Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Intian valtameressä Afrikan itäpuolella sijaitseva paratiisisaari houkuttaa häämatkalle. Lue kokeneen matkanjärjestäjän Heli Rajamäen vinkit Mauritiukselle matkaaville hääpareille.

Ennen matkaa

  • Mauritiuksen monikulttuurisuuden vuoksi saarella on monia uskonnollisia juhlia, erityisesti hindulaisuudesta kumpuavia tapahtumia kylissä. Ottakaa selvää, sattuuko jokin juhla matkanne ajalle.

  • Miettikää valmiiksi, mitä teette heti lennon jälkeen tai ennen paluulentoa. Jos tarpeen, varatkaa early check in tai late check out.

  • Satsatkaa hotellin ja siellä huoneen tasoon! Jos aiotte asua kahdessa eri hotellissa matkan aikana, suunnitelkaa vaihto esimerkiksi neljän tähden hotellista viiden tähden hotelliin, ei toisinpäin.
Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Matkan aikana

  • Älkää tehkö suuria ratkaisuja ensimmäisenä iltana tai vielä seuraavana aamunakaan. Odottakaa, että sielu saapuu perille.

  • Jos jokin ei vastaa sitä, mitä olette tilanneet, ottakaa heti yhteyttä matkanjärjestäjään.

  • Ravintoloissa löytyy paljon kansainvälisiä vaihtoehtoja, mutta tutustukaa myös kreolilaiseen keittiöön.
Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Kokeilemisen arvoista

  • Nature Escape, vaelluksen jälkeen vesiputouksille uimaan

  • Casela Nature and Leisure Park, jossa on mahdollista käydä kävelyllä vapaana olevien leijonien kanssa

  • Rentouttava Ayurveda-hoito kahdelle, yli 5 000 vuotta vanhaan, intialaiseen lääketieteeseen perustuva hieronta
Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Hotellisuositus

  • Viiden tähden kansainvälistä ylellisyyttä tarjoaa Trou Aux Biches Hotel & Resort. Kristallinkirkas, kaksi kilometriä pitkä valkeahiekkainen ranta. Häämatkalaisille sopivien huoneiden terassilla on oma uima-allas ja ulkoilmasuihku. Rakastavaiset saavat pullon ranskalaista samppanjaa, puolen tunnin hieronnan sekä pienen lahjan hotellipuodista.
Helin vinkit Mauritiukselle matkaaville

Parien kertomaa

Kuten monet muut suomalaisparit, Tia ja Tommi karkasivat Mauritiukselle toukokuussa 2014 yhdistetylle vihki- ja häämatkalle.

– Valitsimme Mauritiuksen monestakin syystä. Ensinnäkään emme halunneet hirvittävää aikaerorasitusta ja Mauritiuksella aikaeroa Suomen kesäaikaan on vain tunti. Lopullisen päätöksen teimme Matka 2014 -messuilla, missä Natasha Muzaffar Helin Matkatoimistosta kertoi, että Mauritiuksella vihityt hääparit olivat antaneet hyvää palautetta paperiasioiden sujumisesta.

Tian ja Tommin häämatkan kohokohta oli kävely leijonien kanssa.

– Tunnin kävelyn aikana pidimme leijonia turkista ja hännästä kiinni. Kävimme myös uimassa delfiinien kanssa sekä ajamassa kumiveneillä ja mönkijöillä.

Ikimuistoisinta paratiisisaarella olivat kuitenkin ihmiset, luonto ja kulttuuri.

– Ajatella, että jotkut saavat elää sellaisessa paikassa! Oli uskomatonta nähdä se kulttuurien kirjo ja se, miten kaikki elävät symbioosissa, hyödyntävät saaren luontoa ja varjelevat sitä.

Salaa vihille karanneet järjestivät syksyllä hääjuhlan sukulaisille ja ystäville puutarhajuhlien merkeissä.


Teksti Miia Kärnä
Kuvat Trou Aux Bishes Hotel & Resort

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka