Rauhallinen ja hillitty väripaletti harmaan vuodenajan hääjuhlassa

harmaan vuodenajan häät Walleniusken wapriikki

Kuva Jenni Tuominen Photography

Harmaan vuodenajan hääjuhla, talvihäät tai loppusyksyn häät, luo täydelliset puitteet väriyhdistelmälle, joka henkii ylellisyyttä, persoonallisuutta ja aavistuksen dramatiikkaa.

Yleensä häitä on totuttu juhlimaan lämpiminä kesäkuukausina. Suurin osa hääpareista järjestää edelleen kesähäät. Aivan viime vuosina yleistyneenä trendinä on alkusyksyn syyshäät elo-syyskuussa.

Loka-marras-joulukuu ovat myös upeita kuukausia järjestää häät. Luonnon värit on loppuvuodesta hyvin pelkistettyjä ja maanläheisiä.  Harmaan vuodenajan hääjuhlaan rauhallinen ja hillitty väripaletti sopii täydellisesti.

Häävärit harmaan vuodenajan häihin

Väripaletilla kokonaisuus haltuun

Väripaletissa toistuu modernit klassikot, kuten utuisen hento sininen, roosa, hiilenmusta tuomaan dramatiikkaa, herkkä puuterin sävy, vihreä ja harmaa.

Hääväreihin voi valita rohkeasti jotain näyttävää, mutta hillitympikin väripaletti pääsee upeasti oikeuksiinsa ilman kesän voimakasta vihreää tai syksyn ruskaa.

Kesällä ja talvella luonto toimii monesti kuvaustaustana isossa osassa hääkuvia, mutta harmaan vuodenajan häissä rooli kannattaa ojentaa näyttäville rakennuksille. Hääpaikaksi kannattaakin valita jotakin arkkitehtuurisesti tai historiallisesti mielenkiintoista, kuten vanha tehdasmiljöö.

Näissä kuvauksissa Walleniuksen Wapriikin Juupajoella, lähellä Tamperetta, luo rouhealla tehdastaustalla upean kontrastin hääpäivän herkälle romanttisuudelle.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Hääkattaus

Kattaukseen rouheutta saadaan isoilla hopeatarjottimilla, keraamisilla astioilla, valurautaisilla kynttilänjaloilla ja mehiläisvahakynttilöillä. Kynttilöiden rosoinen pinta välkehtii pehmeässä valossa jalokiven tavoin.

Romanttisuutta somistukseen tulee herkistä kukka-asetelmista, pellavaisista lautasliinoista ja paperituotteista. Ripauksen draamaa syntyi kattauksen mustista yksityiskohdista.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Hääkakku

Kaunis ja herkullinen hääkakku kruunaa kahvipöydän. Vaalea kakku nousee kauniisti esille tummien ja rouheiden yksityiskohtien keskeltä. Kakun koristeet on tehty riisipaperista ja lopputulos on aivan kuin huurteinen marraskuu kylmässä auringonpaisteessa.

harmaan vuodenajan hääjuhla hääkakku

Kuva Jenni Tuominen Photography

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Hääkutsut ja muut painotuotteet

Hääkutsuissa hillittyyn värimaailmaan saa lisää draamaa painamalla kutsun ja infon mustalle paperille. Myös kattaus sai ripauksen draamaa mustista yksityiskohdista mm. kynttilöissä.

Kutsun osaset on kiedottu yhteen hennosti kukkakuvioidulla kuultopaperitaskulla ja valkoisella paperinarulla.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Morsian

Yksinkertaiset satiiniset morsiuspuvut ovat nouseva trendi. Lempeästi hohtava satiini laskeutuu vartalonmyötäisesti ja heijastaa kauniisti valon ja kynttilöiden loistetta. Hääpuvun syvää v-mallista selkää reunustavat elegantit pitsikoristeet.

Käsintehdyt yksityiskohdat tuovat pukeutumiseen luksusta. Näyttävä kaksikerroksinen huntu kehystää kasvoja upeasti. Puvun eleganttia hohtoa toistavat asusteiden helmet, joita löytyy sekä hunnusta että kukkakorvakoruista.

harmaan vuodenajan hääjuhla morsiamen tyyli

Kuva Jenni Tuominen Photography

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA!

Tyylin avaimet

Paperituotteet, kattaus ja tilan stailaus Havu ja Helmi
Morsiamen tyyli Heili Bridal
Kukat Opuntia
Hiukset ja meikki Sanna Kääntä
Hääkakku Kakkusankarit
Mehiläisvahakynttilät The World of Houni
Marmorikuvioidut astiat ja pellavalautasliinat Local Florist
Menukorttien letterpress-paino Studio Unicco
Juhlatila Walleniuksen Wapriikki
Malli Krista Kavonius
Valokuvaus Jenni Tuominen Photography

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2021

Lue koko Häät-lehden 1/2022 näköislehti Issuu.comista

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu