Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häämatkalle lasten kanssa

Kreeta

Kuva Tanja Hakala

Kun lähtee reissuun koko perheen voimin, tulee luotua mahtavia muistoja yhdessä elämän poluille.  Häämatka lasten ehdoilla on mahtava vaihtoehto, jota kannattaa todella harkita. Lasten kanssa matkustaminen on toki haastavampaa kuin aikuisten kesken, mutta onnistumisen riemunhetkiä ei voita mikään mahti!

Kreeta

Kuva Tanja Hakala

Kaikille jotain

Kreikan ilmasto, kulttuuri ja ruoka ovat aika täydellisiä reissatessa pienten lasten kanssa. Meidän mukanamme matkustivat ensimmäistä kertaa mihinkään koskaan lentäneet 5-vuotiaat tyttäremme. Vaikka jännitimme etukäteen siirtymisiä, lentoja ja hotellissa viihtymistä, kaikki sujui lopulta melko mallikkaasti. Ja me aikuisetkin saimme omaa, kahdenkeskistä aikaa. Uskomatonta mutta totta! 

Kreeta

Kuva Tanja Hakala

Hania sopii lapsiperheille

Kreeta on ollut suomalaisten kestosuosikki jo pitkään. Enkä yhtään ihmettele, että miksi. Vielä lokakuun puolivälissä aurinko porotti kuumana, joskin päiviin mahtui myös muutama sadekuuro. Hania tuntui nopealla tutustumisella olevan nappivalinta meille verrattuna Agia Marinaan ja Plataniakseen, jotka eivät ihan heti ihastuttaneet turismin määrällään. Hania tarjoilee kivan kombinaation rantaelämää ja kaupunkichillailua, joita molempia voi huoletta kokeilla minienkin kanssa.   

Romanttinen ja rento häämatka lasten kanssa Kreetalla Välimerellä

Kuva Tanja Hakala / Häät

Domes Zeen Chania

Hotellimme Domes Zeen Chania hiveli melkein kaikkia aisteja. Ensisijaisesti se oli leikki-ikäisille tytöillemme täydellinen aktiviteettien suhteen. Huoneistossamme oli oma uima-allas, jossa tytöt saivat pulikoida mielin määrin. Hotellin yleinen uima-allas syveni maltilla ja yksityinen hiekkaranta oli sopivan rauhallinen. Hotellin design ja sisustus olivat modernin boheemia. 

Ilta kahden kesken


Häämatkan kahdenkeskiseen tunnelmaan pääsimme myös lasten kanssa, sillä tytöille oli oma makuuhuone kylpyhuoneineen huoneiston toisessa päässä ja meidän huoneemme vastaavasti toisessa päässä. Järjestely toimi hienosti. Iltaisin tyttöjen nukahdettua istuimme hetken terassillamme ennen yöpuulle vetäytymistä. Pienet romanttiset hetket ovat lapsiperhearjessa paljon! 

kreeta

Kuva Tanja Hakala

kreeta

Kuva Tanja Hakala

Häämatka koko perheelle

On ihan turha jättää honeymoon tekemättä, jos ainoa syy ovat liian pienet lapset. Jos kaikki muu osuu kohdilleen, mutta pikkuisia ei voi tai malta jättää, ottakaa heidät mukaan. Häämatkan ei tarvitse olla pelkkää hempeilyä ja skumppalasien kilinää. Miten mahtavaa onkaan muistella yhdessä vuosien päästä, että mepä tehtiin häämatka koko perheen kesken! 

kreeta

Kuva Tanja Hakala

kreeta

Kuva Tanja Hakala

Neljä vinkkiä kivaan lomaan

  • Olkaa ihan oikeasti lomalla, puhelimet ja tabletit pois. Eläkää hetkessä! 
  • Pieniä lapsia jännittää uudet jutut. Siksi kiukkua voi esiintyä tavallista enemmän, kun ei ollakaan tutussa paikassa. Ota myös huomioon, että kuuma ilma vie voimia. Pidä aina mukana juomista ja pientä syömistä.
  • Älkää yrittäkö tehdä liikaa kaikkea. Nauttikaa uimisesta, herkuista, yhdessäolosta ja vaikka hotellihuoneessa nukutuista päiväunista. Lapsille riittää yksinkertaiset jutut.
  • Varatkaa etukäteen ammattikuvaaja ottamaan teistä perhekuvia kuvankauniissa maisemissa. Kuvista jää upea muisto.
kreeta

Kuva Tanja Hakala

Kuva Tanja Hakala

kreeta

Kuva Tanja Hakala

MATKA ON TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ TJÄREBORGIN KANSSA.

Teksti ja kuvat Tanja Hakala / Häät.fi

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden digitaalisen version itsellesi täältä.

Muokattu: 13.5.2020