Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Kuinka kilpailutan ja vertailen hääpalveluita?

Nordic wedding

Kuva Photos by Lanty / Unsplash.com

Häitä suunnitellessa vertaileminen ja kilpailuttaminen kannattaa aina! Se takaa sinulle vähintään sopivimmat tuotteet ja palvelut, mutta myös kilpailukykyisen hinnan. Vertaileminen ja kilpailuttaminen saattavat tuntua vaikeilta, erittäin aikaa vievältä ja turhauttavalta puuhalta. Miten siis selviän urakasta?

Aloita vertailu ja kilpailuttaminen aina netistä ja häälehdistä

Selvitä laajasti vaihtoehtoja, etsi ennakkoluulottomasti ideoita ja mahdollisuuksia. Listaa plussia ja miinuksia mielenkiintoisista vaihtoehdoista. Tutustu myös palvelusta tai tuotteesta saatavissa oleviin mielipiteisiin sekä netissä että mahdollisuuksien mukaan omassa lähipiirissä.

Muista kuitenkin, kommentit ihmiseltä jonka tunnet ovat useimmiten oikean suuntaisia, kun taas keskustelupalstoille kirjoitetut kiivaat mielipiteet saattavat olla bridezilla-kohtauksen kourissa olevan morsiamen paniikkia.

Hääpalveluhakemistot ja vertailusivustot saattavat helpottaa yritysten löytämistä Googlea paremmin. Häät.fin Hääpalveluhakemistosta löydät kategorioittain eri puolella Suomea sijaitsevat noin 1000 hääalan ammattilaista ja heidän palvelunsa.

Näe vaivaa ja tee tutkimusta etukäteen niin paljon, että voit rajata kilpailutettavien palveluiden määrän korkeintaan 3-5:een.

Päätä mitä haluat ja mikä on budjettisi

Palveluntarjoajan valinnan tekeminen on helpompaa, kun tiedät suurin piirtein mitä haluat ja paljonko on sinulla rahaa käytettävissäsi. Hääammattilaisen on myös helpompi palvella ja tarjota tyyliisi ja budjettiisi sopivia vaihtoehtoja, kun rohkeasti uskallat puhua rahasta ja omista mieltymyksistäsi.Tutustu palveluntarjoajaan henkilökohtaisesti


Jos mahdollista käy maistatustilaisuudessa, vieraile juhlapaikalla erikseen yrittäjän kanssa sopien tai nykäise floristia hihasta häämessuilla. Mene rohkeasti juttelemaan! Kasvotusten moni asia selviää helposti, ja todennäköisesti saat samalla monta uutta ideaa tai tiedonjyvää.

Kerro tarjouspyynnössä kaikki oleellinen

Säästät sekä omaa aikaasi että hermojasi, kun palveluntarjoaja pystyy antamaan juuri sinun tarpeeseesi vastaavan tarjouksen. Jos tarjousta varten täytyy arvailla esimerkiksi ajankohtaa tai päätellä mitä palveluista saatat myös tarvita, hankalaksi menee. Joissain tapauksissa on helpompaa sopia tapaaminen, jonka päätteeksi saat tarjouksen puhumistanne asioista.

Tee tarjouspyynnöstäsi mahdollisimman tarkka ja tasa-arvoinen kaikille, jotta palveluntarjoajat ovat keskenään samalla viivalla ja tarjoukset vertailukelpoisia. Muista tarjouspyyntöä tehdessäsi olla myös lyhyt ja ytimekäs sekä kärsivällinen. Yritykset voivat saattavat saada kymmeniä tarjouspyyntöjä päivässä, eivätkä pysty vastaamaan saman päivän aikana kaikkiin.

Venuun -blogista löydät hyvät ohjeet kuinka teet hyvän tarjouspyynnön juhlatilasta >>

Vahvista tai hylkää tarjous määräaikaan mennessä

Ja maksa mahdollinen varausmaksu. Tee sopimuskirjallisena! Tiedustele myös milloin on sopiva hetki aloittaa ensimmäisen suunnittelutapaamisen varaaminen.

Milloin on paras aika aloittaa kilpailutus?

Mitä enemmän aikaa on käytettävissä ennen sopimuksen solmimista, sitä parempi. Älä kuitenkaan hätäile liian aikaisin, parempi tehdä harkittu ja varma päätös kerralla. Vihkiaikoja pääsee usein varaamaan noin vuosi ennen, joten viimeistään samoihin aikoihin suosituimpien hääpaikkojen ja catering-palveluiden, kuvaajien, floristien, kakuntekijöiden jne. varauskirjat alkavat täyttyä.

Miten toimin kun minulla on tarjoukset jo pöydällä?

Suorita tarjousvertailu harkiten. Vastaavatko tarjoukset kokonaisuudessa toivottua ratkaisua, vai pitääkö jotain vielä hankkia ja kilpailuttaa erikseen? Syntyikö paikan päällä tai tapaamisessa luottavainen olo? Vastaako referenssit halumaasi tyyliä ja laatua? Onko hinta-laatusuhde kohdallaan?

Lopulta päätös on tehtävä tiedon lisäksi tunteella, luota siihen!

Vinkki!

Jos haluat selvitä koko urakasta mahdollisimman vähällä vaivalla, keskitty siihen, että valitset teille sopivan hääsuunnittelijan, joka toiveenne kuultuaan hoitaa kilpailutuksen puolestanne. Suomen ammattitaitoisimmat hääsuunnittelijat löydät Häät.fi Hääpalveluhakemistosta.

Jotkut hääpaikoista tarjoavat nykyään myös all-inclusive-häitä. Tämä tarkoittaa, että juhlapaikka hoitaa kokonaisvaltaisesti kaiken hääjuhlaan liittyvän. Hääparina te pääsette valitsemaan tarjotuista vaihtoehdoista ja juhlapäivänä saavutte vain paikalle vieraidenne kanssa. Lue lisää tästä stressittömästä vaihtoehdosta Häät.fistä.

Muokattu: 20.11.2023

Lue lisää samasta aiheesta

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Häiden järjestämiseen liittyy paljon muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä pää...

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät-blogiyhteisö

Häät-median koolle kutsuma blogiyhteisö toimi tammikuuhun 2024 asti.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024