Häät ilman stressiä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Rennot häät ilman turhaa stressiä - Laura ja Jaakko onnistuivat siinä!

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Tykkääkö sun koira mun koirasta?

Ensitreffit, kahden viikon ulkomaanmatka, muutto yhteen, kihlat alle vuodessa ja häät ilman stressiä, onko se mahdollista? Kyllä vain! Annetaan Lauran ja Jaakon kertoa.

Ihastus poltteli Lauraa ja Jaakkoa, mutta ensin piti testata miten koirat tulevat toimeen. Jos vuffet eivät sietäisi toisiaan, olisi yhteiseloa hankala sovitella. Onneksi koirat paiskasivat tassuja keskenään ja asettuivat nopeasti yhteiseksi laumaksi. Päätös oli sillä selvä, tässä oltaisiin rakkaudesta yllättyneitä!

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Matka Aasiaan rinkat selässä

Pari tapasi toisensa Tinderin kautta ja viettivät ensimmäiset treffinsä Jaakon kaksiossa viiniä juoden. Viikon tuntemisen jälkeen Jaakko pyysi Lauraa mukaansa kahdeksi viikoksi Aasiaan. Salamarakkauden siivittäminä nuoret hyppäsivät Thaimaan koneeseen kuukauden tuntemisen jälkeen.

– Emme todellakaan tienneet, mitä reissusta oli tulossa, mutta päätimme kokeilla.

Ja kun Jaakko piteli Lauran hiuksista tämän oksentaessa ruokamyrkytyksen vuoksi koko yön, mikään ei ollut enää ennallaan.

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Kosinta ja häiden suunnittelu alkaa

Muutaman kuukauden päästä Jaakko polvistui puolisonsa eteen aivan tavallisena arkipäivänä sormus kädessään.

– Etenimme supernopeasti. Tiedän, että monelle ystävällemme se tuli shokkina. Silti tiesin senkin, että läheisemme olivat takuulla huomanneet meistä heti alusta lähtien sen, että tämä suhde kestää.

Hääpäivä sovittiin heti kahden vuoden päähän, joten suunnitelmat juhlien varalle sai aloittaa saman tien.

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Me haluamme hääbileet!

– Olemme Jaakon kanssa niin suurpiirteisiä, ettemme tahtoneet sliipattuja kimallejuhlia vaan sopivan rosoiset hääbileet. Ajattelin heti, että voisin olla vaikka paljoin jaloin aamusta iltaan! Laura kuvailee häiden tyyliä.

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Häästressi  - mitä se on?

Häiden teemana ja tunnelmana toimi stressittömyyden lisäksi moderni hippimäinen juhlatyyli.

– Meillä ei ollut juuri mitään järjestettyä ohjelmaa. Ihmiset viihtyivät ulkona, nauroivat ja tanssivat, söivät ja joivat. Me emme stressanneet mistään, sillä se olisi ollut aivan turhaa! Olisin halunnut ehkä koristella pihaa jotenkin enemmän, mutta lopulta päätin, että ihan sama, antaa olla! En antanut stressille valtaa keskittymällä mitättömiin yksityiskohtiin.

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Täydelliset häät ovat täynnä rakkautta ja sattumuksia

Kuuman hellepäivän aikana vieraslahjasaippuat tahmaantuivat lämmöstä, ja morsian unohti nostaa laahuksensa häävalssin ajaksi, mikä teki tanssimisesta turhan hankalaa. Hääparille ei tunteiden latautumisesta johtuen maistunut ruoka eikä kakku.

– Nämä jutut eivät todellakaan olleet mitään katastrofeja vaan sattumuksia. Kaikkea voi tapahtua yhden päivän aikana, mutta me keskityimme rakkauteen ja juhlimiseen. Suosittelemme kaikille!

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Laura kävi kokeilemassa hääpukuja myös Suomessa, mutta ei löytänyt mieleistään. Tuleva morsian halusi mekolta kaikkea muuta paitsi perinteikkyyttä. – En halunnut korsettia tai muitakaan kankeuksia mekkooni. Kokeilin sellaisia, mutta ne tuntuivat siltä kuin seisoisin peilin edessä lainahöyhenissä. Tietysti ne tekevät kropasta hoikemman ja erinäköisen, mutta minä halusin olla minä. Siksi Grace Loves Lacen -Solo-mekko tuntui heti omalta. Tunsin mekossa itseni upeaksi ja rennoksi. Ostin sen Lontoosta.

Tyylin avaimet

LAURA

Mekko Grace Loves Lace

Kengät Cocobelle

Kihlasormus Princess, Kultajousi

Vihkisormus Kohinoor

Meikki ja kampaus Anniina Helenius, Salon Headline

Kynnet Crista’s Nails

 

JAAKKO

Puku Suitsupply

Kengät Vagabond

Kello Ted Baker

Hiukset Groom Turku

Sormus AuMore, Kultajousi

 

Catering Salon Seurahuone

Bändi Teknoinnovaatio

Printit MakeaDesign

Kukat Little Wedding Factory

Budjetti noin 13 000 e

laurajaakko

Kuva Mikko Pääkkönen

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi 
Kuvat Mikko Pääkkönen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2020. Voit osaa lehden näköisversion itsellesi TÄÄLTÄ.

Muokattu: 9.4.2024