Häämatka ja Kreikan kenties kiehtovin saari

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Häämatka Kreikkaan mielessä? Tämä Spétsesin saari vie jalat alta kiehtovan olemuksensa vuoksi. Saarella kuljetaan kävellen, mopoilla tai hevoskyydillä. Siksi tällä Kreikan saarella on täydellistä viettää romanttinen häämatka hengähtäen.

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Lauttamatka Ateenasta

Lauttamatka Ateenasta Spétses-saarelle kestää noin 2 tuntia, ja maksaa noin 30–50 euroa sesongista riippuen. Saarella asuu 2500 asukasta. Spétsesin ainoa maantie on saaren kiertävä kapea rantatie. Sen varrella sijaitsee upeita villoja.  

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Lauttamatka kiertää muun muassa kuvankauniin Póroksen saaren kautta.

Pienen saaren suloinen luonne

Kreikan saaristo koostuu lukuisista saarista, jotka ovat toinen toistaan houkuttavampia ja kauniimpia. Pienet saaret ovat helposti saavutettavissa tunnin tai kahden lauttamatkan päässä. Spetsesiin matkaa näppärästä Ateenan Pireuksen satamasta.

Spétses tarjoaa rentouttavan ja kiireettömän vaihtoehdon häämatkalle. Lunkilla saarella ei ole autoja kesäkuukausina liikennöivän bussin ja taksien lisäksi, lyhyet matkat taitetaan skoottereilla, mönkijöillä tai romanttisemmin hevoskärryillä. Ja jalankin saa otettua saaren keskeiset osat haltuun, niin piskuinen se on. Matka saaren ympäri on vain 26 kilometriä.  

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Tassuammeeseen Marilyn Monroen jäljissä

Saarella on muun muassa loistelias Poseidonion Grand Hotel, jonka aulan loungessa ovat virvokkeita siemailleet muun muassa Marilyn Monroe ja Elizabeth Taylor. Hotelli on uudistettu kymmenen vuotta sitten onnistuneesti, alkuperäistä kunnioittaen.

Vanhan puolen huoneet ovat ylellisiä mutta viihtyisiä.  Sisustus toistaa harmonisia valkoisen ja harmaan sävyjä, ja ajattoman tunnelman viimeistelevät lautalattiat. Hotellihuoneen suuresta kylpyhuoneesta voi avata ovet ranskalaiselle parvekkeelle ja kylpeä hulppeassa tassuammeessa ovet avoinna puutarhaan. Mikä nautinto!  

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Kuuluisuuksien pakopaikka

Sataman takaa löytyy pieniä kujia ja niiden varrella sijaitsee pikkuisia putiikkeja. Laadukkaita merkkiliikkeitäkin saarella on. Hintatasosta huomaa, että saari on astetta vauraampien kreikkalaisten suosiossa. Kyllä, tämä on se saari, jossa Kreikan kuuluisuuksilla on upeat villat ja jonne he suuntaavat tuulettumaan viikonlopuksi.

Saaren pohjoisosasta löytyvät Argoksenlahden puoleiset rannat, joissa vesi hohtaa turkoosina. Koillisnurkan satamakylä Old Harborissa sijaitsee saaren paras kalaravintola. Illan huipuksi voi tilata hevoskärrykyydin takaisin hotellin ylellisten lakanoiden väliin.

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Häät-lehden numerossa 2/2019. Osta digitaalinen lehti itsellesi täältä!
 

Teksti Kaarina Korventaka
Kuvat Johanna Lehtinen

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka