Hanna Rainio takoo koruja niin kestävästi ja eettisesti kuin vain voi

Hanna Rainion luotsaaman Kätkökorun arvoihin on alusta asti kuulunut mahdollisimman kestävästi ja eettisesti toimiminen. Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finaalissa tästä on todisteena Äiti maa -sormus.

Hanna Rainio Kätkökoru Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti

– Teen jatkuvasti työtä vastuullisuuden eteen, ja haluan yhä tarkemmin tietää, mistä materiaalit koruihini tulevat. Käytämme koruissamme ainoana Suomessa Reilun kaupan sertifioimaa kultaa, jonka alkuperä pysytään todentamaan kaivoksen tarkkuudella, Hanna Rainio kertoo.

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat muitakin Kätkökorun materiaalivalintoja.

– Olen juuri löytänyt värillisille safiireille pohjoismaisen toimittajan, jonka safiirit tulevat tietyltä pienkaivokselta Madagaskarilta. Työntekijät saavat elämiseen riittävän palkan ja inhimilliset työskentelyolosuhteet. Lisäksi jokaisesta myydystä safiiristä istutetaan Madagaskarille puu! Hanna Rainio iloitsee.

Jokainen kerta sykähdyttää

– Pakahdun onnesta aina, kun asiakas haluaa hankkia suunnittelemani korun. Koen silloin löytäneeni jollain tavalla sukulaissielun, ihmisen, joka löytää korujeni muotokielessä jotain koskettavaa ja itselle tärkeää.

– On uskomaton tunne, kun onnistun luomaan jotain, jossa toinen ihminen tunnistaa jotain itselleen läheistä ja tuttua. Tunnen että olen korujeni kautta kosketuksissa johonkin sellaiseen, mille ei ole sanoja mutta joka yhdistää meitä kaikkia, Hanna Rainio pohtii.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti by Hanna Rainio

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Äiti maa -sormus

”Äiti maa -sormus syntyi Pyhä-Nattanen tunturin huipulla kokemistani tunnelmista. Reilun kaupan sertifioidusta kullasta käsin työstämäni sormus kantaa sisällään maaäidin ikiaikaista energiaa. Se juhlistaa niin muodoiltaan kuin materiaaliltaan yhteyttämme luontoon ja maailmankaikkeuteen.”

750‰ kultaa, hinta 2100 euroa.

Design Hanna Rainio, Kätkökoru

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä lokakuussa 2019. Äänestä ja voit voittaa risteilylahjakortin!

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla 6t20 I love me -messuilla 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa.

Näe Hanna Rainio I love me Lounge-lavalla la 19.10.2019 klo 11–11.30 haastattelussa, jonka aiheena "Mitä juhlakoruni minusta kertovat?" ja tule tapaamaan häntä osastolle 6t20 klo 14–16.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset