Vinkkejä unikkisormuksen ostajalle

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vinkkejä unikkisormuksen ostajalle

Vinkkejä unikkisormuksen ostajalle

Uniikkisormuksen ehdoton lupaus on se, että maailmasta ei löydy toista samanlaista sormusta. Muunnelmia samantapaisesta muodosta tai koristelusta voidaan toki tehdä, mutta täysin samaa mallia uniikkikoruja valmistava kultaseppä ei myy kenellekään toiselle.

Moni hääpari arastelee uniikkia vihkisormusta, pitäen sitä kalliina vaihtoehtona.

Lähes kaikki Suomessa valmistettavat sormusmallistot tehdään monin osin käsityönä, jolloin itselle suunnitellun ja tehdyn sormuksen hinta ei välttämättä ole yhtään kalliimpi kuin valmismallistosta ostetun. Vihkisormusken hintaan vaikuttaa ennen kaikkea materiaalivalinnat.

Vinkkejä unikkisormuksen ostajalle

Kerätkää tietoa suunnittelijoista ja kultasepistä, jotta löydätte mieleisenne.

Pidä mielessä, että sormus on käytössä joka päivä ehkä kymmeniä vuosia.

Kysy aina kullan pitoisuus ja kivien laatu, ja pyydä niistä tuoteseloste tai todistus.

Opettele tuntemaan yleisimmät korujen leimat.

Varo valkokullan nikkeliä tuontikoruissa.

Kerro aina hintahaarukkasi suunnittelijalle. Silloin saat omaan budjettiin sopivan sormuksen.

Jos morsiamen vanha kihlasormus ja mieleinen vihkisormus eivät sovi yhteen, voi kihlan siirtää oikean käden nimettömään. Teetetty uniikki sormus voidaan myös suunnitella sopimaan kihlan viereen.

Sulhasta ei saa jättää paitsioon! Jo kihlasormuksia hankittaessa olisi oikea hetki miettiä, millaiset kihlat yhdistävät ja kiteyttävät ajatuksia yhteisestä liitosta.

Muokattu: 17.4.2020