Hääkimppu säilyy vedellä ja viileydellä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkimppu säilyy vedellä ja viileydellä

Trendikäs hääkimppu on eloisa ja villi

Hääkimppu sidotaan useimmiten häitä edeltävänä päivänä. Jotta se olisi kauneimmillaan vielä juhlapäivänäkin, se kannattaa säilyttää viileässä – lämpimänä kesäpäivänä esimerkiksi kylmälaukussa. Myös juhlapaikan kukka-asetelmat voi hyvin laittaa paikoilleen jo juhlaa edeltävänä päivänä, kunhan niillä on tarpeeksi vettä.

– Kukkia voi suihkutella vedellä ja peittää sitten muovilla, jolloin ne pitävät hyvin kosteuden ja näyttävät freesiltä juhlapäivänä. Sekä kimppujen että asetelmien hoitamiseen saa parhaat ohjeet floristilta, vakuuttaa floristimestari Saija Sitolahti.

Hyvän hoidon lisäksi myös kotimaisuus voi taata pitemmän säilymisajan, sillä kukat tulevat lähempää ja saattavat olla myös laadultaan parempia.

– Kotimaisuus on ehdottomasti miettimisen arvoinen asia, kun kukkia valitaan. Kun kukat kasvatetaan lähellä, saatavilla voi olla myös ihania erikoisuuksia pieniltä viljelijöiltä.

Teksti Kauppapuutarhaliitto

Katso inspiroivia hääkimppuideoita Häät.fistä

Ylelliseen glamour-tyyliin sopivia hääkimppuja nähtiin Häät-lehden muotikuvissa 2/2019. Lue Häät.fissä >>

Katso hääkimpun boheemeja muotoja Häät.fistä >>

Eloisat, värikkäät ja villit hääkimput esittelyssä Häät.fissä >>

Muokattu: 15.6.2022