Hyvän avioliiton resepti

Hyvän avioliiton resepti

Kuva Joanna Nix / Unsplash.com

Onnellisissa liitoissa puolisot ajattelevat toisistaan positiivisesti ja ihailevat toisiaan. Nämä tunteet suojelevat liittoa ja toimivat buffereina negatiivisille tunteille elämän murroskohdissa ja ristiriitatilanteissa, neuvoo parisuhdeneuvoja Hanna Kinnunen.
 

Anteeksi

Riidelkää reilusti. Puolison hyväksyminen sellaisena kuin hän on, on tärkeää. Sovitteleva asenne riidan aikana ja tarttuminen pienieleiseenkin rauhanpiippuun on ensiarvoista, jotta riidat eivät karkaa käsistä.

Pidä kipinä yllä!

Kysy puolisoltasi mitä tälle kuuluu ja ole aidosti kiinnostunut vastauksesta. Kokekaa yhdessä uusia juttuja, kuten yhteinen harrastus tai matka.

Puoliso ei ole itsestäänselvyys

Rakasta pitää arvostaa sanoin ja teoin. Lähetä puolisolle vaikka tekstiviesti kesken päivän, jossa kerrot rakastavasi tätä.

Oy Perhe Ab

Pienet lapset syövät kahdenkeskistä aikaa. Jos liima puuttuu puolisoiden väliltä, ollaan huonolla polulla. Järjestäkää siis edes pienen hetken kestävä yhteinen tuokio silloin tällöin.

Ole lähellä

Halaukset, suukot ja hipaisut ovat yhtä tärkeitä kuin seksi. Niillä osoitat kumppanillesi miten paljon hänestä pidät.

Arjen romantiikka rocks

Jakakaa yhdessä hyvät ja huonot hetket. Kun puoliso tulee töistä kotiin, kysy millainen päivä hänellä on ollut. Kuuntele oikeasti, älä selaa lehteä samaan aikaan. Pienillä asioilla on suhteessa yhteinen iso merkitys. Huomioon ottaminen ja arvostaminen ovat avioliiton kulmakiviä. Kun keskustelette, ei aina tarvitse puhua itse suhteesta. Päivittäkää tietojanne toisistanne, sillä ihmiset muuttuvat vuosien myötä. Keskustelkaa ja tutustukaa toisiinne koko ajan enemmän.

Hyvän avioliiton resepti on lyhykäisyydessään

Kumppanuus
Arvostus
Kunnioitus
Ystävyys
Oma elämä ja itsenäisyys
Läheisyys ja ihailu
Rakkaus
Anteeksiantamisen taito


Teksti Tanja Hakala
Kuva Joanna Nix / UnSplash.com

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häästressi