Syvään kasvavat rakkautemme juuret

Syvään kasvavat rakkautemme juuret

Annika Takasen suunnittelema Rautapuu-sormus on syntynyt luonnon muotojen innoittamana. Luonnossa jokainen kiven lohkare, puun runko tai kasvin oksa on ainutlaatuinen. Aivan samoin jokainen Rautapuu-sormus on elävän pintansa ansiosta yksilö. Rautapuu on muotoilultaan vahva ja jykevä niin kuin rakkauskin. Rautapuu on yksi Vuoden Kaunein sormus 2016 -kilpailun finaaliin valituista kymmenestä sormuksesta.

– Rautapuun rosoiset ja puun runkoa muistuttavat muodot ovat syntyneet rakkauden ja luonnon kohdatessa. Suunnittelin tämän sormuksen alkujaan vihkisormukseksi omalle aviomiehelleni. Luonto on aina innoittanut ja avannut minulle uusia muotoilullisia polkuja. Aina löytyy jotain uutta, Annika Takanen kertoo.

Syvään kasvavat rakkautemme juuret

– Sormuksen nimi Rautapuu syntyi suunnittelun mukana. Luonnon muodot sopivat Rautapuu-nimen kanssa hyvin yhteen, sillä rautapuu on myös Lähi-idässä kasvava erittäin kova puulaji, joka on tunnettu upeasta väriloistostaan.

Syvään kasvavat rakkautemme juuret

Rakkaus on ollut läsnä koko suunnitteluprosessin ajan. Rakkaus suunnitteluun ja rakkaus omaa puolisoa kohtaan ovat antaneet sormukselle suurimman merkityksen, jonka tuotteelle voi antaa. Rautapuu on suunniteltu vihkisormukseksi vahvalle ja persoonalliselle käyttäjälle, jolle on tärkeää millainen ajatusmaailma ja tarina korun takana piilevät. 

– Olen ollut jo pienestä saakka kiinnostunut taiteesta. Abstrakti taide on antanut vaikutteita niin taiteellisiin teoksiini kuin korusuunnitteluuni. Piirtämisen lisäksi öljyvärimaalaus on aina ollut lähellä sydäntäni. Taiteellisuuteni näkyy siksi myös suunnittelemissani koruissa. Omalla muotokielellä erottuminen ja uuden, ennen näkemättömän luominen on minulle aina ollut tärkeää, Takanen toteaa.

– Kiinnostus koru- ja tuotesuunnitteluun syttyi lukioaikana. Valmistuttuani Kuopion Muotoiluakatemiasta 2012, olin jo päättänyt, että haluan jatkaa opintojani kultasepän alalle. Sepäksi valmistuin keväällä 2014, jonka jälkeen olen työskennellyt Kultasepät Narsakalla Hämeenlinnassa.

Rautapuu-sormuksen ympärille on myöhemmin suunniteltu tuoteperhe, josta löytyy myös naisellisempia malleja sekä enemmän säihkettä. Rautapuu kuuluu Kultasepät Narsakan kotimaiseen Festive-mallistoon. Rautapuu-sarja on saanut innokkaan ja positiivisen vastaanoton. 

Rautapuu
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Annika Takanen, Kultasepät Narsakka

Materiaalit
Sormus on valmistettu 14 karaatin valkokullasta ja mustista timanteista. Pienenä väripilkkuna sormukseen on istutettu myös yksi vaaleanpunainen safiiri.

 

Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Suosikkejaan voi käydä ihastelemassa ja äänestämässä myös Vuoden Kaunein Sormus -osastolla 6h131 I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2016.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset