Kauneimman korun suunnittelemiseen Pekka Kulmala varaa aikaa, paperia ja kynän

Kultaseppämestari Pekka Kulmala on elementissään, kun saa suunnitella yksilöllisen jalokivikorun herkullisen värisistä jalokivistä. Parasta on, kun korun – sormuksen, kaulakorun tai korvakorut – voi suunnitella suoraan innostuneelle käyttäjälle. Pekka Kulmala on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun 10 finalistista.

Pekka Kulmala Kultaseppä Kulmala Pullakahvi-sormus

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Kapteeninkadulla Eirassa sijaitsevan Kultaseppä Kulmalan jalokiviä hehkuva näyteikkuna on houkutellut helsinkiläisiä iltakävelylle jo vuodesta 2005 asti. Koruja valmistetaan sekä tilauksesta että myyntikokoelmaan, ja Kulmalalle ominainen värikäs ilme syntyy niin hehkuvista jalokivistä kuin iloisesta ja näyttävästä designista.

Luovuudelle on järjestettävä aikaa

Muotoilijan ei aina ole helppoa löytää tilaa luovuudelle normaalien työpäivien tai perhearjen keskeltä. Paitsi kultaseppämestari ja toimitusjohtaja, Pekka Kulmala on myös kahden alle kouluikäisen tyttären isä.
– Pyrin antamaan ihanille lapsilleni kaiken mahdollisen ajan, jonka työni, harrastukseni ja muu perhe-elämäni sallivat. Lähes poikkeuksetta karsin kaikesta muusta, mutta en ajasta lapsieni kanssa, Kulmala pohtii.
– Suunnittelen viikon tehtävät etukäteen ja pyrin pitäytymään joka päivä tekemässäni tavoitteessa.
– Luovaa työtä en voi normaaleina työpäivinä tehdä, vaan sen aika on iltaisin, öisin ja aina silloin, kun pää ja kroppa on sopivassa alttiissa vireystilassa. Luovuuden hetkeä ei voi ennustaa, mutta parhaiten luovaan olotilaan pääsee järjestämällä sille tarpeeksi aikaa ja tekemällä töitä asian eteen. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat pitkät kävelyt kaupunki-, metsä- tai saaristo-olosuhteissa. Ideat eivät tule itsestään, vaan kauneimman korun suunnittelemiseen tarvitaan aikaa, paperia ja kynä, Pekka Kulmala kiteyttää.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti by Pekka Kulmala

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

”Kahvi on olennainen osa juhlakulttuuriamme ja se kuuluu kaikkiin suomalaisiin perhetapahtumiin. Kahvi pistetään tippumaan heti vieraiden saavuttua ja sitä on oltava riittävästi. Kultaisessa kahvikupissa tuoksuu juuri kaadettu suodatinkahvi. Tassille on siroteltu 22 timanttia. Sormuksen runkona on kahvin uskollinen ystävä, pullapitko.”

750‰ kultaa, timantteja ja onyksi, hinta 4250 euroa.

Design Pekka Kulmala, Kultaseppä Kulmala

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä lokakuussa 2019. Äänestä ja voit voittaa risteilylahjakortin!

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla 6t20 I love me -messuilla 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa.

Näe kultaseppämestari Pekka Kulmala I love me Lounge-lavalla la 19.10.2019 klo 11-11.30 haastattelussa, jonka aiheena "Mitä juhlakoruni minusta kertovat?" ja tule tapaamaan häntä osastolle 6t20 klo 16-18.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset