Anneli Aaltonen inspiroitui Tove Janssonin lempisaari Harusta ja muotoili teemasta sormuksen

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tove Janssonin lempisaari Haru muovautui sormukseksi

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finalistit valinnut raati näki Haru-sormuksessa klassista suomalaista muotoilua. Anneli Aaltosen suunnittelema sormus ammentaa inspiraationsa taiteilija Tove Janssonin mielipaikasta ulkosaaristossa. Tämän sormuksen voisi merelliseen luontoon ihastunut turistikin ostaa muistoksi Suomesta.

Anneli Aaltonen timanttisormus Haru Vuoden Kaunein Sormus 2018 finalisti

– Tutustuessani Tove Janssonin elämäntyöhön oivalsin, että hän on ollut todella monipuolinen ja lahjakas taiteilija. Ahmin elämyksiä kirjasta "Haru, eräs saari", ja päätin suunnitella sormuksen tämän teeman ympärille, Anneli Aaltonen valottaa.

Haru-sormuksessa on runsaasti symboliikkaa. Se esittää keskellä aaltoja ja muuntautuvaa merta sijaitsevaa Klovharun luotoa, joka oli tärkeä paikka Tovelle ja Tuulikille. 

Haru-sormuksen luonnoksia Anneli Aaltonen Papaja

Graniitti symboloi Suomen kallioita ja emalointi kallioluotoja ympäröivää merta. Timantit ovat Haru-saaren asukkaat, joista musta timantti itseoikeutetusti heidän musta kissansa Psipsina.

Sormus Haru Vuoden Kaunein Sormus 2018 Finalisti Anneli Aaltonen

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Haru – design by Anneli Aaltonen

"Tove Jansson oli tuottelias monilahjakkuus joka inspiroi minua tekemään tämän sormuksen. Se esittää Klovharun luotoa joka oli tärkeä paikka Tovelle ja Tuulikille. Saari muodostuu valkokultaisesta ja harmaagraniittisesta kalliosta, joilla kiipeilevät saaren asukkaat; Tove, Tuulikki ja musta Psipsina-kissa."

Haru-sormus 750-valkokulta, timantti 0.04 ct wesselton vs, 0.02 ct vihreä ja 0.01 ct musta timantti sekä suomalainen harmaagraniitti ja emali. Hinta 1350 euroa.

Design Anneli Aaltonen, Papaja

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä. Äänestä – ja voit voittaa itsellesi aidon timantin!

ÄÄNESTÄMÄÄN >>

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2018 -osastolla 6r50 I love me -messuilla 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa.

Käytä koruja rohkeasti!

Jo 11. kertaa järjestettävä Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu tuo esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Vahvat arvokorut kestävät jokapäiväistä käyttöä esimerkiksi kihla- ja vihkisormuksena, ja juhlakoruja voi kantaa mukanaan samalla tavoin kuin aurinkolaseja tai juhlakenkiä: koru otetaan esiin korupussukasta esimerkiksi työpaikalla tai juhlissa ja sujautetaan siihen takaisin kotimatkan ajaksi.

Vuoden kaunein sormus 2018 Kilpailu logot

Muokattu: 18.10.2018