12 vinkkiä häävieraalle – Häät.fi kokosi yhteen vinkit hääetiketistä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

12 vinkkiä häävieraalle – Häät.fi kokosi yhteen vinkit hääetiketistä

12 vinkkiä häävieraalle

Tupsahtiko postiluukusta kutsu häihin? Häät.fi kokosi yhteen vinkit häävieraalle hääetiketistä ja hyvistä tavoista.

 

 1. Ilmoittaudu kutsussa annettuun päivämäärään mennessä, ja myös esteestä on ystävällistä ilmoittaa
   
 2. Katso kutsun kuorelta, keitä kutsu koskee. Yleissääntö on se, että vain ne, joiden nimet kutsussa mainitaan, ovat kutsuttujen listalla. Jos kutsussa on sinun nimesi ja avec, voit ottaa kumppanin mukaan. Nimien jälkeen kirjoitettu lisäys perheineen taas tarkoittaa sitä, että myös samassa taloudessa asuvat lapset ovat tervetulleita.
   
 3. Kysy morsiusparilta tai lähiperheeltä, voitko olla avuksi häiden järjestelyissä. Älä kuitenkaan tuputa.
   
 4. Tiedustele morsiusparin lahjatoiveita tai ota yhteyttä kutsussa mainittuun lahjapalveluun. Sopiva lahjan arvo on noin 30–50 euroa/vieras.
   
 5. Helpota lahjapöydänhoitajan työtä pakkaamalla lahja siten, että sen sisältö tai ainakin osa siitä on näkyvissä, ja kiinnitä onnittelukorttisi lahjaan.
   
 6. Selvitä reitit vihki- ja juhlapaikalle etukäteen, ja saavu ajoissa.
   
 7. Pukeudu kutsussa annettujen ohjeiden mukaan tai kysy juhlan luonnetta häitä järjestäviltä. Miehen vaatetukseksi tumma puku on lähes aina varma valinta, jos muuta ei ole kutsussa toivottu. Naisen tulee välttää häissä kokovalkoista, mutta musta käy, kunhan asu ei muistuta hautajaisvaatetta. Väreillä ilottelu on häissä sallittua ja toivottavaa, sillä juhlan aihe on iloistakin iloisempi.
   
 8. Ole aktiivinen ja seurustele tuttujen ja tuntemattomien kutsuvieraiden kanssa. Älä jähmety yhteen pöytään. Ratkaiset itse sen, onko sinulla näissä juhlissa hauskaa.
   
 9. Jos haluat somettaa häistä eli julkaista hääparista tai häävieraista otettuja kuvia sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa, kysy aina ensin lupa kuvauksen kohteelta.
   
 10. Vilkkaat lapset varastavat helposti huomion kirkossa ja hääjuhlassa, ja vanhempien tuleekin huolehtia, ettei jälkikasvu häiritse kohtuuttomasti hääjuhlaa. Varaa lapsille mukaan leikkikaluja tai muuta ajanvietettä tylsien hetkien varalle.
   
 11. Poistu viimeistään ennalta ilmoitettuun päättymisaikaan mennessä. Jos hääpari lähtee näyttävästi juhlista ennen muita vieraita, voit jäädä vielä hetkeksi, mutta muista että morsiusparin lähtö tai pieni suolainen iltapala ovat yleensä vihjeitä siitä, että juhlat ovat loppupuolella.
   
 12. Kiitä juhlista jälkikäteen!

   

Kuva Juha Laitalainen / Valokuvamaailma.fi

Muokattu: 10.4.2024