Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Koskettavat keväthäät - juhlat joita ei koskaan pitänyt tulla

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg

Sofie ja Mattias olivat kumpikin käyneet tahoillaan läpi hyvin vaikeat ihmissuhteet. Molemmat olivat päättäneet lujasti sen, ettei kukaan käyttäisi heitä hyväkseen enää milloinkaan.

– Päätimme elää mieluummin yksin kuin yhtään huonossa suhteessa, Sofie kertoo.

Kaikki toivo ei kuitenkaan ollut mennyt, sillä molemmat lähtivät tutkimaan nettitreffailun maailmaa.

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Epätoivo muuttuu onneksi

– Kolmen vuoden jälkeen olin totaalisen kyllästynyt ja valmis sulkemaan kaikki sovellukset iäksi. Mutta juuri kun olin poistamassa kaikkia tilejäni ja päättänyt elää vain hengaamalla naapurissa asuvan kissatädin kanssa, siinä hän oli. Hänellä oli kuva itsestään rannalla, täydellisen ruskettuneena ja treenanneena. En ole pinnallinen, tai no, ehkä vähän… Mutta kiinnitin huomioni hänen ulkonäköönsä. Hän asui sadan kilometrin päässä ja meillä molemmilla oli kaksi lasta. Hän oli Mattias.

Sofie otti yhteyttä Mattiakseen ja he alkoivat viestitellä. Mattias vastasi viesteihin viipymättä rönsyillen. Kertoen muun muassa naisten ja miesten eroavuuksista huumorilla höystettynä. Viestit vaihtuivat pitkiin puheluihin ja lopulta tapaamisiin.

– Kahden kuukauden kuluttua ensimmäisestä viestistä aloimme seurustella. Mattias oli tehnyt minusta puhujan, jota en koskaan ollut! Hän kertoi avoimesti itsestään ja ajatuksistaan ja minäkin opin siihen.

Kolmet treffit ja muutto yhteen

Oli vaikea löytää yhteistä aikaa töiden, lasten ja välimatkan vuoksi. Ensimmäisillä treffeillä Sofie ja Mattias kysyivät toisiltaan netistä löytyvät 36 kysymystä, jotka saavat ihmiset rakastumaan toisiinsa. Sofie teki lasagnea ja tarjosi ovelasti punaviiniä asunnollaan, joten Mattiaksen piti jäädä yöksi. Toiset treffit sovittiin kuuden viikon päähän Gotlantiin, missä Sofie työskenteli.

– Treffimme olivat kuin elokuvasta. Luistelimme kirkon raunioilla ja illalla Mattias nukahti syliini.

Kolmansilla treffeillä Mattias opetti Sofielle rubikin kuution ratkaisun ja esitti tälle korttitemppuja.

– Hämmästyin suuresti, kun hän lopuksi soitti pianollaan Ludovico Einaudin melodioita. Sillä hetkellä rakastuin häneen palavasti. En voinut uskoa, että tämä mies on minua varten täällä. Ihan totta nipistin itseäni ja teen sitä vieläkin!

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Romanttinen yllätys

Samoilla treffeillä pari päätti muuttaa yhteen. He jakavat vieläkin kaiken tasaisesti kotitöitä myöten. He ovat rakentaneet yhdessä myös yhteisen suuren talon.

– Elämästäni on tullut satua, Sofie huokaisee.

Häistä Sofie ei edes alkanut haaveilla, sillä hän tiesi Mattiaksen olleen naimissa kertaalleen ja mies oli luvannut itselleen ettei mene koskaan uudelleen naimisiin.

– Kunnioitin hänen päätöstään, vaikka ajattelinkin, miten kaunista se olisi juuri hänen kanssaan. Olin kuitenkin onnellinen ja rakensimme taloamme yhdessä. Marraskuussa kolmannen vuosipäivämme saapuessa Matt käski ottamaan mekon mukaan raksalle. Menisimme ravintolaan syömään päivän päätteeksi.

Lue täältä kosiko Mattias Sofieta vai mitä hän olikaan suunnitellut?

 
Teksti Tanja Hakala/Häät.fi
Kuvat Isabelle Hesselberg / 2Brides
Idea ja stailaus Nord & Mae

 

Lue Häät-lehdestä 1/2020 Sofien ja Mattiaksen upeasta hääjuhlasta ja -brunssista. Kurkista upeista kuvista miten satumaisen kaunis kartanomiljöö kunnioittaa rakkautta äiti maan väreissä.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta

Muokattu: 12.1.2023