Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lapsuuden kivikokoelma sytytti Petri Pulliaisen rakkauden jalokiviin

Ei ole sattumaa, että Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaalissa kilpailevassa, Petri Pulliaisen suunnittelemassa Gala-sormuksessa säteilee värillisiä timantteja.

Petri Pulliainen Gala-timanttisormus Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti

Lapsuudessa Petri Pulliaisella oli aina sateen jälkeen kiire pihalle, koska silloin näki parhaiten mitkä kivet olisivat kauniimpia hionnan jälkeen.

– Värilliset kivet olivat suosikkejani. Afrikan tähdessäkään kirkkain kivi ei kiinnostanut, vaan rubiini ja smaragdi minun oli saatava, Pulliainen nauraa.

Nykyäänkin oikean kiven sattuessa kohdalle se pääsee Pulliaisen omiin kokoelmiin eikä sitä käytetä koruihin.

Kun korurasia avataan, jännitys pyyhkäistään pois

– Paras hetki työssäni kultaseppänä on, kun avaan asiakkaan edessä sormusrasian, ja hän näkee uuden sormuksensa ensimmäistä kertaa. Oma jännitykseni häviää, kun huomaan asiakkaan silmistä sellaisen loisteen, että hän saanut sormeensa juuri sitä mitä oli toivonutkin. 

Petri Pulliainen työskentelee omassa studiossa Helsingin Hernesaaressa.

– Täällä minulla on vihdoin tilaa ajatuksilleni ja eri työvaiheille. Nyt olen myös päässyt kunnolla keskittymään sellaisiin asiakkaisiin, jotka todella tykkäävät tyylistäni ja uskaltavat käyttää jotain erilaista, Petri Pulliainen iloitsee.

Oma studio mahdollistaa myös omantyylisen elämäntavan.

– Pysäyttävä hetki kesken työpäivän saattaa olla vaikka se, että koirani Capo tuo häntä heiluen lelun. On millainen päivä tahansa, niin aina pystyn pysähtymään ja reagoimaan koirani rakkauteen. En edes osaa ajatella aikaa ennen Capoa, Pulliainen pohtii.

Petri Pulliaisen tulevaisuudensuunnitelmat liikkuvat korumaailmaa laajemmissa ympyröissä.

– Vaikka visio on vielä kesken, unelmoin jo siitä, että pääsisin hyödyntämään kultasepänosaamistani johonkin ihan muuhun, Petri Pulliainen haaveilee.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti by Petri Pulliainen

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Gala-timanttisormus

”Gala-sormus on suunniteltu punaiselle matolle. Keskellä kimaltaa ruusuhiontainen timantti pinkkikullassa. Sitä ympäröi aukko, josta jatkuu upeat vihreät timantit. Sormuksen kruunaa neljä kaunista nauhaa, joiden keskelle on tehty krysanttikoristus. Tämä sormus sormessa on helppo astua parrasvaloihin.”

750‰ pinkki- ja valkokultaa, vihreitä timantteja ja kirkas ruusuhiontainen timantti, hinta 6700 euroa.

Design Petri Pulliainen, Kultaseppä Petri Pulliainen

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Muokattu: 17.10.2019