Hääkampaus 2020 on boheemi, rouhean rento ja yllättävä

Haakampaus2020

Kuva Alejandro Lorenzo

Love me do -häätapahtumassa tammikuussa 2020 ensimmäistä kertaa järjestetty Hääkampaus 2020 -kilpailu oli menestys. Häät-lehden toimituspäällikön roolissa sain kunnian olla tuomariston jäsenenä mukana antamassa omat arvosteluni kilpailun kampauksista.

Voittajakampaus ihastutti

Voittajaksi selviytyi Punavuoren Velvet-kampaamossa työskentelevä Ida Kolari. Hänen loihtima rennon boheemi ja hyvin trendien aalloilla svengaava kampaus oli nappisuoritus. Heinät ja kuivakukat toivat tuulahduksen koristelutrendienkin maailmasta, sillä juuri nämä yksityiskohdat nostavat suosiotaan kattauksissa, juhlatilan somistuksessa ja jopa kimpuissa.

Mallilla oli yllään by Katariinan morsiuspuku, Woodmindin korvakorut ja Greenhome Viherpalvelun kukkia. Mallin oli meikannut Heidi Hyttinen.

haakampaus2020

Kuva Alejandro Lorenzo

haakampaus 2020

Kuva Arto Jaatinen / Love Me Do

Rohkea ja näyttävä sai hopeaa

Toiseksi sijoittui Nelli Ruhanen Lyreilia-kampaamosta. Kampauksessa minua ihastutti näyttävä ja hyvin tätä hetkeä henkivä kukkapanta, jonka toteutuksesta vastasi Johanna Pauliina Design. Mallilla oli yllään Laura Hyvi Bridalin puku ja mallin oli meikannut Laura Pensasmäki.

haakampaus 2020

Kuva Arto Jaatinen / Love Me Do

haakampaus 2020

Kuva Arto Jaatinen / Love Me Do

Klassisen tyylikäs hääkampaus kolmanneksi

Kolmanneksi sijoittui Laura Aaltonen Bruk Hair Designista. Tyylikäs ja huoliteltu nutturakampaus oli asetettu trendikkäästi niskan sijasta ylemmäs. Mallilla oli Morsiuspukuliike Fiancéen puku ja Jennyn Kukan koristeet.

haakampaus 2020

Kuva Arto Jaatinen / Love Me Do

haakampaus2020

Kuva Alejandro Lorenzo

Otin ilolla vastaan tuomarointitehtävän. Kanssani tuomaristossa olivat ammattiopettaja, kansainvälinen kouluttaja ja pitkän linjan kampauskilpailija Marja Sillanpää, Pinni-lehden päätoimittaja Rainer Nyman, muodin asiantuntija ja kirjailija Mirva Saukkola, parturi-kampaaja Noora Toiviainen, stylisti Hani Haimi ja Ilta-Sanomat MyStylen muoti- ja kauneustoimittaja Vivi Norokorpi.

Oli mielenkiintoista nähdä erilaisia kampauksia ja huomioida se, miten ammattilaiset olivat ottaneet kokonaistyylin huomioon. Kampauksissa tuli käyttää eläviä kukkia. Voittajakolmikkoon sijoittuivatkin eri tyyliset, mutta hyvin trendikkäät kampaukset. Itselleni jäi parhaiten mieleen toiseksi tulleen Nelli Ruhasen kampauksen kukkakoriste. Ehkä juuri siksi, että se edusti rohkeaa ja villimpää otetta klassiseksi pidettyyn suomalaiseen hääkampausmuotiin.

Ennustankin, että tulevana häävuotena nähdään rohkean tyylikkäitä toteutuksia kampausten muodossa!

haakampaus 2020

Kuva Arto Jaatinen / Love Me Do

Kilpailun muut kampaukset

Katso kuvat alta aukeavasta kuvagalleriasta!

Essi Heinonen - Clippers
Auli Tuomala - Auline’s
Lassi Suominen - Bruk Hair Design
Katja Rinnevuori - Cut-Cut
Tanja Argillander - Parturikampaamo Studio83
Niina Suuronen - Niina Suuronen Tmi/Nina Style
Nina Nyfors-Vartia - Nina Style
Rimma Retsia - Rimma R

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus