Tee itse kahvikuppikynttilä

Tee itse kahvikuppikynttilä

Nostalgisten kahvikuppikynttilöiden valaminen häiden koristelun mausteeksi onnistuu kotikonstein. Hanki kuppikynttilöihin vanhoja eriparikahvikuppeja, valmiita kannallisia sydänlankoja ja sulatettavaa kynttilämassaa. 

 

Tarvitset

vanhoja kahvikuppeja

kynttilämassaa

kynttiläsydämiä, pituus 10 cm

muoviastian, esim. 1 l jogurttisanko

kattilan

varrastikkuja

Tee itse kahvikuppikynttilä

Tee näin!

  1. Laita vettä kattilaan n. 5 cm syvyydeltä. Aseta kattila liedelle.
  2. Kaada kynttilämassaa muoviastiaan ja laita astia vesihauteeseen. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja anna sitten kiehua hiljalleen matalalla lämpötilalla. Kynttilämassa alkaa vähitellen sulaa. Odota, kunnes massa on sulanut kauttaaltaan kirkkaaksi. Sekoita massaa vain varovasti, voimakas sekoittaminen tuottaa massaan ilmakuplia.
Tee itse kahvikuppikynttilä
Tee itse kahvikuppikynttilä
  1. Aseta jokaisen kahvikupin pohjalle sydänlanka. Metallipäiset sydänlangat ovat käteviä, sillä ne pysyvät helposti paikoillaan.
  2. Kaada sula kynttilämassa kuppeihin. Täytä kupit kerralla haluamasi korkeuteen asti. Toimi nopeasti ja siirrä sydänlangat aivan keskelle kuppeja, käytä apuna varrastikkua.
  3. Huomaat, että massa alkaa jähmettyä pohjasta ja muuttua valkoiseksi. Sydänlanka kiinnittyy samalla paikoilleen pohjaan. Aseta nyt varrastikku kupin reunalle poikittain. Siirrä sydänlanka suoraksi tikkua vasten nojalleen. Jätä kupit jäähtymään.

 

Yhdestä 1 kg:n massapaketista valat noin 10 kuppikynttilää.

Kynttilämassa ja sydänlangat, Sinelli. Kahvikupit Kierrätyskeskus.

Ohje Kaarina Korventaka
Kuva Eveliina Mustonen

 

Katso ja jaa omia ideoitasi Instagramissa #KukkaisHaat  #BudjettiHaat

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu