Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häätarinat

Koskettavat keväthäät - juhlat joita ei koskaan pitänyt tulla

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg

Sofie ja Mattias olivat kumpikin käyneet tahoillaan läpi hyvin vaikeat ihmissuhteet. Molemmat olivat päättäneet lujasti sen, ettei kukaan käyttäisi heitä hyväkseen enää milloinkaan.

– Päätimme elää mieluummin yksin kuin yhtään huonossa suhteessa, Sofie kertoo.

Kaikki toivo ei kuitenkaan ollut mennyt, sillä molemmat lähtivät tutkimaan nettitreffailun maailmaa.

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Epätoivo muuttuu onneksi

– Kolmen vuoden jälkeen olin totaalisen kyllästynyt ja valmis sulkemaan kaikki sovellukset iäksi. Mutta juuri kun olin poistamassa kaikkia tilejäni ja päättänyt elää vain hengaamalla naapurissa asuvan kissatädin kanssa, siinä hän oli. Hänellä oli kuva itsestään rannalla, täydellisen ruskettuneena ja treenanneena. En ole pinnallinen, tai no, ehkä vähän… Mutta kiinnitin huomioni hänen ulkonäköönsä. Hän asui sadan kilometrin päässä ja meillä molemmilla oli kaksi lasta. Hän oli Mattias.

Sofie otti yhteyttä Mattiakseen ja he alkoivat viestitellä. Mattias vastasi viesteihin viipymättä rönsyillen. Kertoen muun muassa naisten ja miesten eroavuuksista huumorilla höystettynä. Viestit vaihtuivat pitkiin puheluihin ja lopulta tapaamisiin.

– Kahden kuukauden kuluttua ensimmäisestä viestistä aloimme seurustella. Mattias oli tehnyt minusta puhujan, jota en koskaan ollut! Hän kertoi avoimesti itsestään ja ajatuksistaan ja minäkin opin siihen.

Kolmet treffit ja muutto yhteen

Oli vaikea löytää yhteistä aikaa töiden, lasten ja välimatkan vuoksi. Ensimmäisillä treffeillä Sofie ja Mattias kysyivät toisiltaan netistä löytyvät 36 kysymystä, jotka saavat ihmiset rakastumaan toisiinsa. Sofie teki lasagnea ja tarjosi ovelasti punaviiniä asunnollaan, joten Mattiaksen piti jäädä yöksi. Toiset treffit sovittiin kuuden viikon päähän Gotlantiin, missä Sofie työskenteli.

– Treffimme olivat kuin elokuvasta. Luistelimme kirkon raunioilla ja illalla Mattias nukahti syliini.

Kolmansilla treffeillä Mattias opetti Sofielle rubikin kuution ratkaisun ja esitti tälle korttitemppuja.

– Hämmästyin suuresti, kun hän lopuksi soitti pianollaan Ludovico Einaudin melodioita. Sillä hetkellä rakastuin häneen palavasti. En voinut uskoa, että tämä mies on minua varten täällä. Ihan totta nipistin itseäni ja teen sitä vieläkin!

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Romanttinen yllätys

Samoilla treffeillä pari päätti muuttaa yhteen. He jakavat vieläkin kaiken tasaisesti kotitöitä myöten. He ovat rakentaneet yhdessä myös yhteisen suuren talon.

– Elämästäni on tullut satua, Sofie huokaisee.

Häistä Sofie ei edes alkanut haaveilla, sillä hän tiesi Mattiaksen olleen naimissa kertaalleen ja mies oli luvannut itselleen ettei mene koskaan uudelleen naimisiin.

– Kunnioitin hänen päätöstään, vaikka ajattelinkin, miten kaunista se olisi juuri hänen kanssaan. Olin kuitenkin onnellinen ja rakensimme taloamme yhdessä. Marraskuussa kolmannen vuosipäivämme saapuessa Matt käski ottamaan mekon mukaan raksalle. Menisimme ravintolaan syömään päivän päätteeksi.

Lue täältä kosiko Mattias Sofieta vai mitä hän olikaan suunnitellut?

 
Teksti Tanja Hakala/Häät.fi
Kuvat Isabelle Hesselberg / 2Brides
Idea ja stailaus Nord & Mae

 

Lue Häät-lehdestä 1/2020 Sofien ja Mattiaksen upeasta hääjuhlasta ja -brunssista. Kurkista upeista kuvista miten satumaisen kaunis kartanomiljöö kunnioittaa rakkautta äiti maan väreissä.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta

Muokattu: 25.6.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Puutarhahäät omalla pihalla

Eva ja Aleksi halusivat järjestää häät oman pihan puutarhassa hillittömässä kukkaloistossa.

Supersuloiset hattaransävyiset häät

Yltiöpäin kukkia, pastellisävyjä ja romantiikan suitsutusta. Hyppää mukaan karkkivärien maailmaan!...

Häät ilman perinteitä – Emmin ja Eetun rakkausbileet

Emmi ja Eetu eivät vaihtaneet sormuksia vihkimisessä. Heille hauskanpito rakkaiden kanssa oli tärkei...

Hae mukaan Unelmahäät-ohjelmaan!

Uskaltaisitko sinä sanoa tahdon kameroiden edessä? Hae Unelmahäiden tulevalle tuotantokaudelle. Unel...

Mikko ja Werneri järjestivät taianomaisen uniikit häät meren äärellä Helsingissä

Katso kuva-albumi! Mikon ja Wernerin rakkautta juhlittiin kaukana heidän kotikaupungistaan, sillä va...

Jättiyllätys hämmensi hääparin: Kuka maksoi meidän häät?

Ravintola Kappelissa Helsingissä vietettiin pienet häät, joiden lopussa tuoretta avioparia odotti tä...

Mainos: Filmaattiset

Hae mukaan Unelmahäät-ohjelmaan!

Vastavihitty hääpari Unelmahäät-ohjelmassa

Kuva Filmaattiset

Unelmahäät vie katsojat seuraamaan suomalaisia rakkaustarinoita ja niiden huipennusta, hääparien unelmien hääpäivää. Ohjelmaan etsitään parhaillaan uusia ihastuttavia pareja.

Satumainen kulttisarja Unelmahäät on aito kuvaus suomalaisesta yhteiskunnasta häiden kautta. Sarjassa seurataan aitiopaikalta hääjuhlien valmisteluja ja sanotaan tahdon kautta maan aina Hangosta Ivaloon, ulkomaita unohtamatta.

 

Hae mukaan Unelmahäihin

Hae mukaan

 

Unelmahäät on osa suomalaista tv-historiaa

Ohjelma on ollut dokumentoimassa suomalaisia hääunelmia jo 20 vuoden ajan! Filmaattiset tuotti 2004 alkaen kaikkien suomalaisten hääohjelmien äitiä eli Satuhäät-sarjaa romanttisten tositarinoiden nälkäisille.

Pisimpään lähes yhtäjaksoisesti Suomessa esitetty ja edelleen tuotannossa oleva realitysarja vaihtui 2016 Satuhäistä Unelmahäiksi ja Ylen kanavat TV5:ksi.

Kiinnostus suomalaisiin häihin ja aitoihin rakkaustarinoihin ei ole hiipunut, ja tänä vuonna kuvataan taas uutta rakkauden täyteistä tuotantokautta. Jo vuosien ajan suomalaisia ihastuttanut Unelmahäät-sarja etsiikin nyt uusia pareja tulevalle kaudelle.

Oletko sinä menossa naimisiin? Jaa onnesi ja rakkaustarinasi muiden suomalaisten kanssa ja hae mukaan!

Hae mukaan Unelmahäät-juhlakaudelle!

Suomalaisten hääohjelmien äiti täyttää 20 vuotta. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin vuonna 2005 Yle TV2:ssa. Vielä siinä vaiheessa tekijät eivät osanneet kuvitella, että oli syntynyt kaikkien suomalaisten hääohjelmien äiti, joka jatkuisi kaksi vuosikymmentä.

Jos teidän häitänne vietetään tänä tai ensi vuonna 2025, hae mukaan! Uskaltaisitko sinä sanoa tahdon kameroiden edessä? Unelmahäiden uutta kautta kuvataan parasta aikaa. Kiinnostuitko? Katso video täällä >>

Täytä helppo hakemus

Voit myös ilmiantaa onnensa kukkuloilla oleva sukulaisesi, ystäväsi tai jonkun muun tutun. Kerro meille ja vinkkaa hausta heille ja tee näin ikimuistoinen ystävänpalvelus koko suomalaiselle tv-kansalle!

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä FILMAATTISET

Unelma Häät -logo

Muokattu: 10.7.2024