Jotain vanhaa modernilla toteutuksella

Jotain vanhaa modernilla toteutuksella

Vesa Nilssonin suunnitteleman Halo-sormuksen 30 pientä timanttia luovat yhtenäisen pinnan, joka välkehtii ja hohtaa kuin halo. Halo on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun kymmenestä finalistista.

Suunnittelija Vesa Nilsson kutsuu Helsingin Unioninkadulla sijaitsevan Oz Jewelin liiketilan ja työhuoneen yhdistelmää laboratorioksi, jossa kehitetään uusien ideoiden pohjalta koruja, joiden toivotaan tuovan elämyksiä ja merkityksiä käyttäjälleen.

Jotain vanhaa modernilla toteutuksella

– Koruissa on minulle tärkeää havaita, että sen takana on jokin idea tai oivallus. Sormuksia suunnitellessani saatan käyttää perinteisiä jalokivien istutustekniikoita, mutta korostan joitain niiden yksityiskohtia.

– Pisara-sarjassa liioittelin kivien istutuksessa käytettävien kynsien määrää ja Halo-sormuksen pisarat syntyivät, kun korostin raerissan koristeellista jälkeä. ”Jotain vanhaa modernilla toteutuksella” oli lähtökohtani myös Halo-sormuksen suunnittelussa, Vesa Nilsson kertoo.

Jotain vanhaa modernilla toteutuksella

Versio Halo-sormuksesta mustilla timanteilla sekä Granula- ja Halo-sormusten yhdistelmä. Kuvat ovat tietokoneella ”rendattuja” versioita Halosta.

Halo
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Vesa Nilsson, Oz Jewel

Materiaalit
18K valkokulta ja 30 kpl 0,005 ct W/VS timantit mustarodinoidulla pohjalla

Halo on lisäys Pisara-mallistoon, jonka Vesa Nilsson suunnitteli vuonna 2013. Halo-mallistoa valmistetaan myös keltakullasta ja mustilla timanteilla. Sarja täydentyy myöhemmin korvakoruilla ja riipuksella.

Oz Jewelin korut syntyvät Unioninkadulla Helsingissä sekä alihankintana huipputekijöiden avulla Suomessa.

 

Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset