Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Syyshäät La La Land -hengessä

syyshäät

Kuva Lotta Polviander

Kati ja Mikko halusivat syyshäät täynnä tunnelmaa ja elämyksiä. Sellaiset toteutettiin upeasti La La Land -elokuvaa ja James Bond -maailmaa mukaillen.

– La La Land iski meihin täysillä! Kävimme yhdessä katsomassa elokuvan ja ihastuimme sen tunnelmaan ja musiikkiin, Kati selventää ihastusta.

syyshäät

Teemahäät tyylillä

La La Land inspiroi paria niin paljon, että elokuvasta poimittiin häihin mukaan muun muassa häätanssi, koristeluideoita ja taustamusiikki. Tanssikoulussa Kati ja Mikko harjoittelivat häätanssin tarkan koreografian. Leffan Planetarium-tanssikohtaus oli niin vaikuttava, että sen tunnelman he halusivat myös omiin juhliin.

James Bond päätyi teemaksi mukaan alun perin kosinnan vuoksi.

– Mikko kosi minua Helsingissä Lilla Robertsissa syntymäpäivänäni 2017 ja taustalla pyöri elokuva James Bond Rakastettuni. Kun poistuimme kirkosta, soi James Bondin tunnusmusiikki urkurin soittamana. Mikon tyylissä tämä teema näkyi myös pukuvalinnassa.

syyshäät

Omavarainen häämenu

Menussa maistui ja tuntui syksy. Häämenu koostui sulhasen metsästämästä peurasta, hirvestä ja satokauden juureksista sekä oman maan perunoista. Ruoan ja kakun valmisti sulhasen äiti apureineen.

syyshäät

Upea photobooth ja kierrätyskoristeet

Pari suunnitteli ja valmisti uskomattoman photobooth-seinän yhdessä verstaallaan. Mikko valmisti kaikki osat ja kasasi ne yhteen. Kati taas piirsi ja maalasi.

– Teimme verstaallamme myös paljon muita koristeita, kuten isot nimikirjaimet hääparin pöydän eteen, tienvarsikyltit, sisääntulokaaren ja photobooth-rekvisiitat. Suurin osa kankaista oli kierrätyskankaita Nextiilistä. Lautasliinat ompelimme itse vohvelikankaasta. Kirppiksiltä löysimme paljon vanhoja Turun kristallin kynttilänjalkoja. Osa koristekristalleista irrotimme kaatopaikalta löytyneestä vanhasta kattokruunusta. Kultakehyksiset peilit olivat omasta takaa sekä tuttavilta.

syyshäät
syyshäät

Kuva Lotta Polviander

syyshäät

Ihastusta rippileirillä

Kati ja Mikko jäivät toistensa mieliin jo rippileirillä vuonna 2003. 13 vuotta myöhemmin Halloween-bileissä nuoret tapasivat toisensa uudelleen.

– Olemmekin olleet siitä asti yhdessä! Toivomme tulevaisuudelta samoja asioita. Tahdomme rakentaa talon maaseudulle lapsuuden maisemiin ja perustaa oman perheen.

Häiden suunnittelu oli molemmille antoisaa aikaa.

– Meille oli jotenkin heti itsestään selvää järjestää syyhäät. Halusimme juhliin ilotulituksen ja kynttilöiden kaunista tunnelmaa.

syyshäät
syyshäät

Kuva Lotta Polviander

TYYLIN AVAIMET

Kati & Mikko

22.9.2018

Vihkiminen Nokian kirkossa, juhlat Nokialla Tehdas 108:ssa.

Kati on kynsiteknikko ja maalari-yrittäjä, Mikko työskentelee rakennuspuuseppänä.

 

KATI

Hiukset Sun Stylers, Tampere

Meikki itse tehty kaason avulla

Mekko Mori Lee, Zazabella

Mekon muutostyöt Johanna Parvela

Huntu Morsiusgalleria

Kengät Tamaris

Vihkisormus Tulppaani, Kultasepät Andreasenin

 

MIKKO

Hiukset Sun Stylers, Tampere

Smokki BQ Räätälistudio

Solmuke Neckwear.fi

kalvosinnapit Etsy

Kengät Bexley

 

Kukat Perhetutulta

Bändi Alisa ja vieraat miehet’

syyshäät

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Lotta Polviander

Muokattu: 16.10.2019