Kuinka kilpailutan ja vertailen hääpalveluita?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kuinka kilpailutan ja vertailen hääpalveluita?

Nordic wedding

Kuva Photos by Lanty / Unsplash.com

Häitä suunnitellessa vertaileminen ja kilpailuttaminen kannattaa aina! Se takaa sinulle vähintään sopivimmat tuotteet ja palvelut, mutta myös kilpailukykyisen hinnan. Vertaileminen ja kilpailuttaminen saattavat tuntua vaikeilta, erittäin aikaa vievältä ja turhauttavalta puuhalta. Miten siis selviän urakasta?

Aloita vertailu ja kilpailuttaminen aina netistä ja häälehdistä

Selvitä laajasti vaihtoehtoja, etsi ennakkoluulottomasti ideoita ja mahdollisuuksia. Listaa plussia ja miinuksia mielenkiintoisista vaihtoehdoista. Tutustu myös palvelusta tai tuotteesta saatavissa oleviin mielipiteisiin sekä netissä että mahdollisuuksien mukaan omassa lähipiirissä.

Muista kuitenkin, kommentit ihmiseltä jonka tunnet ovat useimmiten oikean suuntaisia, kun taas keskustelupalstoille kirjoitetut kiivaat mielipiteet saattavat olla bridezilla-kohtauksen kourissa olevan morsiamen paniikkia.

Hääpalveluhakemistot ja vertailusivustot saattavat helpottaa yritysten löytämistä Googlea paremmin. Häät.fin Hääpalveluhakemistosta löydät kategorioittain eri puolella Suomea sijaitsevat noin 1000 hääalan ammattilaista ja heidän palvelunsa.

Näe vaivaa ja tee tutkimusta etukäteen niin paljon, että voit rajata kilpailutettavien palveluiden määrän korkeintaan 3-5:een.

Päätä mitä haluat ja mikä on budjettisi

Palveluntarjoajan valinnan tekeminen on helpompaa, kun tiedät suurin piirtein mitä haluat ja paljonko on sinulla rahaa käytettävissäsi. Hääammattilaisen on myös helpompi palvella ja tarjota tyyliisi ja budjettiisi sopivia vaihtoehtoja, kun rohkeasti uskallat puhua rahasta ja omista mieltymyksistäsi.Tutustu palveluntarjoajaan henkilökohtaisesti


Jos mahdollista käy maistatustilaisuudessa, vieraile juhlapaikalla erikseen yrittäjän kanssa sopien tai nykäise floristia hihasta häämessuilla. Mene rohkeasti juttelemaan! Kasvotusten moni asia selviää helposti, ja todennäköisesti saat samalla monta uutta ideaa tai tiedonjyvää.

Kerro tarjouspyynnössä kaikki oleellinen

Säästät sekä omaa aikaasi että hermojasi, kun palveluntarjoaja pystyy antamaan juuri sinun tarpeeseesi vastaavan tarjouksen. Jos tarjousta varten täytyy arvailla esimerkiksi ajankohtaa tai päätellä mitä palveluista saatat myös tarvita, hankalaksi menee. Joissain tapauksissa on helpompaa sopia tapaaminen, jonka päätteeksi saat tarjouksen puhumistanne asioista.

Tee tarjouspyynnöstäsi mahdollisimman tarkka ja tasa-arvoinen kaikille, jotta palveluntarjoajat ovat keskenään samalla viivalla ja tarjoukset vertailukelpoisia. Muista tarjouspyyntöä tehdessäsi olla myös lyhyt ja ytimekäs sekä kärsivällinen. Yritykset voivat saattavat saada kymmeniä tarjouspyyntöjä päivässä, eivätkä pysty vastaamaan saman päivän aikana kaikkiin.

Venuun -blogista löydät hyvät ohjeet kuinka teet hyvän tarjouspyynnön juhlatilasta >>

Vahvista tai hylkää tarjous määräaikaan mennessä

Ja maksa mahdollinen varausmaksu. Tee sopimuskirjallisena! Tiedustele myös milloin on sopiva hetki aloittaa ensimmäisen suunnittelutapaamisen varaaminen.

Milloin on paras aika aloittaa kilpailutus?

Mitä enemmän aikaa on käytettävissä ennen sopimuksen solmimista, sitä parempi. Älä kuitenkaan hätäile liian aikaisin, parempi tehdä harkittu ja varma päätös kerralla. Vihkiaikoja pääsee usein varaamaan noin vuosi ennen, joten viimeistään samoihin aikoihin suosituimpien hääpaikkojen ja catering-palveluiden, kuvaajien, floristien, kakuntekijöiden jne. varauskirjat alkavat täyttyä.

Miten toimin kun minulla on tarjoukset jo pöydällä?

Suorita tarjousvertailu harkiten. Vastaavatko tarjoukset kokonaisuudessa toivottua ratkaisua, vai pitääkö jotain vielä hankkia ja kilpailuttaa erikseen? Syntyikö paikan päällä tai tapaamisessa luottavainen olo? Vastaako referenssit halumaasi tyyliä ja laatua? Onko hinta-laatusuhde kohdallaan?

Lopulta päätös on tehtävä tiedon lisäksi tunteella, luota siihen!

Vinkki!

Jos haluat selvitä koko urakasta mahdollisimman vähällä vaivalla, keskitty siihen, että valitset teille sopivan hääsuunnittelijan, joka toiveenne kuultuaan hoitaa kilpailutuksen puolestanne. Suomen ammattitaitoisimmat hääsuunnittelijat löydät Häät.fi Hääpalveluhakemistosta.

Jotkut hääpaikoista tarjoavat nykyään myös all-inclusive-häitä. Tämä tarkoittaa, että juhlapaikka hoitaa kokonaisvaltaisesti kaiken hääjuhlaan liittyvän. Hääparina te pääsette valitsemaan tarjotuista vaihtoehdoista ja juhlapäivänä saavutte vain paikalle vieraidenne kanssa. Lue lisää tästä stressittömästä vaihtoehdosta Häät.fistä.

Muokattu: 20.11.2023