Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vuoden kultaseppä Jukka Räsänen asettaa kauneuden etusijalle

Vuoden kultaseppä Jukka Räsänen asettaa kauneuden etusijalle

Laadukkaan korun tulee luonnollisesti olla kestävä ja käytännöllinen, mutta minusta kuitenkin kaikkein tärkeintä on kauneus, sanoo kultaseppä Jukka Räsänen, jonka Suomen Kultaseppien Liitto on juuri nimittänyt Vuoden Kultasepäksi 2017.

Jukka Räsänen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista kultasepäksi vuonna 1994. Oma 1999 perustettu verstas Kultaseppä Räsänen sijaitsee Oulussa perinteikkäissä tiloissa – samassa osoitteessa Pakkahuoneenkatu 15:ssa on toiminut kultasepänalan liike aina 1920-luvulta lähtien.

Vuoden kultaseppä Jukka Räsänen asettaa kauneuden etusijalle

Jukka Räsäsen työ edustaa pitkäjänteistä ja tinkimätöntä kultasepän käsityötaitoa, vaikka tukenaan hän käyttääkin nykyaikaista teknologiaa. 3D-mallinnus on ollut Jukan työssä mukana tärkeänä työvälineenä heti uuden tekniikan tultua markkinoille.

Vuoden kultaseppä Jukka Räsänen asettaa kauneuden etusijalle

Oman malliston lisäksi Jukka Räsäsen sydäntä lähellä ovat yksilölliset tilaustyöt, pääasiassa vihki- ja kihlasormukset.

Jukka Räsänen on myös aktiivinen luonnossa liikkuja. Muun muassa vapaalasku on vienyt hänet eksoottisiin kohteisiin ympäri maailmaa, ja luonnon tarjoamat elämykset heijastuvat hänen selkeään pelkistettyyn pohjoismaalaiseen muotokieleensä. Jukan mielestä korun tulee, kauniin ulkomuodon lisäksi, sisältää kantajalleen tärkeitä tarinoita ja elämyksiä.

Vuoden kultaseppä Jukka Räsänen asettaa kauneuden etusijalle

Yksi esimerkki Jukka Räsäsen taidonnäytteistä on Vuoden Kaunein Sormus 2016 Finalistiksi yltänyt Lily-sormus.

Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 alkaen nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä, on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla. Viime vuonna Vuoden Kultasepäksi 2016 valittiin Petri Pulliainen.

Vuonna 1905 perustettu Suomen Kultaseppien Liitto ry on valtakunnallinen kultasepänalan etu- ja toimialajärjestö, jonka jäseniä ovat alan valmistus-, teollisuus- ja tukkuyritykset, vähittäisliikkeet, oppilaitokset, opiskelijat sekä kulta- ja hopeasepät, kaivertajat ja gemmologit.

Muokattu: 3.11.2017