Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääruuan erilaiset makuvaihtoehdot – buffetruokailukin voi olla näyttävää

hääruoka buffet häissä

Kuva Lotta Polviander Photography

Heidin ja Tomin häät vietettiin rustiikkisissa maalaismaisemissa, joihin noutopöytä sopi täydellisesti.

– Valitsimme cateringin arvostelujen perusteella. Heillä oli valmiina menu, johon teimme muutaman pienen muokkauksen. Halusimme kaksi pääruokaa sekä yhden vegaanisen vaihtoehdon. Ruokaisat salaatit olivat meille myös tärkeitä.

Kaikki ruoat olivat laktoosittomia ja gluteenittomia. Vegaanit otettiin huomioon myös kaikessa aina pääruoasta iltapalaan. Pääruokana heille oli falafelpihvejä tomaattikastikkeella, omat muokatut jälkiruoat sekä iltapalapizzat.

Ennen juhlan alkua, kun paria odotettiin saapuvaksi, paikalle kaarsi jäätelöauto, josta vieraat saivat noutaa herkkuja. Kahvin aikana avautui myös suolainen herkkubuffet perinteisen karkkiversion sijasta.

Jälkiruokapöydässä oli myös Subwayn keksejä, tuoreita mansikoita sekä paljon erilaisia kakkuja. Tarjolla oli ainakin minttukrokanttijuustokakkua sekä mansikkakermakakku.

Häiden jälkeen pariskunta on tyytyväinen oikeastaan kaikkiin ruokavalintoihin.

– Erittäin toimivaa olivat erilaiset salaatit ja vegaanit vaihtoehdot, jotka olivat todella hyviä muidenkin mielestä.

hääpari Heidi ja Tomi hääkakun leikkaus

Kuva Lotta Polviander Photography

Heidi ja Tomi vinkkaavat, että tar­jous kannattaa pyytää useasta eri paikasta hintaerojen vuoksi. Tarjoukseen kannattaa myös pyytää astioiden pois hakeminen, mahdolliset alkumaljat ja liinat tarpeen mukaan.

– Kannattaa myös lukea arvosteluja yrityksestä ja käydä paikan päällä syömässä, jos mahdollista. On myös ok pyytää kuvia aikaisemmista tarjoiluista, mikäli visuaalinen ilme on teille tärkeää. Ja ajoissa on hyvä olla, parhaimmat varataan todella aikaisin. Ja meidän mielestämme häiden ruokaan kannattaa ehdottomasti panostaa.

hääruoka buffetruokailu häissä

Kuva Lotta Polviander Photography

Heidin ja Tomin hääjuhla

Vierasmäärä 102 

Menun tyyli buffet 

Juhlien sijainti Laineperin Ruukki, Ulvila, Satakunta 

Catering Lounasravintola Gomee 

Kakut Gomee ja Meidan Café 

Iltapala Pressan Pizza 

Hinta 5 726 €

Heidin ja Tomin häämenu

Graavattu lohi 
Kikherne-avokadosalaatti 
Marinoituja artisokansydämiä 
Broiler-ceasarsalaattia, ­meloni-basilikasalaattia 
Chorizo-pastasalaatti 
Vihersalaatti, neitsytoliiviöljy, balsamico 
Mozzarella-tomaattisalaatti 
Chilipaahtopaisti, rucolaa, parmesaania 
 
Ylikypsää nautaa,  
pippurikastike 
Smetanalohi 
Falafelpihvit tomaatti­kastikkeessa 
Hunajaisia uunijuureksia  
ja kermaperunat 
Gomeen saaristolais-  
ja artesaanileipää 
 
Alkoholit 
A. Le Coq olut 
Lapin Kulta gluteeniton 
Lonkero 
Somersby päärynäsiideri 
Happy Joe kuiva omenasiideri 
 
Alkoholittomat 
San Pellegrinot eri mauissa 

Lue häiden ruokailusta lisää Häät.fistä

 
Markuksen ja Sonjan rennon tyylikäs noutopöytä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Lue Häät.fistä >>

Andrealle ja Maxille oli tärkeää saada elegantti hääillallinen. Lue Häät.fistä >>

Minna ja Eetun hääruoka oli suussa sulava ja vegaanista. Lue Häät.fistä >>

 

Teksti Tanja Hakala

Kuvat Lotta Polviander Photography

 

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 23.8.2023