Sunneva Kantolan mykistävät ruukkihäät

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Missikeisarinna Sunneva meni naimisiin - ensitreffit huoltoasemalla Harrin kanssa!

Sunneva

Kuva Camilla Bloom

Sunneva Kantolasta tuli Sunneva Sjögren vuoden 2020 kesällä. Koronarajoitusten keskellä järjestetyt häät eivät olleet ihan sellaiset kuin pitivät, mutta rakkautta ja tunnetta niistä ei puuttunut. Sunneva ja Harri tapasivat Tinderissä ja järkkäsivät treffinsä paikallisella huoltoasemalla. Oikea rakkaus ei kaipaa loisteliasta ympäristöä, sen tietää, kun toinen on itselleen sopiva!

sunnea

Kuva Camilla Bloom

Yllätyskosinta!

Vuoden 2019 heinäkuussa Harri polvistui Sunnevan eteen Lofooteilla pienen majakan juurella. Hän pujotti puolisonsa sormeen kuparista valmistetun kosintasormuksen ja yllätti rakkaansa täysin.
– Harri halusi, että oikea kihlasormukseni on juuri sellainen kuin itse tahdon. Siksi se teetettiin vasta myöhemmin, Sunneva kertoo.

Jenkkityyliset telttahäät omalla pihalla? Korona sotki hääsuunnitelmat

Häiden pohdinta alkoi melkein heti. Morsian maalaili mielessään mahtipontisia amerikkalaistyylisiä telttahäitä Harrin kodin pihamaalle. Kun korona iski, unelma muutti muotoaan nopeasti. Onneksi kaikki tärkeä oli siirrettävissä uuteen lokaatioon kohtuullisen helposti eikä taloudellisia menetyksiä syntynyt.

– Järjestimme juhlat kahdessa kuukaudessa. Ensin oli epätodellinen olo koronan vuoksi, mutta kun tilanne alkoi näyttää paremmalta, ryhdyimme toimeen yhdessä hääsuunnittelijamme ja ystäväni Janne-Caro Pykälän kanssa.

sunneva

Kuva Camilla Bloom

Häät ruukkialueella

Alun perin häihin piti osallistua noin 200 vierasta. Koronan myötä suunnitelmat muuttuivat. Billnäsin ruukki tuli sattumalta eteen. Suuri tapahtuma oli jättänyt peruuntuessaan paikan kalenteriin vapaan viikonlopun, jonka Sunneva ja Harri nappasivat.

– Rajasimme kutsuvieraat perheisiimme ja läheisiin ystäviimme. Heitä oli paikalla noin 70. Vielä hääpäivän aamuna tuli monta peruutusta flunssaoireiden vuoksi. Mitään riskejä kun ei voitu ottaa. 

Häästressi iski

Pariskunta kertoo koko hääviikon olleen melkoista stressaamista. Vasta hääpäivänä juuri ennen vihkimistä saattoi tosissaan antautua tunnelman vietäväksi.

– Pelkäsimme tietysti koko viikon ajan, että jompikumpi meistä saa tartunnan ja häät pitää perua. Onneksi niin ei käynyt, vaan saimme kokea ihan täydellisen päivän!

sunneva

Kuva Camilla Bloom

sunneva

Kuva Camilla Bloom

Hääsomistus kuntoon melkein omin voimin

Sunneva ja Harri olivat tiiviisti mukana luomassa höyhenten ja glamourin kuorruttamaa hääkarnevaalia. Hääkoristelu oli varsinkin Sunnevalle tärkeä osa juhlaa. Harri rakensi vihkimisessä käytetyn chupan eli hääkaaren itse ja yhdessä pari teki kaikki printit. Katossa roikkuvat unisiepparit Sunneva teki ystävänsä kanssa. 

– Halusimme olla perjantaina itse somistamassa ja varmistamassa, että kaikesta tulee suunnitelmien mukaista. 

BESS villitsi hääjuhlavieraat

Seuraavana aamuna kaikki oli valmista. Koko ruukkialue oli rakkauden vallassa, sillä tuleva hääpari oli varannut koko paikan itselleen viikonlopuksi. Iltapäivää kohden jännitys kasvoi, kunnes oli aika aloittaa. Vieraat olivat jo löytäneet paikkansa, kun BESS tulkitsi Christina Perrin A Thousand Years -kappaleen morsiamen kävellessä alttarille. Silloin aika pysähtyi hetkeksi paikoilleen. Kynttilöiden ja valkoisen chupan alla, kauniin kukkameren keskellä Sunneva ja Harri sanoivat toisilleen tahdon.

sunneva

Kuva Camilla Bloom

sunneva

Kuva Camilla Bloom

Tyylin avaimet

Sunneva

Hääpuku ja hiuskoru Heidi Tuisku
Kengät Aldon nahkatennarit
Hiukset Maija Kaunisto, Salon Bella Pelo
Hiustenpidennykset Dreamhair
Meiki Iris Ojalammi
Kihlasormus Kultaseppä Sanna Hytönen
Vihkisormus Kelloliike Pylvänäinen

HARRI

Smokki Turo, Niinatar
Hiukset ja parta Isabella Kantola

 

Hääkimppu ja vieheet Mika Oinonen
Kukkaseinä ja juhlasalin pöytäkukat Bloom Deco
Hääsuunnittelija ja seremoniamestari Janne-Caro Pykälä, Parone Design

Catering Aira Väärtinen
Kakku Ramin konditoria
Samppanjakärry Juomavinkki
Musiikki BESS ja Matias Melleri
Valokuvaus Camilla Bloom
Videokuvaus Markku Suoniemi

sunneva

Kuva Camilla Bloom

sunneva

Kuva Camilla Bloom

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi  
Kuvat Camilla Bloom

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2020. Voit ostaa lehden näköisversion itsellesi TÄÄLTÄ.

Muokattu: 29.4.2022