Tee itse häähuisku – ihana vaihtoehto riisin heitolle ja saippuakuplille

Vihkimisen jälkeen hääriisin heittäminen

Kuva Jonathan Borba / Pexels

Vhkimisen jälkeen perinteisesti heitetään riisiä, nykyään yhä useammin kukan terälehtiä, konfettia tai puhalletaan saippuakuplia. Silloin kun kaikki tämä on kiellettyä, säästä johtuen mahdotonta, liian perinteistä teidän makuunne tai ei vain huvita jättää minkäänlaisia ”sotkuja” vihkipaikan ympäristöön, häävieraille jaettavat häähuiskut on ihan mahtava vaihtoehto. 

Eri vihkipaikoilla on erilaisia sääntöjä, joihin on hyvä perehtyä, mutta esimerkiksi omalla pihamaalla ideoita voi toteuttaa vapaammin kunhan huomioi, ettei aiheuta haittaa luonnolle.

Rakkaalla lapsellahan on tietysti monta nimeä, eli hiuskutusviiri, häähuisku, huiskutuskeppi, wedding wands – you name it. Kaikki aivan mahtavia vaihtoehtoja vastavihityn parin onnitteluun ja iloitsemiseen vihkiparin poistuessa vihkipaikalta.

Häähuiskua voi hyödyntää myös hääpaikalla hääleikissä. Yksi idea on vieraiden esittelyleikki, jossa kaikki sulhasen opiskelukaverit heiluttaa yhdessä häähuiskua ja seuraavaksi morsiamen serkut, jne.

HMN DIYlive Jenna ja Hanna

Häämessut netissä -tapahtuman HäämessuTV:n ohjelmassa morsiamet ja hääbloggaajat Hanna, @haapaivakirjat, ja Jenna, @bybridezilla, askartelivat jo klassikkomaineen saaneet häähuiskut Hannan häihin keväälle 2023.

Tekemisen lomassa Hanna ja Jenna kertovat parhaat vinkit huiskujen askarteluun: miten ne tehdään ja mistä saakaan parhaiten huiskuihin soveltuvat tarvikkeet? 
Häähuiskujen askertelu ei ole vaikeaa, ja mukavasssa seurassa hääaskartelu paljastuu jopa erittäin terapeuttiseksi puuhaksi. 


Katso videolta Jennan ja Hannan hääaskartelu neuvot

Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Jennan ja Hannan InstaLive pidettiin 28.10.2022 osana Häämessut netissä -tapahtumaa. Ohjelman kesto on noin 30 minuuttia.

Tarvikkeet, joita Hannna ja Jenna käyttivät häähuiskuihin

  • satiini- ja/tai pitsinauhaa (1 cm paksusta)
  • kulkusia, kelloja
  • silmuruuveja
  • pieniä avoimia korulenkkejä tai pieniä avainlenkkejä
  • puutikkuja (halkaisija 4-8 mm)
  • naskali tai muu terävä kärkinen työkalu
  • vasara
  • sakset
  • sytkäri

Päätös mitä hääpari haluaa heitettävän päälleen, kun he astuvat ulos kirkosta tai vihkipaikalta ei ole aina helppo. Tiialle asia aiheutta vähän päänvaivaa. Lue Häät.fistä hänen pohdinnoistaan. Lue Häät.fistä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu