Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Romanttinen ja ikimuistoinen yllätyskosinta!

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Sofie ja Mattias löysivät toisensa nettideittailun maailmasta vastoin kaikkia oletuksia. Lue heidän tarinastaan lisää täältä. Kun he olivat viettäneet yhdessä satumaiset kolme vuotta, oli aika juhlia vuosipäivää. Vai oliko?

Yllätyskosinta vai vuosipäivä?

Kun pariskunta saapui tulevan omakotitalonsa rakennukselle, Mattias pyysi Sofieta sulkemaan silmänsä. Hän sitoi huivin tämän silmille ja kuljetti rappuset ylös toiseen kerrokseen. Mattias kertoi, että tänään he eivät rakentaisi. Samalla alkoi soida yksi Sofien ja Mattiaksen lempikappaleista. Sofie sai aukaista silmänsä, jolloin hän näki edessään leijailevan kirjeen:

"Olemme olleet yhdessä nyt kolme ihanaa vuotta ja otamme seuraavan askeleen, muutamme yhteen. Meillä on kaikki edellytykset menestyä ja elää onnellinen elämä yhdessä. Tunnen oloni turvallisesi, mutta miksi haastaa kohtaloa? Siksi olen käynyt läpi kaikki vanhat viisaudet, taikauskot, perinteet ja neuvot, jotta voisimme siirtyä eteenpäin yhdessä turvallisesti."

kevathaat

Kuva Isabelle Hesselberg / 2Brides

Kosinta kuin suoraan elokuvista

Sitten se alkoi. Mattias johdatti Sofien 29 käsinkirjoitetun viestin ja tehtävän luo. Niissä oli eri teemoja ja yhdessä tehtävässä pari kiinnitti seinään hevosenkengän tuomaan onnea. He istuttivat puun yhdessä, joivat sakea ja rikkoivat astiat sen jälkeen.

– Me teimme vaikka mitä enkä tämän kolmen tunnin aikana ajatellut kertaakaan, että hän kosisi minua!

Mutta sitten Sofie otti käteensä viimeisen lapun. Mattias halasi Sofieta samalla ja laittoi soimaan musiikkia. Sofien sydän jyskytti hänen lukiessaan viestiä:

”Perulaisissa häissä on tapana leipoa kakun sisään punaisia nauhoja. Se, joka saa nauhan sormukseen kiinnitettynä, menee seuraavaksi naimisiin.”

Ja siinä se oli. Punainen nauha. Mattias käski vetää sitä ja Sofie teki työtä käskettyä. Musta sormusrasia ilmestyi nauhaan sidottuna. Ja niin Mattias kosi Sofieta.

– Minun oli pidettävä kättäni sydämeni päällä, sillä tuntui kun se tulisi rinnastani ulos. En voinut uskoa sitä todeksi, mutta tietysti toistelin sanaa KYLLÄ!

 
Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Isabelle Hesselberg / 2Brides
Idea ja stailaus Nord & Mae

Lue Häät-lehdestä 1/2020 Sofien ja Mattiaksen upeasta hääjuhlasta ja -brunssista. Kurkista upeista kuvista miten satumaisen kaunis kartanomiljöö kunnioittaa rakkautta äiti maan väreissä.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta

Muokattu: 12.1.2023