Muistilista häävieraalle

Muistilista häävieraalle

Jos olet menossa tänä kesänä häihin, etkä muista hääetikettiä, lue tämä muistilista!

1. Pukeutuminen

Vieraiden pukeutumisetiketti häissä on vuosien varrella vapautunut, mutta vieraiden tulisi edelleen muistaa pukeutuessaan tärkein hääetiketti: valkoista saa käyttää vain morsian. Vaalean norsunluun ja kerman väristen asujenkin suhteen kannattaa olla varovainen.

Musta ja punainen eivät ole kuitenkaan enää täysin etiketin vastaisia. Musta on aiemmin liitetty hautajaisiin ja punainen on värinä koettu liian näyttäväksi. Nykyään kuitenkin asusteilla ja leikkauksilla voi tehdä kummankin värisistä mekoista häävieraskelpoiset. Vieraiden tulee muistaa, että morsiamen tulisi olla päivän näyttävin neito.

Vaikka hääpukeutuminen on nykyään melko vapaata, muista kiinnittää huomiota pukukoodiin, jos sellainen on hääkutsussa mainittu.

Muistilista häävieraalle

2. Häälahja

Jos hääpari on laatinut lahjalistan, on tyylikästä noudattaa heidän toivettaan. Lahjan ollessa suurikokoinen, kannattaa harkita voiko sen lähettää suoraan hääparin kotiosoitteeseen.

Hääpari ei ehdi hääpäivän aikana kuitenkaan lahjoja avaamaan, ja hääpari välttyy lahjojen kuljettamiselta hääpaikalta. Jos taas haluat ostaa lahjan listan ulkopuolelta, kannattaa harkita antaako lahjaksi lahjakortin.

Useat parit toivovat nykyisin myös rahaa esimerkiksi häämatkan kustannuksiin. Tällöin lahjarahan kylkeen voi esimerkiksi kirjoittaa runon tai liittää valokuvia.

3. RSVP

Jos kutsu on osoitettu vain sinulle ilman mainintaa avecista tai lapsista, on kutsu osoitettu vain sinulle. Tällöin on epäkohteliasta ottaa seuralainen mukaan.

Muista aina vastata hääkutsuun, jotta hääpari osaa varata tarjoilun vieraiden lukumäärän mukaan. Tämä vähentää huomattavasti hääparin stressiä ja kuluja. Muista myös ilmoittaa hääparille mahdollisista allergioistasi, jotta ruokailu juhlapaikalla sujuu mahdollisimman mutkattomasti ja ettet jää herkuista paitsi.

Muistilista häävieraalle

4. Muista vielä nämä

Älä myöhästy! Saavu juhlapaikalle vähintään puoli tuntia ennen seremonian alkua. Muista paikalle päästyä sulkea puhelin tai laittaa se äänettömälle, jos kuvien ottaminen seremonian aikana on sallittua.

Muista onnitella hääparin vanhempia ja kehua seremoniaa, vaikka et heitä tuntisikaan. Usein häissä on erikseen vieraiden vastaanotto, mutta ole oma-aloitteinen, jos sellaista ei häissä erikseen järjestetä.

Onnittele hääparia, mutta muista pitää tuokio lyhyenä, sillä hääparin aika on kortilla. Heidän tulee ehtiä jutustelemaan kaikkien juhlavieraiden kanssa päivän aikana. Pitkän juttutuokion sijaan kirjoita vieraskirjaan tervehdys ja kiitä juhlista jälkikäteen viestillä.

Lisää vinkkejä häävieraalle löydät Häät.fin artikkelista Häävieras, muista nämä säännöt.

Jaa juttu