Emma ja Panu halusivat morsiusmessun perinteisen vihkimisen sijaan

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Emma ja Panu halusivat morsiusmessun perinteisen vihkimisen sija

Emma ja Panu halusivat morsiusmessun perinteisen vihkimisen sijaan

Emma ja Panu halusivat häihinsä luksusta ja käsinkosketeltavaa juhlavuutta. Heidän vihkiminen toimitettiinkin morsiusmessuna. Yhteensä kirkossa vietettiin puolitoistatuntia.

Morsiusmessu on vihkijumalanpalvelus, johon sisältyy ehtoollisen vietto, johon sekä vihkipari että häävieraat osallistuvat. Perinteiseen vihkimiseen verrattuna kaavassa on myös normaalia enemmän musiikkinumeroita.

– Enoni vihki meidät ja serkkuni avusti ehtoollisessa. Olimme palkanneet kirkkoon 14 hengen klassista musiikkia soittavan orkesterin, joka soitti yhteensä 10 kappaletta: kolme ennen messun alkamista (vieraiden oli juhlava tulla paikalle ja etsiä istuinpaikkansa) sekä seitsemän kappaletta häämarssit mukaan lukien itse messussa. Kokoonpanoon kuuluivat esimerkiksi patarummut, jotka saivat aikaan juhlavaa kuminaa Tampereen Tuomiokirkossa, kertoo Emma vihkiytilaisuutensa kulusta.

Emma ja Panu halusivat morsiusmessun perinteisen vihkimisen sijaan

Muokattu: 8.5.2019