Hääkutsu ja kiitokset

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkutsu ja kiitokset

Hääkutsu ja kiitokset

Tee häistäsi omannäköiset aina hääkutsuista kiitoksiin asti. Askartele tai painata kauniit hääkutsut, luo omista kihlajais- ja hääkuvista ainutlaatuiset postimerkit ja teetä juhlakuvista mieleenpainuvat kiitoskortit.

Kutsukortti on ensimmäinen viesti tulevasta hääjuhlasta. Hääkutsu lähetetään aina kirjallisina postitse. Kutsun saajalta kannattaa aina pyytää vastausta, jotta saa ennakkoon tietää vieraiden lukumäärän.

Tee kutsuista omannäköiset

On monia tapoja tehdä hääkutsuista persoonalliset. Kutsukortin voi esimerkiksi suunnitella itse, painattaa tai askarrella ja kirjoittaa käsin kauniilla käsialalla. Useimmiten lähetetään valmiiksi painatetut kauniit kutsut, jotka on räätälöity omannäköisiksi persoonallisella tekstillä.

Voit lisätä kutsuihin omien häidesi ainutlaatuisen tunnelman liittämällä niihin Omakuvapostimerkit. Oman postimerkin voi teettää vaikka kihlajaiskuvasta. Häiden jälkeen voi kiitoskortin kuorta kaunistaa omakuvapostimerkki, jossa on upea hääkuva. Suunnittele siis oma hääpostimerkki, joka ei varmasti jää kirjeen saajalta huomaamatta.  

Omakuvapostimerkit ovat kotimaan ikimerkkejä. Postimerkit myydään 10 kappaleen arkeissa. Yhden arkin hinta on 24,00 euroa (2,40 euroa/merkki).

Hääkutsu ja kiitokset

Postimerkkiin tulostettava kuva lähetetään postille sähköisessä muodossa, ja valmiit merkit tilaaja saa 2-15 työpäivän kuluessa. Omakuvamerkit ovat tarrapohjaisia merkkejä ja yhden postimerkin hinnaksi tulee 1,90-2 euroa.

Ja nyt mielikuvitus lentämään: Postimerkki häälogosta, morsiusparin monogrammeista, kihlaparista tai kiitoskorttiin vaikkapa itse hääkuvasta...

Hääkutsu ja kiitokset

Kutsut ajoissa postiin

Hääkutsut tulisi postittaa noin kuusi viikkoa ennen hääpäivää, kesällä lomien vuoksi mielellään vielä pari viikkoa aiemmin. Kutsun saajan nimi ja osoite kirjoitetaan kirjekuorelle usein käsin kauniilla käsialalla. Täältä ohjeita nimitietojen kirjoittamiseen hääkutsuun >>
Kutsukortti laitetaan kirjekuoreen etulehden vasen reuna edellä siten, että kutsun etulehti tulee kirjekuoren ehjää takaseinää vasten.

Oikealla osoitteella kutsut ja kiitokset menevät perille ajoissa, joten tarkista vielä ennen lähettämistä osoitteiden oikeinkirjoitus sekä postinumeron oikeellisuus postinumerohausta www.posti.fi/postipalvelee/postinumerohaku/
 

Kiitä tyylikkäästi

Hyviin tapoihin kuuluu, että morsiuspari kiittää häävieraita ja muita onnittelijoita aina kiitoskortilla, mahdollisesti myös hääkuvalla. Kihlaparikin voi lähettää kiitoskortin lähimmilleen. Kortti voidaan painaa, mutta kaunis tapa on kirjoittaa henkilökohtaiset kiitokset käsin. Kiitoskortti postitetaan tyylikkäässä kirjekuoressa.

 

Muokattu: 15.5.2019