Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Maailman ympäri rakkauden voimalla

porvoohaat

Kuva Aarography

Helsinkiläisen Oonan piti pistäytyä kahdeksi viikoksi Suomessa kesken maailmanympärysmatkansa. Hän lähti ystäviensä kanssa juhlimaan vappua kaupungille ja tapasi siellä Yhdysvalloista kotoisin olevan Ianin. Jo seuraavana viikonloppuna he menivät yhdessä Tallinnaan.

Oonan maailmanympärysmatkaan tuli miehen tapaamisen myötä pidempi tauko, mutta reissaaminen jatkui. Tallinnan jälkeen vuorossa oli pariskunnan yhteismatka Pariisiin ja sitten Monte Negroon. Kahden kuukauden kuluttua ensitapaamisesta Ian lähti kotiinsa Seattleen. Oona meni mukaan.

– Ajattelin, että pääseehän sieltä pois, jos juttu ei toimi. Mutta samalla olin sitä mieltä, että en voisi jättää katsomatta mitä tästä tulisi, Oona sanoo.

porvoohaat

Kuva Aarography

Kaksi vuotta matkalla

Nyt Oona kiittelee silloista päätöstään. Vuoden seurustelun jälkeen Ian ja Oona lähtivät maailmanympärysmatkalle yhdessä.

 – Rakastan Oonan seikkailunhaluista luonnetta, huomioonottavaisuutta ja huumoria, Ian sanoo.

 Rakastavaiset säästyivät vastoinkäymisiltä kahden vuoden matkallaan. Heidän mielestään ajat, jolloin he asuivat teltassa ilman juoksevaa vettä ja kauppoja, vain lujittivat suhdetta.

– Parin kuukauden oleilu Mongoliassa opetti olemaan stressaamatta pikkuasioista, pariskunta sanoo.

Kosinta Samoan rannalla

Jo ennen kuin maailmanympärysmatka oli puolessa välissä, Ian olisi halunnut kosia Oonaa. Mutta amerikkalaisena miehenä hän ei tahtonut tehdä sitä pyytämättä lupaa morsiamen isältä. Tähän tarjoutui tilaisuus, kun pariskunta tapasi morsiamen vanhemmat Pekingissä.

 – Minä sain tietää isän ja Ianin keskustelusta vasta, kun Ian polvistui eteeni Samoalla rannalla, ja kysyi minua vaimokseen suomeksi, Oona sanoo.

porvoohaat

Kuva Aarography

Hääsuunnittelu etänä

Oona ja Ian olivat vielä reissussa, kun he päättivät mennä naimisiin. Morsian sovitti hääpukuja Australiassa ja Yhdysvalloissa, mutta kummastakaan ei löytynyt sopivaa. Nettiä selatessaan hän löysi haluamansa mekon Ateljee Tuhkimotarinasta, ja laittoi sen tilaukseen. Mekon tilaaminen Suomesta oli myös aikataulullisesti helpointa.

 Juhlapaikan kanssa kävi tuuri. Pariskunta löysi Porvoon Vanhan Navetan netistä ja Oona kyseli Porvoossa asuvilta kummivanhemmiltaan viestillä, tietävätkö he paikkaa. Kummit vastasivat, että ovat kuulleet siitä hyvää.

porvoohaat

Kuva Aarography

Tyttövauva ja Afrikan-matka

Pariskunta palasi Suomeen maaliskuussa ja häitä juhlittiin kesäkuussa. Ianin perhettä ja ystäviä Yhdysvalloista paikalle saapui noin 30. Kukaan heistä ei ollut aiemmin käynyt Suomessa, joten moni hämmästeli illan ja yön valoisuutta.

– Yhdysvalloissa hääjuhlat tyypillisesti loppuvat illalla, joten heille oli yllätys, kun juhlamme jatkuivat aamuyöhön, Ian sanoo.

Eri kulttuureista johtuvia törmäyksiä pariskunta ei koe kohdanneensa häissä tai parisuhteessa ylipäätään. Häiden jälkeen Oona ja Ian päättivät jäädä toistaiseksi Suomeen asumaan. Nyt he ovat pienen tyttövauvan vanhempia.

– Mutta ei sitä tiedä, jos muutamme joskus johonkin toiseen maahan. Viisivuotishääpäivää ajattelimme juhlistaa kuukauden pituisella Afrikan-matkalla, Oona sanoo.

porvoohaat

Kuva Aarography

Tyylin avaimet

Oona

Häämekko Ateljé Tuhkimotarina
Kengät Minna Parikka
Kampaus Linda Tengman
Meikki Kata Niemi

Ian

Puku Sauma
Kengät To boot New York

Sormukset Tillander

Juhlatila Vanha Navetta, Porvoo

Kukat Bella Verde

porvoohaat

Kuva Aarography

porvoohaat

Kuva Aarography

Teksti Tiina Katriina Tikkanen Kuvat Aarography

Muokattu: 9.4.2024