Mauritius häämatkakohteena

Mauritius häämatkakohteena

Mauritius on yksi suosituimmista häämatkakohteista maailmassa, eikä syyttä. Saari on uskomattoman kaunis vehreä saari, jota ympäröi turkoosin sininen meri. Kesän 2015 morsian Riina ihastui paikkaan ja sen romanttisuuteen.

– Olimme Mauritiuksella Helin matkojen kautta varatulla matkalla. Hotelliksemme valikoitui Paradise Cove Boutique Hotel. Se on saaren pohjoisrannikolla sijaitseva upea, pieni hotelli, joka palkittiin viime vuonna World Travel Award -palkinnolla ”Indian Ocean’s Leading Boutique Hotel 2014”.

– Hotelli sijaitsee omassa rauhassaan ison puutarhan keskellä. Hotellin asiakaskunta muodostuu ainoastaan aikuisista, joten siinäkin mielessä se sopii hyvin häämatkalaisille. Hotellissa on perinteisen uimarannan lisäksi peninsula, josta löytyy pieniä yksityisiä ”majoja”, joissa voi nauttia auringosta omassa rauhassa.

Mauritius häämatkakohteena

– Otimme majoituksen all inclusive -paketilla. Itse pelkäsin etukäteen, että kyllästyisin hotellin ravintolatarjontaan, mutta niin ei ennättänyt käymään. Hotellissa oli neljä ravintolaa, joista yksi tarjosi lounasta ja kolme muuta olivat illalliskäytössä.  Hotellin pääravintolassa oli joka illalle eri teema ja vain alku- tai pääruoka tarjottiin buffeesta.

Mauritius häämatkakohteena

Sokeriruokoviljelmät hallitsevat maisemaa etenkin saaren pohjois- ja länsiosissa, mutta saaren eteläosista löytyy vielä koskematonta luontoa.

– Suosittelenkin ehdottomasti päiväretken tekemistä saaren eteläosiin: vesiputoukset ovat näkemisen arvoisia. Paikalliset matkatoimistot järjestävät retkiä joko ryhminä tai yksityisesti. Me vuokrasimme oman kuskin ja auton, joten saimme edetä omaa tahtia paikasta toiseen.  Päivän aikana vierailimme ihastelemassa useampaa vesiputousta, yhdessä hindutemppelissä, rommitehtaassa sekä laivojen pienoismalleja valmistavassa tehtaassa. Lounaalle pysähdyimme matkan varrelle sattuneeseen ravintolaan.

Mauritius häämatkakohteena

– Matkamme aikana päivälämpötilat keikkuivat 30 asteen yläpuolella. Iltaisin lämpötila oli parinkymmenen asteen tuntumassa. Saarella puhalsi päivittäin lämmin tuuli, joten kuumuus ei tuntunut ahdistavalta. Muutama sateisempikin päivä matkaan mahtui, mutta sateesta huolimatta ilma pysyi lämpimänä. Mauritius on matkakohteena siinäkin mielessä ideaali, koska aikaeroa on vain kaksi tuntia. Lensimme saarelle Lontoon kautta ja kotimatka taittui Pariisin kautta. Lennot olivat pitkät, mutta matka oli kaiken matkustamisen arvoinen, Riina intoilee.

Lue Häät.fissä myös Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka