Miten hääkutsuun kirjoitetaan kutsun saajien nimet?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miten hääkutsuun kirjoitetaan kutsun saajien nimet?

osoitteet hääkutsuun

Kuva Joanna Kosinska / Unsplash.com

Hyvän tavan mukaan hääkutsut osoitetaan aina kaikille kutsuttaville henkilökohtaisesti. Pyri siis kirjoittamaan kirjekuoreen selkeästi, kenelle kutsu on tarkoitettu. Nimien käytäntö aiheuttaa toisinaan päänvaivaa ja pohdittavaa. Tässä muutama esimerkki, kuinka merkitset kuoreen kutsun saajien nimet.

  • Kun kutsun saajat ovat aviopari, jolla ei ole lapsia tai heitä ei kutsuta


Maija Mennikäinen & Matti Meikäläinen tai sitten Maija & Matti Meikäläinen


  • Kun kutsun saajat ovat avopari, kutsuun kirjoitetaan ensin läheisempi, sitten kumppani. Jos kumppanin nimi ei ole tiedossa, käytä avec-termiä.


Pekka Virtanen & Maija Meikäläinen tai Pekka Virtanen & avec tai Pekka Virtanen avec  • Kun kutsun saajat ovat aviopari ja lapset, perheellä sama sukunimi


Maija & Matti Meikäläinen perheineen  • Kun kutsun saajat ovat aviopari, joilla yhteisiä lapsia, mutta eri sukunimi


Maija Meikäläinen & Matti Virtanen, Saija & Pekka Virtanen  • Kun kutsun saajat ovat avo- tai aviopari, joilla yhteisiä ja omia lapsia


Maija Meikäläinen & Matti Virtanen, Saija Virtanen & Pekka Koskinen  • Kun kutsun saajat käsittää samassa taloudessa asuvat henkilöt (käytännön kannalta voi olla selkeämpää osoittaa kutsutut nimellä)


Maija Menninkäinen perheineen

Muokattu: 13.2.2023