Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

| Hääyö

Aitous vei sydämeni – The Hotel Marian henkilökunta teki minuun lähtemättömän vaikutuksen

Helsinkiin avattiin joulukuussa 2023 ylellinen luksushotelli The Hotel Maria. Mitään näin ylellistä maassamme ei ole ennen nähty. Tanja Hakala yöpyi hotellissa tammikuussa.

Rima on korkealla, sillä ennakkomarkkinoinnin perusteella odotettavissa on henkeäsalpaava kokemus. Täydelliset kuvat somessa, uutuuttaan kiiltävät pinnat ja ensiluokkainen palvelu. Hotelli on nostanut itsensä hetkessä ihmisten tietoisuuteen ulkomaita myöten, ja lupaa mainoksissaan todella vaikuttavan kokemuksen.

Ja tiedättekö mitä? Ennakko-odotukset eivät petä vierailuni aikana. Olin sopivasti saanut mahdollisuuden yöpyä tovi aiemmin The Merrionissa Dublinissa, yhdessä Irlannin upeimmissa ja mainetta niittäneissä hotelleissa: viittä tähteä, luksusta, asiakkaan ajatusten lukemista. Täydellisen tuntuinen luksuskokemus maailmanluokan hotellista juuri ennen vierailua The Hotel Mariassa oli loistoajoitus.

Tanja Hakala The Hotel Mariassa

Kuva Kirsi Tasala Photography

Odotin siis paljon, kun saavuimme ystäväni kanssa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan hotelliin, vaikka toki samalla tiedostin, että hotelli on vasta hetki sitten avattu. Kaikki huoneet eikä erityisesti hääpareja kiinnostava The Ballroom eli juhlasali olleet vielä käytössä. 

Vaikuttavan näköinen rakennus vastaanotti meidät ylellisyydellään. Laukkumme huolehdittiin hetkessä huoneeseemme, The Bridal Suiteen, jossa olimme aivan ensimmäiset yöpyjät.

Voisin luetella tähän kaiken huikean ja upean, mitä hotellista löytyy. Kuten sen, miten henkilökunta sisääntulossa ajatteli jollain maagisella tavalla samoin kuin minä: aulassa vastassa ollut työntekijä painoi hissinappulaa ennen kuin ehdin kunnolla edes siihen suuntaan kääntyä. Tai kun rennon kohteliaat portieerit jutustelivat kanssani aulassa odotellessani kollegaani. Eikä tuo jutustelu tuntunut turhanpäiväiseltä small-talkilta vaan aidolta kiinnostukselta.

Illallisella ruokavaliomme oli otettu Garden Terracessa huomioon suunnittelemalla etukäteen meitä varten sopivat vaihtoehdot. Tarjoilijamme tiesi aivan kaiken listalla olevista viineistä ja sai meidät tuntemaan kuin olisimme ainoat ihmiset ravintolassa.


"The Hotel Maria on onnistunut siinä, missä on kenties kaikkein vaikein onnistua: aidoissa kohtaamisissa, ihmisten lämpimässä huomioon ottamisessa."


 

Spa-osaston yksityiskohdat, kuten tyylikkäät ovelliset suihkut ja hurjan kaunis höyrysauna tarjoavat totaalisen uppoutumisen rentoutumisen tilaan. Viimeisen silauksen hoitaa kuvankaunis unelmien atrium-tila, missä pääsee loikoilemaan pedille, kuuntelemaan suihkulähteen kohinaa ja soljuvaa musiikkia.

Paikalla on aina henkilökuntaa tuoden kauden hedelmiä ja makuvettä tarjolle. Lisäksi voi tilata vaikka lasillisen samppanjaa ja mikä ettei, sillä onhan tämä nyt aivan mieletön juhlan hetki omalle ajalle ja sille luksukselle!
 
The Hotel Mariassa minuun teki lähtemättömän vaikutuksen henkilökunta: aidot ihmiset ja kohtaamiset heidän kanssaan. Erityisesti aamupalalla saamani palvelu meni hyvällä tavalla ihon alle ja suoraan sydämeen. Nimeni muistettiin heti, samoin kuin se, mitä ensimmäisenä aamuna söin.

Kaikillehan luksus on omanlaista, vaikkakin sille on hotellimaailmassa tietyt kriteerit. Mutta vaikka kaikki muu, eli kuori, olisi kunnossa, mutta muu tekeminen ontuu, jää luksuksen tuntu itselleni ainakin kylmäksi.

Mutta The Hotel Maria on onnistunut siinä, missä on kenties kaikkein vaikein onnistua: aidoissa kohtaamisissa, ihmisten lämpimässä huomioon ottamisessa. Henkilökunnalla on todellinen taito lukea ihmisiä ja lähestyä heitä heille sopivalla tavalla.

Minä pidin siitä, että puitteet ja palvelu olivat kohdillaan, mutta erityisesti siitä, että sain rennosti jutella hotellissa töissä olevien ihmisten kanssa. He tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita minusta ja minä heistä. Siksi tämä luksuskokemus jää ikuisina onnenpisaroina ja hymynä minuun.

Sillä aito luksus on lopulta tunne, mihin haluaa palata aina uudelleen.

Tanja Hakala istuu sohvalla ylellisessä The Hotel Mariassa

Kuva Kirsi Tasala Photography

Teksti: Tanja Hakala
Kuvat: Kirsi Tasala ja Tanja Hakala

Muokattu: 30.4.2024