtumaton honeymoon!

rio de janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

1. Sambakarnevaalit

Helmikuussa järjestetään maailmankuulut sambakarnevaalit ja syys-lokakuussa suosittu Rock in Rio -musiikkifestivaali.

2. Turvallisuus edellä

Kaupunki on tunnettu synkistä varkaus- ja väkivaltatilastoistaan, joten jätä kalliit korut ja muut arvoesineet kotiin. Kaupungin eteläosat upeine rantoineen ovat kuitenkin melko turvallisia alueita siinä missä mikä tahansa suosittu rantakohde.

3. Riossa voi liikkua edullisesti

Parhaat kulkuvälineet ovat Uber, metro tai vuokrattavat kaupunkipyörät ja -potkulaudat. Liikkuminen on melko edullista, esimerkiksi metrolippu maksaa noin 1,10 e.

rio de janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

4.Rion ruokavinkki

Brasilia on tunnettu liharuuistaan, mutta nykyään useista ravintoloista löytyy myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

5.Oh my what a smoothie!

Riossa ei voi välttyä acai-marjoista tehdyiltä smoothieilta ja sorbeteilta. Tämä Amazonin metsien supermarjasta tehty ravinnerikas herkku on mahtava välipala!

6. Caipirinhaa ja kookosvettä

Maan kansallisdrinkki on cachaça-pohjainen Caipirinha. Paras alkoholiton juoma on kookosvesi suoraan tuoreesta kookoksesta nautittuna.

rio de janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

7. Kristus-patsas

Kristus Vapahtaja rakennettiin 710 metrin korkuisen Corcovadovuoden huipulle. Sillä korkeutta huimat 38 metriä ja se painaa 700 tonnia. Rakentamisurakka kesti kymmenen vuotta ja se vihittiin käyttöön 1931. Suunnittelijana toimi Carlos Oswaldo. Corcovado-vuoren huipulle pääsee sähköjunalla ja vaeltaen.

8. Tunnetuin nähtävyys Rio De Janeirossa

Sokeritoppavuori on kaapelihissimatkan päässä ja sen laelta avautuvat uskomattomat näkymät. 396 metriä meren pinnalle kohoava vuori on vaikuttava näky.

9. Selarónin portaat

Paikallisen taiteilijan Jorge Selarón tekemät värikkäät tiilimosaiikkiportaat, joiden varrelta löytyy kauniita mosaiikkeja ja matkailijoiden taiteilijalle lahjoittamia tiiliä.

10. Rion rannat

Ipaneman ja Copacabanan rannat ovat must. Sunnuntaisin rantakadut on suljettu autoilta, jolloin ne täyttyvät vapaapäiväänsä viettävistä iloisista ihmisistä. Kannattaa käydä myös Rion länsiosassa sijaitsevalla Barra de Tijucan rannalla.

Rio De Janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

11. Hippimarkkinat

Sunnuntaisin Ipaneman Praça General Osóriolla järjestetään markkinat, jotka tunnetaan myös nimellä Hippie Fair. Myynnissä on taidetta, käsitöitä ja koruja.

12. Tropiikin kutsu

Kansallispuisto, Tijucan sademetsä, ja kasvitieteellinen puutarha.

13. Näköalatasanteen lumo

Vista Chinese -näköalatasanteelta näkee sokeritoppavuoren, Corcovadon ja Copacabanan rannan.

14. Uskomaton stadion

Maracanã-stadion rakennettiin vuoden 1950 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja varten. On arveltu, että parhaimmillaan stadionilla on ollut 200 000 katsojaa Brasilian pelatessa MM-karsintaottelua Paraguayta vastaa vuonna 1969.

15. Arraial do Cabo – Brasilian Karibia

Noin 170 kilometrin ajomatkan päässä Rio De Janeirosta sijaitsee pieni Arraial do Cabon kaupunki, josta löytyy lumoavia hiekkarantoja. Yksi upeimmista on Pontal do Atalaia. Riosta kannattaa matkustaa joko Uberilla tai bussilla. Matka kestää noin kolme tuntia.

Rio De Janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

3 x yövy näissä!

1. Praia Ipanema Hotel, Rio De Janeiro

Upea näköala rannalle! Kattoterassilla on aurinkotuoleja ja pieni uima-allas.

2. Belmond Copacabana Palace

Art deco-tyylinen hotelli henkii vanhan ajan glamouria ja erottuu edukseen aivan Copacabanan rannalla.

3. Atalaia Brasil Pousada Boutique, Arraial do Cabo

Aikuisille suunnattu boutiquehotelli.

Rio De Janeiro

Kuva Susanna Bollstedt

Teksti ja kuvat Susanna Bollstedt Toimittanut Tanja Hakala / Häät.fi

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden itsellesi digitaalisena täältä!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka