Uudet tuulet ja trendit häämeikkiin ja -kampaukseen 2021

Kampaaja-meikkaaja Auli Tuomala parturi-kampaamo- ja kauneuspalvelut Auline´sista listaa vuoden 2021 hääkampaus- ja -häämeikkitrendit.

Morsiamen kauneuden trendeissä boho pitää edelleen pintaansa myös ensi vuonna.

– Tulevan vuoden trendi on edelleen luonnollinen, rento ja elävyyttä korostava. Edelleenkään ei tehdä mitään tiukkoja klassisia kampauksia. Boheemiinkin tyyliin haetaan klassisia lumoavia muotoja ja linjoja, mutta se mikä eniten nyt viehättää on rentous, Auli painottaa.


– Morsiamen kampaus on löysä ja irtonainen. Ei mennä siihen klassiseen banaaninutturaan, joka oli 80- ja 90-luvuilla todella suosittua. Hiukset on usein auki ja kiharalla, tai sitten löysästi nutturalla niskassa, Auli lisää.– Maailmalla nouseva trendi kampauksissa on veistoksellisuus. Hiuksiin tehdään selkeitä pintakuvioita. Isojakin linjoja ja muotoja. Kampausten painopiste on edelleen niskan puolella, esimerkiksi kreikkalaislettiä joka lähtee korkeammalta takaraivolta.


Auli Tuomala Elli Ojankoski

Hääbloggaaja Elli Ojankoski (oik.) haastatteli kampaaja-meikkaaja Auli Tuomalaa Häämessut netissä 2020 messuTV:seen.

Häämeikki jatkaa jo tutulla luonnollisuudella


– Morsiusmeikki on edelleen kevyt ja luonnollinen, mahdollisimman nude.

– Luomiväreissä on paljon enemmän vaihtelua, koska morsian on aina persoona. Mieltymysten mukaan valitaan mennäänkö tummempiin vai pastellisempiin sävyihin. Toiset haluavat meikkiinsä klassisisen smoky eye -meikin, toiset taas haluavat pehmeitä pastellisia sävyjä, jotta saadaan silmät kunnolla esiin.

Maailmalla nousussa olevat värit saapuvat Aulin mukaan Suomeen vähitellen.– Maailmalla meikissä käytetään rohkeasti värejä, erityisesti oranssi ja viininpunainen ovat isossa nosteessa.

– Itse tykkäsin kovasti, että uskallettaisiin käyttää enemmän värejä myös meillä Suomessa, Auli toivoo.

Asusteissa elävät kukat ovat nyt nouseva trendi.

– Morsianten hiuksissa nähdään isoja seppeleitä ja isoja kukkakoristeita. Niitä tullaan näkemään edelleen ja sen lisäksi on tulossa hiuskoruja. Niihin haetaan inspiraatiota vintage-maailmasta. Halutaan kierrättää ja uusiokäyttää koruja, ja sitten tietysti haetaan uusilla koruilla vanhaa henkeä. Kierrätys ja zero waste -ajattelu näkyy 2021 siis myös kauneuspuolella. Ajatus muovikukka vs. eläväkukka, joka on kuitenkin se biohajoava luonnontuote.


Katso Häämeikki ja -kampaus: Uudet tuulet ja trendit 2021 -video ja kuulet lisää kampaaja-meikkaaja Auli Tuomalan ajatuksia trendeistä ja Aulin vinkit häätiimin valmistautumiseen  kaunistautumiseen.

Häämeikki ja -kampaus: Uudet tuulet ja trendit 2021 -video on ensiesitetty Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Lue lisää hääkampauksista Häät.fistä

Lue Häät.fistä Millainen hääkampaus sopii minulle?
Kurkkaa Hääkampaus 2020 -kilpailun kuvia Häät.fistä

Jaa juttu