Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääruuan erilaiset makuvaihtoehdot – Andrealle ja Maxille oli tärkeää saada elegantti hääillallinen

tarjoilijoita hääruoka tarjoillaan pöytiin

Kuva Josefin Westin Photo & Film

Andrea ja Max halusivat, että sekä alku- että pääruoka tarjoiltiin hääjuhlissa vieraille pöytään. Heidän hääjuhlansa järjestettiin merellisissä maisemissa Raaseporissa Calliolassa.

Tässä upeassa hääJuhlapaikassa häät ovat aina räätälöityjä, ja juhlapari valitsee itse menun sekä juhlien keston. Häät kestävät Callolassa usein 2–3 vuorokautta. Majoitukset ja juomat eivät sisälly juhla­pakettiin.

Andrea ja Max häätanssi Calliolan laiturilla

Kuva Josefin Westin Photo & Film

Andrea ja Max toivoivat juhlatilaan pyöreät pöydät, jotka juhlapaikka vuokrasi muualta. Tärkeää oli sekin, että ruoka olisi maukasta ja raaka-aineet niin lähellä tuotettuja kuin mahdollista. Siksi juhlan menu koostettiin paikallisten tuottajien raaka-aineista.

– Calliolassa myös tehdään kaikki alusta loppuun käsityönä eikä puolivalmisteita käytetä, Andrea mainitsee.

Juhlien vierasmäärä oli melko suuri tarjoilun kannalta, mutta kaikki sujui ammattimaisesti ja jokainen ruokailija sai aterian lämpimänä paikalleen.

Andrea ja Max vinkkaavat, että valitun catering-yrityksen ruokaa olisi hyvä päästä maistamaan ennen juhlia. 

– Ja tietenkin oleellista mielestämme on se, että valittu ruoka on parin näköinen.

Illallistarjoilu tuo hää­juhlaan tietyn, viimeistellyn tunnelman. Kaikki saavat ruokansa suurin piirtein samaan aikaan, mikä saattaa hieman helpottaa aikataulun suunnittelua, Andrea ja Max muistuttavat

näyttävä hääruoka-annos hääpöydällä

Kuva Josefin Westin Photo & Film

Andrea ja Max hääjuhla

Vierasmäärä 102 

Menun tyyli pöytiintarjoiltu illallinen 

Juhlien sijainti Snappertuna, Raasepori 

Catering Calliola

Hääkakku The Art of Cakes

Hinta menu oli osa juhlapakettia alkaen 100 € / hlö 

Andrean ja Maxin häämenu

Alkuruoka 
Sesongin perunoita
paistettua kuhaa
varhaiskaalia, tilliä 
Viini: 2018 Kleine Rust, Sauvignon Blanc 
 
Pääruoka 
Spelttiä
ylikypsää Herefordin härkää
Viinitarhurin juustoa
kesäporkkanoita
piparjuurta 

Gluteeniton vaihtoehto:  
vihannespyree speltin tilalla

Vegaaninen vaihtoehto:
Mustapapupihvi lihan tilalla 

Viini: 2015 Catena, Cabernet Sauvignon 
 
Jälkiruoka 
Hääkakku, kahvi, tee / avec 

Lue häiden ruokailusta lisää Häät.fistä

Markuksen ja Sonjan rennon tyylikäs noutopöytä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Lue Häät.fistä >>

Heidin ja Tomin häissä buffetruokailukin oli näyttävää. Lue Häät.fistä >>

Minna ja Eetun hääruoka oli suussa sulava ja vegaanista. Lue Häät.fistä >>


Teksti Tanja Hakala

Kuvat Josefin Westin Photo & Film

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 23.8.2023