Hääohjelma tekee häiden tunnelman

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääohjelma tekee häiden tunnelman

Hääohjelma tekee häiden tunnelman

Kuva Oscar Lindell

Hääohjelma täydentää hääjuhlaa, ja se suunnitellaan päivän tunnelmaan sopivaksi. Sitovaa ohjelmaa ei saa olla liikaa, sillä häävieraille pitää suoda myös aikaa keskinäiseen jutusteluun. Yleensähän häissä tavataan tuttavia, joita ei ole nähty pitkään aikaan.

Hääohjelman suunnittelun voi aloittaa miettimällä, löytyykö suvusta tai ystävistä esiintyjiä, ja pyytää heiltä apua. Omaa osaamista on usein kiva antaa häälahjaksi, ja samalla ilahduttaa koko hääväkeä.

Bestmanilla ja kaasolla olisi hyvä olla takataskussa ohjelmanumeroita – leikkejä, viestejä, visailuja, tarinoita – siltä varalta, että juhlaan syntyy kuolleita hetkiä tai joudutaan odottamattomasta syystä odottamaan jotain.

Usein parasta antia ovat olleet sellaiset ohjelmat, joihin hääpari itse osallistuu; harrastuksiin tai persoonallisuuteen liittyviä esityksiä tai ohjelmanumeroita. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei kukaan saa tuntea itseään höykytetyksi tai nöyryytetyksi. Upeita ovat myös esitykset, joissa ystävät ovat tehneet jotain mukavaa ja nähneet vaivaa – henkilökohtaisesti juuri tälle hääparille!

Hääohjelma tekee häiden tunnelman

Kuva Jukka-Pekka Litja

Ohjelmanumeroihin voi liittää pieniä lahjoja hääparille. Isä voi luovuttaa takaisin poikansa ensimmäisen jääkiekkomailan tai tyttökaverit voivat antaa morsiamelle esiliinan, johon on kirjoitettu huumorilla höystettyjä kommentteja elämän arjesta.

Seremoniamestariin kannattaa luottaa silloin, jos tuntuu että puhemiehelle ja kaasolle häiden juontaminen ja läpivienti on liian suuri urakka. Ammattilainen näkee, että kaikki on kohdallaan ohjelman ja tarjoilun kanssa, ja että sovitut asiat pitävät.

Ohjelmatoimistot välittävät tilaisuuksiin kaikenlaisia ohjelmantekijöitä: tanssittajia ja tanssijoita, laulajia, lausujia, pellejä, näyttelijöitä, leikinohjaajia – mitä tahansa keksitte ja toivotte! Sopisiko taikuri teidän häihinne vai ottaisitteko mieluummin mieskvartetin esittämään serenadeja morsiamelle?


Teksti Hilkka Jääskeläinen

Muokattu: 4.6.2019